Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çocukların yaşlarına gore korkuları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7727
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 01:49

Konu: Çocukların yaşlarına gore korkuları
Mesajı Yazan: şevvalim
Konu: Çocukların yaşlarına gore korkuları
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 13:43
2 yaş : Seslerle ilgili korkular (tren,kamyon, gök gürültüsü,sifonun çekilmesi, elektrik süpürgesinin çıkardığı sesler, karanlık, büyük eşyalar, koyu renk eşyalar, şapkalar)

2,5 yaş : Oyuncağın ya da yatağının yer değiştirmesi, annenin uykuya geçişte yanından ayrılması, birinin yan kapıdan girmesi gibi alışılagelmişin dışında yapılan hareketler.

3 yaş : En çok görsel korkular söz konusudur. (Karanlık, hayvan, polis, anne- babanın gece sokağa çıkması)

4 yaş : Seslerle ilgili korkular vardır.(Motor gürültüsü, karanlık,yabani hayvanlar,annenin evden ayrılışı)

5 yaş : Daha çok görsel ve somut korkular söz konusudur. (Düşme,bir yerini incitme, karanlık korkusu,annenin eve dönmeyeceği korkusu )

6 yaş :Korkuların daha yoğun görüldüğü bir yaştır. Özellikle seslerle ilgili korkular söz konusudur.(Kapı zili,telefon,böcek ya da kuş sesi ) hayalet, cadı korkusu, yatak altında birinin saklanabileceği korkusu, kaybolma korkusu,su, ateş, fırtına, şimşek, yalnız uyuma,eve gelince anneyi bulamama, kaybetme korkusu, başkalarının onu döveceği korkusu söz konusudur. Bu yaşın genel bir özelliği de ciddi incinmelerde cesur ama küçük incinmelerde (parmağa kıymık girdiğinde ) fazlasıyla panik yaşanmasıdır.

7 yaş : Bu yaşta da pek çok korkular vardır. Karanlık, bodrum, tavan arası korkusu, gölgeleri hayalet, cadı gibi algılama , savaş, hırsız, dolap içinde ya da yatak altında birinin saklandığı düşünceleri vb korkular söz konusudur. Okuduklarından, televizyonda gördüklerinden fazlasıyla etkilenme, endişelenme görülür.

-------------
http://lilypie.com">

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 10 May 2008 Saat 22:00
teşekkürler canım.

-------------
[

Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 11 May 2008 Saat 11:42
teşekürler 

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Mesajı Yazan: botag
Mesaj Tarihi: 11 May 2008 Saat 12:53
ClapClap

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 09:55

teşekkürler canım

oğlumda ani seslerde ve bazı reklamlardan korku var
son dönemde vestel'in robotlu reklamı alperi epeyi korkutuyor o çıktımı odayı terkediyor kuzumSmile

Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 10:04
bizimde ogün yukarda kapı çarpınca sıçradı yerinden..şimdi kapı diyip duruyorLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2009 Saat 11:04

benim kızda alper gibi önce vestelin robotlu reklamında biraz tepki vermişti o başladımı hemen yanıma geliyordu çaktırmadan LOLLOLama şimdi alıştı. Pig

Mesajı Yazan: demet
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 00:12
5 yaş : Daha çok görsel ve somut korkular söz konusudur. (Düşme,bir yerini incitme, karanlık korkusu,annenin eve dönmeyeceği korkusu )

6 yaş :Korkuların daha yoğun görüldüğü bir yaştır. Özellikle seslerle ilgili korkular söz konusudur.(Kapı zili,telefon,böcek ya da kuş sesi ) hayalet, cadı korkusu, yatak altında birinin saklanabileceği korkusu, kaybolma korkusu,su, ateş, fırtına, şimşek, yalnız uyuma,eve gelince anneyi bulamama, kaybetme korkusu, başkalarının onu döveceği korkusu söz konusudur. Bu yaşın genel bir özelliği de ciddi incinmelerde cesur ama küçük incinmelerde (parmağa kıymık girdiğinde ) fazlasıyla panik yaşanmasıdır.

bızdede bunlaryasanıyor..Disapprove

-------------
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH

Mesajı Yazan: hülya
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 09:10
Orjinalini yazan: Z£r£nim Z£r£nim Yazdı:

benim kızda alper gibi önce vestelin robotlu reklamında biraz tepki vermişti o başladımı hemen yanıma geliyordu çaktırmadan LOLLOLama şimdi alıştı. Pig

aaa inanmıyorum ikiside aynı şeylerden korkuyor dünürrrLOLLOL

Mesajı Yazan: Esra
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 09:15
evet simayda anne benimle yat diyip duruyor..şimdi onun hayal dünyası çok kuvvetli...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> BİN SENE OKUSAM...NE BİLİYORSUN DİYE SORSALAR..SADECE....HADDİMİ...DERİM..!!!!

Mesajı Yazan: münevver
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 09:15
yatak altında birinin saklanabileceği korkusu, , yalnız uyuma,eve gelince anneyi bulamama, kaybetme korkusu..bizde şimdilik bunları yaşıyoruz..şimdilik diyorum çünki kardeşi olduğunda başlayan korkuları ..daha önceden yalnız  uyumaktan korkuyordu onu hallettik .lşimdi ufaklık  1 yaşında olsun  ikisinide aynı odada yatırıcam..

Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 09:32
Orjinalini yazan: hülya-alper hülya-alper Yazdı:

Orjinalini yazan: Z£r£nim Z£r£nim Yazdı:

aaa inanmıyorum ikiside aynı şeylerden korkuyor dünürrrLOLLOL

aha işte bir ortak yan buldukLOLLOLLOL

Mesajı Yazan: Elif Hansa
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 10:54

Hulya dediğin dönem de Elif Hansa av..a'nın patliiicaan reklamı vardı hatırlarsınız. Onu gorunce aglamaya bagırmaya baslardı. Cok korkuyordu, patlicaaannn dendikce. Şimdi reklamlardan korkmuyor.

Bizde de bunlar var
3 yaş : En çok görsel korkular söz konusudur. (Karanlık, hayvan, polis, anne- babanın gece sokağa çıkması)
Hayvanların buyuklerinden değil kucuklerinden korkuyor. Benim bırakıp gidecegimden korkuyor. Bir ara babam bizi neden bıraktı diyordu, bizi birakmasın diyordu. Halbuki adam dükkana gidiyor. Yok kızım bırakmadı, işe gitti gibi açıklama yapıyordum... Karanlıktan korkmazdı, cengaver gibi dalardı odalara, şimdi mutfaga bile girmiyor, cesaretlendiriyorum buzdolabını aç al ne istiyorsan onun ışığı gelecek korkma filan diye...
Bir ara da olmayan şeyleri söylüyordu, anne yatak odasının kapısında adam var diye. Dün halıyı bebeği yerine kızıyordu. Sanırım normal bunlarda Confused Bebeğine kızma dedim, ben bebeğime kızmıyorum ki halıya kızıyorum dedi Confused

Eymen, seslerden korkuyor, bizim zil bozuk, evimiz de birinci kat, eşim ya da başka biri cama tıklıyor. Eymen tıklamayı duydugu an basıyorçığlığı. Eşime sık sık diyorum yavas vur ben duyuyorum. Anlıyorum motordan senin geldiğini, Eymen cok korkuyor diye... Eymen henuz reklamdan korkmuyor tam tersi izliyor, tv nin tuslarını basıp kanal bile değiştiriyor Big smile

-------------
Sofra'ya buyurun...!

http://www.kucuksofra.blogspot.com/ - http://www.kucuksofra.blogspot.com/

Mesajı Yazan: elcinim
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2009 Saat 15:48
teşekkur ederım canım ClapClapClapClap

bızımkısıde yüksek seslerden çok korkuyo müzik bıle olsa aglıyo Unhappy
evde yanlızken benı bulamasın (wc deyken)  o ''anne''  derkenkı korku dolu ıfadesı yetıyo bana hemen kucagıma alıp burdayım annem yok bısey dıyorum ama içim de erıyo resmen Unhappy

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat