Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Plastik ürünler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77626
Tarih: 27 Eyl 2025 Saat 16:53

Konu: Plastik ürünler
Mesajı Yazan: Gülin
Konu: Plastik ürünler
Mesaj Tarihi: 07 Eyl 2023 Saat 19:21
Hocam merhabalar,
Size çok merak ettiğim bir konuda danismak istiyorum. Malum pazartesi okullar açılıyor ve biz çocuklarımızın yanına suluk koyuyoruz. Dikkat ettim bu tür suluklarin altında üçgen içinde 7 yazıyor.  Bununda sağlığa çok zararlı olduğu bildiriliyor kesinlikle kullanılmaması gerek diyor. 
Size sormak istedim. Değerli bilgilerinizi bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. 
Çok  teşekkür ederim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2023 Saat 09:04
  "üçgen içinde 7 yazıyor. "
Bu üçgen içindeki sayılar; 1'den 7'ye kadardırlar (şimdilik) ve hangi cins plastik olduğunu gösterirler.
2,4 ve 5 numaralılar sağlıklı olanlardır.  1,3,6 ve 7 numaralılar genellikle geri dönüşüme uygun değillerdir,
geri dönüşümleri zordur. Ayrıca; 7 numaralı olanlarda: bis-Phenol A vardır. Her ne kadar bu konu bir aralar
aşırı bir şekilde abartılmış olsa da ve hala bazı çevreler tarafından korku salınmasına devam ediliyorsa da,
Bu tip plastiklerden (ısıtıldığında) salgılanan bis-PhenolA, son derecede az miktarlardadır. 
Termik "Yazar kasa" fişlerinin alev almaması için üzerlerine sürülen ve ele bulaşan bis-Phenol A, bu miktarın
 binlerce katıdır ama hiçbir kasiyerde şimdiye kadar bir olumsuzluk gözlenmemiştir.
O yüzden duyabileceğiniz "korkutmacalara" kanmayın ve kullanın. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat