Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Zyrtec

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77515
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:02

Konu: Zyrtec
Mesajı Yazan: adecen
Konu: Zyrtec
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2023 Saat 12:18
Kadir Bey merhaba. Oğlum 7.5 yasinda. 3-4 yıldır alerjik bir durumu var. Ama kendi evimizde oluyor. Baska sehre gittiğimizde ya da disardayken boyle bir sorunu yok. Sürekli hapşırma burun kasintisi oluyor. Arka bahçede bir ağaç var genelde onun açtığı zamanlarda başlıyor bu durum. Hiçbir sey yapmıyordum ancak bu sene cocuk uyku uyuyamaz oldu hapşırmaktan. Sürekli gözleri sulanıyor. 20 gün önce denemek için zyrtec verdim günde 1 ölçek. Uykuları düzeldi. Uykudan uyanmalari kalmadi. Arada 2 gün kesiyorum tekrar ayni şekilde olmaya başlıyor ve son 10 günde ilac vermediğim 2 gece burnu kanayarak uyandi.  Zyrtec vererek doğru bir sey mi yaptim? İlaci kullanmaya devam etmeli miyim bilemedim. Zyrtec i uzun süre kullanmak sıkıntı yaratir mi? Devam edeyim mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2023 Saat 13:12
İstediğiniz süre kullanabilirsiniz. Zamanla bu allerjik reaksiyon kaybolacak.

Mesajı Yazan: adecen
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2023 Saat 11:02
Kadir Bey size yazdıktan sonra oğlumun burnu 3 kere daha kanadı. 3 u de uyanıkken burnunu karıştırdığı için oldu ve bir türlü bunu yapmaması gerektiğini anlatamıyorum. Burnunu karıştırdığı için oluyor ama ben yine de bu kadar sık olmasindan endiselendim. Kanama 2 3 dakika sürüyor sonra serum fizyojikle temizliyoruz. Bu kadar sık olduğu için herhangi bir tahlil falan yaptırmalı mıyım? Burun kanamalarinda birkaç krem söylemişsiniz onları kullanmak bizde işe yarar mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2023 Saat 11:14
Hiçbir tahlil gerekmez. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat