Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oğlumun bağışıklık değerleri çok korkuyorum

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77380
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 22:00

Konu: Oğlumun bağışıklık değerleri çok korkuyorum
Mesajı Yazan: Uzgun
Konu: Oğlumun bağışıklık değerleri çok korkuyorum
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 12:33
Hocam öncelikle merhaba sizi keşke daha uzun zaman önce tanımış olsaydım makalelerinizi okumuş olsaydimda bu piyasa doktorlarının oğlumu bu hale getirmelerine izin vermemis olsaydım.
Oğlum 6 ay 8 günlük 7700 gram 65 cm alerjik bir bebek. Anne sütünü asla kabul etmedi 2 ay mama+ meme şeklinde gittik sonra alerjik mama kullandık . Ve benim ilk anneligim yanımda hiç kimse yok akıl alacagim . Oğlum sürekli hasta olan enfeksiyon geçiren bir bebekti ( yada bana öyle söylediler !!!) Ve antibiyotik kullandık defalarca . Kaç doktor değiştirdim sonuç aynı . Birgün bir doktora bu kadar antibiyotik kullanmak istemiyorum zararlı dedim. Beni cahillikle suçladı ve tamam kullanma çocuğun ölürse gelip bana ağlama dedi bende el mahkum devam ettim
Geçen alerji testi verdik ve bağışıklık değeri sınırın altında doktorla gorusme fırsatımız asla yok randevular dolu . Bebek normal doğum değil sezeryan sizin makalelerinizi okudum bu durumun sonradan duzelebilecegini söylemişsiniz ama çocuk doktoru bence hemotolojiye gidin diyor . Çıldırmak üzereyim en son ne zaman yemek yedim hatırlamıyorum bile. Size değerleri yazıyorum hocam yorumlarsanız çok sevinirim
IGG: referans:L(7.51-15.6) DEĞER:(2.49)
IGM: REFERANS:L(0.46-3.4) DEĞER:0.3
WBC:(5.98-13.51) DEĞER:21.0
HGB: REFERANS:(10.1-12.5) DEĞER:13.8
HCT: REFERANS:(30.8-37.8) DEĞER:(40.7)
PLT: REFERANS:(206-445) DEĞER:(535)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 13:15
Sizce hemotolojiye goturmelimiyim

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 13:17
1- Turk Cocuk doktorlarina gore: Butun cocuklar allerjiktir. Halbuki, allerjilerin EN AZ goruldugu donem; 
cocukluk donemidir.  Cocugunuz allerjik filan degil, sakin diyet filan yapmayin, yaptirmayin.
2- IgG: yasa gore degisir!!!! Turk cocuk doktorlarinin bunlardan haberleri bile yoktur. Uyuz laboratuvar, 
eriskin "Referans Araliklarini" kullanmis.
6 ay icin IgG: 172-1067mg/dL dir. Siz "birim" yazmadiginiz icin yorum yapamiyorum.
Raporda yazmiyorsa, o uyuz laboratuvara bir sorun. 
3- IgM, gene ayni sekilde 6 ay icin: 33-126mg/dL dir.

Hgb anormal yuksek!!!  Demir ilaci mi kullandiniz?? 
Bagisikliginin dusuk olmasi, her ateslendiginde, Antibiyotik kullandiginiz icin. 
Yazilarimi okuyun
Ilk sayfada: Yazarlar kisminda makale listemdeki :
1- Yeni dogan ile ilgili yazilarimi.
2- Ates ile ilgili yazilarimi oncelikle okuyun. (Listenin en altinda)

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 13:39
LgG diye bahsettiğiniz değer 7.51_15.6 olanmi hocam 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 13:42
O bahsettiğiniz değerler raporda yok hocam baktım iyice ama bulamadım . Peki oğlumun bağışıklığı sonradan duzelirmi . Bundan sonra asla ilaç kullanmayı düşünmüyorum . Ama ya lösemi falansa diye aklımı kaybedecek gibi oluyorum . Türkiye'de bütün hastaneler için aynı şeyi söyleyemem . Bilmiyorum çünkü heryeri ama benim sehrimdeki hastanelere Allah düşürmesin o kadar diyorum yani o derece kötü durumda . 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 13:46
Bide hocam bebeğim iki ay aşısı hariç aslaa ateslenmedi. antibiyotiği hep enfeksiyon için kullandık . 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 13:49
HGB nin yükselmesi birkaç gün demir ilacı kullandık ama daha çok alerjik şuruplar damlalar kullandık bunlarda neden olabilirmi hocam 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 14:07
Daha önceki tahlillerde baktim . HGB hep normalmiş 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 16:41
IgG ve IgM degerlerinin yaninda; "mg/dL" mi yaziyor? Baska bir seymi? Yazmiyorsa, o uyuz laboratuvara
 sorun. 
Veya bosverin zira cocugunuzda o doktorun sacmaladigi gibi "bagisikligi dusuk" olsa idi, simdiye kadar 
ozel tedavi gormedigi icin, coktan kaybedilmis olurdu.
Asilarini yaptirin, bana sormadan antibiyotik kullanmayin.
Ayrica da, zaten "duzelmesi gereken" diye de bir sey yok. Kendileri cocuklari bu duruma getiriyorlar. 
"Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimi Sabit Forum kismindan okuyun.

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 21:51
[url=https://www.hizliresim.com/b15ff77][/url

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 21:54
Yazınızı mutlaka okuyacağım hocam . Değerler bu şekilde yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum 

Mesaj Tarihi: 11 Ağu 2023 Saat 22:04
Ayrıca Türkiye'de bu durumu yaşamış birçok ailenin şuan ki durumlarını takip ettim genel bir arastirma yaptım . Hepsi uzun yada kisa bir süre takip altında kalmışlar ve sonra düzelmiş sadece birkaç kişi ivig tedavisi almış . 
Ama çocuklar aşırı yıpranmış birsuru genetik test tahlil vs vs . Bana çocuk doktorumun söylediği bağışıklık aniden sifirlanabilir ve buda bebeğin ölümü ile sonuçlardi . Ama bu durumu yaşayan bir kadın diyorki benim bebeğimin bağışıklığı olculemiyordu bile o derece yoktu . Şimdi ben kime inanayım bilmiyorum . Ayrıca wbcnin yüksek çıkmasında beni endiselndiriyor . Ama artık gidip kan aldırmak istemiyorum 2 haftadır bebek kan aldirmaktan bir hal oldu kolları ayakları mosmor ama bir yandanda içim içimi yiyor acaba yanlsimi yapiyorim diye

Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2023 Saat 01:14
Referans araliklari YANLIS. Eriskin "Referans Araliklari" yazilmis. Bu, birinci hata! 
 IgG: yasina gore olmasi gereken sinir: 172-1069mg/dL 
Laboratuvarin yazdigi: 7.51-15.6g/L = 751-1560mg/dL eder. Eriskin degerleridir.
Sizdeki deger: 2.49g/L = 240mg/dL eder.  bu deger, yasina gore NORMALDIR!!! 

IgM: laboratuvar Referans araligi "Eriskin Referans araligi" 0.46-3.4g/L, 46-340mg/dL eder.
Yasina gore IgM:33-126mg/dl.
Sizdeki deger, 0.3g/L= 30mg/dL eder. 3mg eksikligin bir onemi yoktur.
Sakin soylenenlere inanmayin, cocugunuzda bir eksiklik yok! 
Sakin bunun icin hicbir tedaviyi de kabul etmeyin. 

Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2023 Saat 08:27
Çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun ♥️

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2023 Saat 05:25
[url=https://hizliresim.com/1qjt7kn][/url

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2023 Saat 05:26
[url=https://hizliresim.com/saqhled][/url

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2023 Saat 05:28
Bu değerleri göndermeyi unutmuşum hocam sizce endiselenmelimiyim ? O değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var . Ve bugüne kadar yapılan tahlillerde de bu değerler sorunlu çıkmış ama bana normal dendi . Kafayı yemek üzereyim 

Mesaj Tarihi: 13 Ağu 2023 Saat 09:08
1- WBC(Lokosit) degeri yuksek, ates yoksa hicbir onemi YOK! Ates varsa antibiyotik gerekebilir.
2- Hgb anormal yuksek, sakin Demir ilaci vermeyin. Kendiliginden normallesir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat