Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ARA ön tanısı olan oğlum, ateş yok

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77784
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 10:39

Konu: ARA ön tanısı olan oğlum, ateş yok
Mesajı Yazan: fulyakerem
Konu: ARA ön tanısı olan oğlum, ateş yok
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2023 Saat 17:13
Merhaba Hocam vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim🙏Oğlum 9 bucuk yaşında 36 kilo aktif bir çocuk günde 2-3 saat sokakta futbol oynar iştahı iyidir.

Yaklaşık bir buçuk ay önce kasığında başlayan ağrı sırayla sağ kol bileğinde,sol ayak bileğinde,sol kol bileğinde ve kasığında şiddetli ağrı ve şişme (sadece el bileğinde ve parmaklarinda şişme) oldu. Ateş yok. Yaklaşık 10-12 gün sürdü ve hareket edemedi hep yattı.Hastalığın 4 gününde çocuk doktoruna tekerlekli sandalye ile götürdüm doktor oğlumun tetkik hastası olduğunu ve Eğitim araştırma hastanesine götürmem gerektiğini söyledi.Aşh götürdüm,aynı gün hem pediatri hem kardiyoloji hem romatoloji hem de enfeksiyon bölümü gördü .Romatoloji muayenesinde eklem hareketlerinin kısıtlı olduğunu söyledi crp 74 sedim 36, aso 450,  tedavi olarak ibu fort 3*2 başladı. Kardiyoloji eko normal, PSRA tanısı koydu -oğlumda jones kriterine göre 1 majör 1 minör belirti olduğu için ARA Tanısı koymadı- 1 yıl boyunca 3 haftada bir penisilin tedavisi verdi;bir yıl içinde geçirdiği bogaz enfeksiyonundan dolayı hastalık olmuş olabilir dedi Enfeksiyon kanları (brusella, igalar)  normal sıkıntı yok dedi. İki hafta sonraki kontrolünde oğlumun şikayetleri bitmişti, sabah tutukluğu yok, romatoloji ilaci bir aya tamamlamamizi istedi 3*1,5 yaptı; kardiyoloji eko normal üç haftada bir penadur a devam edin dedi. İbu fortun son gün dozunda (30. gün) sabah dozunu kahvaltıdan hemen sonra değil bi kaç saat sonra vermiştim hafif kahvaltı yapmıştı,üsye ve yorgundu. Yaklaşık 1 buçuk sonra once vücudunda kızarıklık döküntü sikayetiyle acile gittik, kusucam dedi, bayıldı, tansiyon 5/3 , adrenalin ve avil yapıldı,anaflaksi gelisti. Sonra ilacı kestim, kardiyoloji penisilin kaynaklı değil ama gene de penisilin alerjisi için cocuk immünoloji bölümüne başvurun dedi; onlar teste kadar parasetemol ve ibuprofen kullanmayacaksin dedi. Anaflaksi sonrası 6.gunde sağ el bileği ağrısı oldu, bir sonraki gün bilek şişti ağrı devam etti, ertesi gün bilek ağrısı azaldı sağ kasık ağrısı şiddetlendi, haftasonu olduğu için bekledim.Bu pazartesi günü romatoloji gittik, non steroidlerde anaflaksi olabileceğini, ağrıların enfeksiyona bağlı gezici artrit olabileceği ama kardiyolojiye gitmemizi söyledi, Kardiyoloji eko normal, boğaz kültürü istedi, bu arada crp 3, penaduru bu cuma yaptirmamiz gerekiyordu  alerji testi yaptirana kadar penadur yaptırmayın; bogaz kültürü sonucu çıkınca gelin dedi. Alerji testi için iki hafta sonraya gün verdiler. 
Hocam çok ayrıntılı yazmaya çalıştım, değerli zamanınızı alıyorum çok özür dilerim. Bir buçuk aydır PSRA tanısı dediler, üç haftada bir 1 yıl boyunca muhakkak penisilin yaptircaksiniz dediler, oğlumda hiç ateş olmadı, kalça eklemi tutulmadi, diz kapağında şişme olmadı, şuan crp 3, romatoloji belirtiler bizim hastaliklarimizla uyumlu değil bizde de gezici ağrı olur fakat bir kaç güne hemen geçmez dedi. Kardiyoloji de bir ay içinde iki kere eklem tutulması olmaz dedi. Şuan oğlum iyi cok şükür biz evde dinlendiriyoruz bol meyve, sebze, yoğurt, soda, zencefil,limon yapıyoruz. Hocam siz bu tabloyu nasıl degerlendiriyorsunuz, bize ne önerirsiniz? Oğlum bu süreçte çok yoruldu, Penisilin iki doz yaptirdik, çok zorlaniyor yapilirken, korkuyor. Ben cok üzülüyorum ama elimden gelen ne varsa yapıyorum. Allah sizden razı olsun 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2023 Saat 19:25
Hayatımda bu kadar abuk subuk saçmalıklar görmedim.
1- Akut Eklem Romatizması, hayat boyu 1 (BİR) defa olur ve ASLA tekrarlamaz.. Bunlar hem "yok" diyorlar, ondan sonra da; Penadur tedavisi veriyorlar. Bunlar cidden ya çok salak ya da şarlatan.
2- Ben olsam; JRA (Juvenil Romatoid Artrit) araştırırım.
3- İkinci olarak da; eğer çiğ süt veya süt ürünü aldı ise; Brucellosis araştırırım.. 
Bunlara bu iki teşhisi söyleyin, sacmalamasınlar! 
Penisilin allerjisinin ön belirtisi yoktur. Bu konuda söylediklerinin tamamı onların cehalet seviyesini gösteriyor. 
Bu 2 hastalığı araştırsınlar, sonuçları bana yazın.

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2023 Saat 19:48
Peki hocam, çok teşekkür ederim, perşembe günü kardiyolojiye gidicem o zaman sizi bilgilendiririm🙏

Mesaj Tarihi: 26 Eyl 2023 Saat 20:17
Ben; 28-29 günleri Amerika yolunda olacağım. 
İlk fırsatta cevap yazarım.

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2023 Saat 18:23
Merhaba Hocam, perşembe günü kardiyolojiye sonuç göstermek için gittim, Crp 3, aso 346, sedim 6 ( ilk muayenede-17 Ağustos -crp 74 sedim 36 aso değeri 451 di) Boğaz kültüründe üreme olmadı. Kardiyoloji hekimi oğlumda kalp romatizması olmadığını, Ankara Tıp Fakültesinde iyi bir romotologa gitmemizi istedi. Üç haftada bir penadur kullanacak mıyız dediğimde kararsız kaldı alti ay kullanabilir ama kardiyolojik bir durum yok, alerji testi sonucuyla gelin dedi. Brusella testi sonucumuz negatif. Romatoloji son muayenede bizlik bir durum yok ağrı veya şişlik olursa gelin dedi. Bu hafta icinde cocuk immünoloji bölümü alerji testi için bizi çağıracak.Bu süreçte iki bölüm (romatoloji ve kardiyoloji) tarafından tanı konulmadı.

Değerli Hocam bu bir buçuk aylık süreçte oğlum farklı bölümler de sayısız kere muayene oldu,kan ve idrar tahlili alındı, ekg ve eko çekimi yapıldı ,bir ay boyunca 3*2 ibofort tedavi ve iki doz penadur aldı. Bu süreçte oğlum fiziksel olarak çok yoruldu. Ben de anaflaksi sırasında ve sonrasında çok korktum, çaresiz hissettim. Şimdi oğlum iyi çok şükür, eklem ağrısı yok, eklem kısıtlılığı yok, sabah tutulması yok, enerjisi, iştahı iyi, uykusu iyi, üsye de geçti.Okula gitmeye de başladı, açıkçası ben oğlumu tekrar hastane sürecine maruz bırakmak istemiyorum.Bal, zencefil,limon,sarımsak, sebze,meyve, balık yumurta gibi sağlıklı gıdalarla; paketli ürün kullanmadan, süt ve süt ürünlerini azaltarak, oğlumu dinlendirerek bu süreci geçirmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım hocam, böyle düşünmem hatalı mı, çok değerli zamanınızı bize ayırdığınız için Allah razı olsun Hocam sizden🙏 Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2023 Saat 20:26
   Oh be!!! Nihayet dogru durust bir doktora rastlayabildiniz!! 
   " Kardiyoloji hekimi oğlumda kalp romatizması olmadığını, Ankara Tıp Fakültesinde iyi bir romotologa
 gitmemizi istedi."
Kalp Romatizmasi OLMADIGI basindan beri belli idi. 
 Juvenil Romatoid Artrit de olmadigina gore, belli ki asiri yorgunluk veya zorlama ile olmus eklem agrilari.
Hicbir sey yapmaniz gerekmez. 
SAKIN bunu soyleyen salak doktora kanip da; sut ve sut urunlerini AZALTMAYIN.  Resmen salakligin
 daniskasi. Ozel bir diyet de uygulamaniz gerekmez. 
Yazilarii dogru durust okumus olsa idiniz bu assagilik tuzaklara dusmezdiniz. 

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2023 Saat 20:34
Tamamdır Hocam cok iyi anladım, çok teşekkür ederim, içim çok rahatladı🙏🙂
Penadur tedavisine devam etmelimiyiz?
Saygı ve sevgiler🙏

Mesaj Tarihi: 30 Eyl 2023 Saat 20:53
    " Penadur tedavisine devam etmelimiyiz?"

Ne demis Mevlana??
  " Ne kadar bilirsen bil, soylediklerin, karsindakinin anladigi kadardir!" 

Penadur basindan beri gerekmiyordu!