Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

obstrüktif bronşit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77850
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 20:30

Konu: obstrüktif bronşit
Mesajı Yazan: Dilyafruz
Konu: obstrüktif bronşit
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2023 Saat 12:46
Hocam merhaba

6 yaşındaki ogluma  tehşiş  konuldu obstrüktif bronşit  
İlk baharda 2 kere oldu 

Ekimde 1 kere

Doktor diyorki  senede sık sık olursa bronş astımı olacak

Bronş astımın tedavisi yokmuş .
Nefes sıkışması ve hızlı solunum, hırılıtı  nefes alma verme  ve ateş  varsa / olmayabilir
Mutlaka bronş ilaçi kullanın diyor

Ventolin sadeve astım için değil, bronş hastalıklarda genişletmek için kullanılır ve nefesi açar diyor.
Zararı yoktur dedi.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 04 Eki 2023 Saat 19:31
Vay be!!!  Turk Tip Fakulteleri ne PUSTLAR peydahliyorlar!! 
Bu hastaligin adi: COPD, yani Chronik Obstructif Pulmonary Disease denir. Turkcesi: Kronik Tikaniklik yapici
 Akciger Hastaligi!!

40 YASINDAN SONRA BASLAR!!!  
Bu pustlar sirf Grip tanisi koymamak icin, iste  boyle rezil durumlara duserler. 
Sadece benim Grip icin anlattiklarimi ugulayin. 

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2023 Saat 23:03
Bu grip olsaydı sınıfta çocukların hepsi bu şekilde hasta olurdu dedi,
Neden sadece sizin cocukta böyle bronş sıkışması, hızlı solunumu var?
Ateşi de yok sayılır, 
Bronş astımı olan çocuklar hasta olamamalı, kalabalıktan oldukça uzak tutun
Yoksa her zaman böyle kortizonlu ventolin vs ilavları işe nefesini rahatlamak zorunda kalacaksınız dedi

Hocam, ben de bir kaç veliye sordum, sınıfta bu şekilde bronşı kapalı nefes verirken hırıltılı, yok(

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2023 Saat 01:07
Sadece benim yazilarimi okuyun, oksuruk semasini iyi takip edin, sakin Ventolin ve Kortizonlu speyleri
 kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 07 Eki 2023 Saat 07:34
Hocam bronşları daralıyor, göğüsü agırıyor, solunum sayısı 44-50 arasında olunca korkuyoruz nefes daralması olmasın diye .
Neden acaba virus ise sınıfında aynı şekilde hasta olmuyor ?
Ateşleri çıkar, kusar vs ama böyle birşey anlatınca öyle birşey yok diyorlar.

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 07 Eki 2023 Saat 13:11
Benim üç çocuğum var. Ortanca tıpkı sizin çocuk gibi. Geçen sene anasınıfına gitti. Okulun yarısı evde hastalıklarla geçti. Nerdeyse 4-5 kez sizin anlattığınız tabloyu yaşadım. İlk ikisinde çok panik oldumm. Sonra durumu kabullendim. Astım ilaçları verdiler kullanmadım. Eşimle çok çatıştım. Hatta birkez acile götürdüm. O gün iki kez kakasını yapan oğluma karnında gaz var deyip lavman vericeklerdi. Kaçtım ordan. Kadir hocama güvendim.Bu sene okul açılmadan d vitamini ampul içirdim. Şimdi 1.sınıfa başladı. Bakalım bu kış nasıl geçecek. 2 yaşındaki oğlumda grip 1 hafta sürerken ortanca da 2 hafta sürüyor. 

Mesajı Yazan: Ceren85
Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 06:36
.

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 06:38
Hocam merhaba,
Bu ayın başında eski mesajlarda yazdığım gibi oglum hastalandı.
Dün yine burun akıntısı ve öksürük başladı.

......"Hocam bronşları daralıyor, göğüsü agırıyor, solunum sayısı 44-50 arasında olunca korkuyoruz nefes 

Ve bu bir gecede yine bronşları doldu.
Yagmurlu soguk havada nefenuse çıkıp koşuyorlar, terli terli dersler bitene kadar okuldalar,yani elbiseleri nemli geziyorlar, ayakları da biraz ıslanmıs.
Diger çocuklarda grip normal geçerken bizde yine aynı tablo.

Soru :;1
Neden öyle oluyor acaba? Ben normal öksürük, ateş vs oldugunda sizin sayenizde artık korkmuyorum, ama 1 ayda 2.kez bronşları sıkışıyor, dolu dolu balgamlar, ateş yok... önleyebilir miyiz?

Soru 2
Bronş şıkışmasını hafifletmek için asist ( balgam sökücü) şurubu verebilir miyim ?

Saygılarımla 

Mesaj Tarihi: 19 Eki 2023 Saat 18:40
1- Yapisaldir. Veya
2- Daha onceki oksuruklu hastaliklarda Astim ilaclari ve kortizonlu spreyler kullanilmistir.
3- SAKIN Asist kullanmayin.  Asist'in balgam inceltici etkisi, akcigerlere solunum ile verilen cinsidir, o da
 bizde YOK!  Surup sekli, SADECE Parasetamol zehirlenmelerinde kullanilir. Oksuren hastalara agizdan Asist 
 verildiginde, tam tersine, Bronslarda spasm yapar. SAKIN Turk cocuk doktorlarinin oksuruk tedavilerine
 kanmayin. Size; "Sahtekarligin 3 safhasini" uygulayacaklardir. 
 Eger hakikaten Bronslarda bir sikinti oluyorsa, Bricanyl surup; gunde:3x1 olcek ile baslayin, azaltarak 
devam edin. 

Mesajı Yazan: Canan88cihan
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2023 Saat 00:05
D viti cocugunuza nasil ve nekadar sure kullandiniz

Mesaj Tarihi: 16 Ara 2023 Saat 03:53
1 yasindan sonra her sene, senede 1 defa 1 ampul Dvit3 icirin (buna sizlerde dahilsiniz!!). Damla veya
 spreyler ile ugrasmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat