Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Koku kaybı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77560
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 07:23

Konu: Koku kaybı
Mesajı Yazan: bucus
Konu: Koku kaybı
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2023 Saat 00:16
Hocam merhaba 40 yaşındayım. Yaklaşık 1.5 aydır deniz kenarı dayız denize girip güneşleniyoruz, rüzgar oluyor. Sanırım üşüttüm grip başladı. Sinüzit grip karışık sanırım.(aslında şu an Sinüzit ağrısı Yok gibi, geçen hafta ıslak saç rüzgar derken sinüzit gibi kaş üstlerinde ağrım vardı) 

size sorum şu 1 haftadır koku almamda sıkıntı var. 
 3-4 gün Sabah koku yok, öğleden sonra koku geliyor akşam tekrar koku gidiyordu. 
fakat 4 gündür koku TAmamen yok.bütün gün Hapşırık var+burnum bazen su gibi akıyor +bazen şeffaf koyu kıvamlı akıyor+sabahları koyu sarı kıvamlı akıntı var. Burunda bazen zonklaması tarzı ağrı oluyor. Kulaklarım hafif tıkalı.
Burnum açılsın diye denize dalıyorum ama açılmıyor.
Koku kaybı normal mi? Tat alıyorum. Ne zaman düzelir? Koku alamamak insanın canını sıkıyor. Daha önce gripten bu kadar uzun süre koku kaybı olmadı? Teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2023 Saat 09:06
Üşütmekle; Grip, Zatürre, Sinüzit OLMAZ! 
Grip geçiriyorsunuz.
Kulak ağrısı olursa, İliadin DAMLA kullanın. Bu konunun teferruatını okuyun. 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2023 Saat 11:02
Koku kaybı gribe bağlı mı? Ne zaman düzelir? Daha önce hiç böyle olmadım. KBB ye gitsem mi? Bekleyeyim mi? 

Mesaj Tarihi: 01 Eyl 2023 Saat 12:01
İster Gribe bağlı olsun, ister Covid'e.. Nasıl olsa bir şey yapılamayacak ve zamanla kendiliğinden düzelecek.
Sizin, KBB'nin veya hiçbir doktorun; yapabileceğiniz en ufak bir müdahale ihtimali bile yok!

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2023 Saat 17:41
Hocam merhaba benim burnum açılmadı . 15 gün oldu koku alamıyorum. Başımın sol ön tepesi ağrıyor. Sinüzit sanırım. Burnum zonkluyor. Burnum bir tıkanıyor bir açılıyor. Ciğerlerimde hırıltı  var. Sürekli yapışkan(slime gibi) balgam çıkarıyorum(çok zor çıkıyor) 
Sizin tavsiyelerinizi uyguluyorum (ballı limon, cold mix, burnuma illiadin damlattım baş aşağı durup)
Koku alamamak psikolojimi bozdu Cry
Beklemeye devam edeyim mi? 
Lüfen bir çaresi yok mu? 

Mesaj Tarihi: 12 Eyl 2023 Saat 21:42
Bu kadar kısa sürede bir iyileşme beklemeyin. 

Mesaj Tarihi: 14 Eyl 2023 Saat 23:05
Hocam merhaba sinüzit ve koku kaybı şikayetim olduğunu yazmıştım size.4-5 gündür Öksürük başladı, balgamı çıkarmak için çok şiddetli oksürmem gerekiyor, kıvamı yapışkan.(bazen sarımsı yeşil /genelde şeffaf yapışkan) Sinüzit bu şekilde şiddetli öksürüğe neden olur mu? Yoksa alerjik mi,? Ciğerlerim hır hır.(hırıltıyı 2 meme arasında hissediyorum) 
Burnum tıkalı olduğu zaman Ağzımdan nefes alıp verirken öksürük dahada artıyor.
Kulaklarımda çıtırtılar var. 

Mesaj Tarihi: 15 Eyl 2023 Saat 09:08
Grip geçiriyortsunuz, ilgili yazıları okuyun. 

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2023 Saat 17:28
Hocam merhaba burnum koku almaya başladı yavaş yavaş. Sinüslerim açılıyor. Yeşilimsi mukus akıyor. Fakat burnum çok zonkluyor. Normal mi? Burnumda bir sıkıntı mı var diye Dr.a gitmeyi düşünüyorum. Yoksa bekleyeyim mi daha.
Teşekkürler saygılar 

Mesaj Tarihi: 21 Eyl 2023 Saat 18:11
Sinüsler tam düzelmiş değil, arada bir burnunuza tuzlu çekip, sümkürün.
(1 su bardağı içme suyuna 1 kahve kaşığı kadat tuz atıp eritin)

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2023 Saat 18:36
Hocam sabah kalktığımda ağrım sızım  olmuyor. Uyandığım zaman koku yok okula  gidiyorum yavaş yavaş koku geliyor. Öğlene doğru normale dönüyor. Bu arada yeşilimsi akıntı biraz biraz oluyor. 2 gibi eve geliyorum. Koku normal geliyor. Fakat akşam üzerine doğru burnumda zonklama başlıyor (bir müddet  zonklama oluyor) koku gidiyor.yatana kadar  Ara sıra koku  gelip gidiyor.

Nasıl bir şey anlamadım. 1 aydan fazla oldu. Çok zor. Kbb ye gitsem mi? 

Mesaj Tarihi: 03 Eki 2023 Saat 19:51
Sonuna gelmissiniz. Biraz daha devam edin. 
Koku icin; ZATEN YAPILACAK BIR SEY YOK! 
5 gun Iliadin damla tekrar kullanin. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2023 Saat 14:50
Hocam merhaba (40 yaş kadın, gözlük VS kullanmıyorum) 
sol gözümde yaklaşık 2.5-3 haftadır seğirme var. ( alt kirpiklerin ortasından seğiriyor)  Geçen hafta Göz dr.una gittim gözle ilgili sıkıntı yok. Göz seğirmelerinin çoğu Nöroloji kaynaklı olabilir dedi. Strese bağlıda olabilir dedi.  Ara sıra seğirmesi  geçiyor, başladı mı arka arkaya devam ediyor. Gözümü kapatınca duruyor.
Çok huzursuzum. Sinüzit problemim vardı. Sinüzit iyileşmezse göze etki eder! Beyinde zarar verebiliir gibi. Olumsuz yazılar okudum.(şu an sinüzit problemim çok çok hafif var) 
 Nörolojiye gideyim mi hocam?
Göz seğirmesi neden olur. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2023 Saat 19:14
Asiri yorgunluk veya stres sonucu olur, aksamlari 1 olcek Atarax surup icirin. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2024 Saat 17:51
Hocam merhaba geçenlerde size kendim için göz seğirme şikayetim var diye yazmıştım(40 yaş bayan). Atarax için demiştiniz. Atarax almıştım fakat içmedim bir kaç gün daha bekleyeyim geçer belki diye düşündüm. Atarax ı içmeden Göz seğirmem geçti.

Fakat şu an özellikle dizimde bacaklarımda seğirmeler oluyor, ovalayınca, bacağın pozisyonunu değiştirince geçiyor. 15 gündür filan devam ediyor.
2 gündür atarax içiyorum seğirmeler geçti. 
Strese bağlı mı oluyor bu seğirmeler. 
Atarax a devam edeyim mi? 
Seğirme oldukça daha çok strese giriyorum. 
Başka bir sebepten olabilir mi? 
Saygılar. Teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2024 Saat 19:47
Strese bagli. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2024 Saat 19:50
Teşekkür ederim. Atarax ı kaç gün içeyim hocam? 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 01:50
Deneyin. Ara ara kesip kontrol edin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat