Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bebekte İYE

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77844
Tarih: 27 Ara 2025 Saat 05:28

Konu: Bebekte İYE
Mesajı Yazan: anneoluncx
Konu: Bebekte İYE
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2023 Saat 14:42
Hocam kız bebeğim tam 5 aylık (6,8kg,65,5 cm)dün arka arkaya(10 kez falan )çok fazla fışkırır tarzda kusma şikayeti ile acile gittik kan ve idrar tahlilleri yapıldı röntgen çekildi gazı olduğu ve idrar tahliline göre idrar yolu enfeksiyonu olduğunu söyleyip antibiyotik (cefaks125)verdiler idrarda wbc:16HPF  kanda WBC:19.79 10^9/L bu sonuca göre antibiyotik kullanmalımıyım. Kusması az miktarda da olsa devam ediyor .
Son 1,5 ay içerisinde 4 kez bu şekilde şiddetli kusma oluyor acaba neden?
Bişey daha danışmak istiyorum 
Kızım 3,4kg doğdu ilk iki ay 1 er kg 3. Ay 600gr 4.ay 500gr bu ay ise sadece 300 gr almış (sadece anne sütü alıyor)kızım doğuştan tek böbrek doğdu bu yaşadıklarımızın bununla ilgisi olabilir mi acaba ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Eki 2023 Saat 19:42
Nitrit:(+) ise, antibiyotigi kullanin. Nitrit:(-) ise SAKIN Antibiyotik vermeyin. 
Arkadan ishal gelecek. Kusma olmadan, tek basina ishalin bir tehlikesi yoktur, tuzaklara dusmeyin. 

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2023 Saat 07:19
Merhaba hocam kızı 6,5 aylık 2 gündür kusma huysuzluk  ve dün akşam sümüksü sarı yeşil akıntı şikayeti işe acile gittik idrar tahliline göre antibiyotik verdi kullanmadan size sormak istedim.
  https://hizliresim.com/88jvb7g" rel="nofollow">
https://hizliresim.com/88jvb7g" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2023 Saat 18:41
Hicbir zaman IYE gecirmemis. SAKIN  Cocuk ve Aile hekimlerine inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 24 Kas 2023 Saat 22:55
Hocam teşekkür ederim iyi ki varsınız nasıl küçücük bebeğe bu kadar kolay antibiyotik veriyorlar .
Peki hocam genital akıntısı , kusmaları ve huysuzluğu neden olabilir ne yapmalıyım.bir de 3 gündür kakasını az (ceviz kadar) sert yeşil renkli zorlanarak  yapıyor . Ek gıdaya başladığımızdan beri 3 . Kez oluyor daha önce dulcosoft şurup kullanmıştık.
(Kızım doğuştan ektopik böbrekli)

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2023 Saat 02:14
Kaka bulasmistir. Sabunlu sicak su kuvetinde, hergun (gecene kadar)10 dakika kadar tutun. 
"Ek gida" olarak ILK baslanacak gida, Kutu sutleridir. Once kutu sutlerine olan rekasiyonuna bakilir, 2-3 
ogun sut icmeye baslandiktan sonra, bir ogun sutunun icine ek gidalar(Bebe biskuvisi, peynir, yumurta
 sarisi)  ilave edilir.
Bu konuda yazilanlari okuyun.
SAKIN "Sebze corbasi" tuzagina dusmeyin!!!!!!
Bunlarin, bobrek ile ilgisi yok!

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2023 Saat 09:16
Sıcak su küveti akıntı için mi kabızlık için mi hocam 
Akıntı bir kez oldu bir daha görmedim 
Burda süt yasak ek gıdaya başlandığında lor öneriliyor hocam lor da sakınca varmı 

Mesaj Tarihi: 25 Kas 2023 Saat 18:14
Akinti icin! 
Mama firmalarini subvanse etmeye mecbur degilsiniz, hemen kutu sutlerine baslayin. Lor zararsiz. 
Yogunlastirilmis sut gibidir. Loru alabiliyorsa, sutu de icebilir.
Sahi; ora nire???  Kim yasaklamis? 

Mesaj Tarihi: 26 Kas 2023 Saat 23:11
Hocam kızım (4 Mayıs doğumlu 4 kasım ölçümü 7,2 kg 66,5 cm idi)hiç mama içmedi doktor verdi denedik 4-5 tane ama asla kabul etmedi şuan  anne sütü artı ek gıda ile devam ediyor meyve sebze pürelerinde sorun olmadı ancak bu gün irmikli muhallebi ve yoğurt sonrası ağız kenarında küçük kırmızı noktalar oldu . Ayrıca bu gün ve öncesinde bazı günler bulantı kusma öğürme ile birlikte öksürük kabızlık sorunu yaşıyoruz .çok huysuz huzursuz . Uykuları çok kötü gece her saat başı uyanıyor emmeden uyumuyor. Gündüz de 15-20 dk uykuları . Doktor alerjik olabilir dedi siz ne dersiniz bu konuda ne yapmam gerekiyor 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2023 Saat 02:53
Turk doktorlarinin; "allerjik olabilir" zirvalarina kulak asmayin, onlar allerji'den baska hastalik, kargadan
 baska kus ismi bilmezler. Her seye allerji derler!
4. ay bittikten sonra, kutu sutlerini deneyebilirsiniz. Turk doktorlarinin, sutler hakkindaki palavaralina da
 kanmayin. Eski cevaplari bugunden geriye giderek okuyun. 

Mesaj Tarihi: 06 Ara 2023 Saat 22:41
https://hizliresim.com/757dn7g" rel="nofollow">
Hocam kızım 7 aylık oldu anne sütü artı günde 2 öğün ek gıda veriyorum kakasın bazen günde 1-2 kere bazan 2 günde bir bu şekilde yapıyor normal mi
Bir de geceleri her saat başı uyanıyor çoğunda ağlayarak alt dişlerini çıkardı ondandı desem öncesinde ve sonrasında da aynı.Gündüz de 2 ya da 3 uyku o da en gazla yarım saat 45 dk falan. Sebebi ne olabilir sizce 
Uyku eğitimi alıyor arkadaşlarım ben para tuzağı olduğunu düşünüyorum ama böyle de sabrım ve takatim tükeniyor uykusuzluk ve yorgunluktan sizin bilgilerinize ve önerinize ihtiyaç duyuyorum şimdiden teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 07 Ara 2023 Saat 02:36
Normal kaka.. Ama yapmakta cok zorlaniyorsa, biraz yagini arttirin. 
Disler hicbir rahatsizlik vermezler. Eski doktorlarin, aileleri bastan savmak icin kullandiklari bir yontemdir. 
Gunduz uyutmayin. Baska bir sey gerekmez. 
Siz ne diyorsunuz!!! Cignemeyi ogretenler bile var!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat