Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Florasan lamba

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=77895
Tarih: 18 Oca 2026 Saat 14:26

Konu: Florasan lamba
Mesajı Yazan: Can Ege
Konu: Florasan lamba
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2023 Saat 20:23
Iyi günler Kadir Bey. Az önce 18 yasindaki oğlum banyo yaparken lamba patladı ve parcalara ayrildi.banyo küçük bir alandı. 1 dk şaşkınlik yaşadı ve banyoda 2 dk kada bekledi. İnternette bu lambalarin icinde civa bulunduğu ve tehlikeli oldugündan bahsediliyor.hocam eve 1 ay oldu taşınali eski kiracıdan kalma idi.lambanin cinsini tam anlayamadim florasanmı, ledmi yoksa eski akkor lambalar mı?Florasan ve tasarruflu ampullerde civa gazi bulundugu yazıyo. Acaba korkmamız gereken bi durum var mı?Zehirlenme gibi. Yapılacak birsey varmı? 
Şimdiden tesekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 02:00
Bu cok eski bir dangalaklik urunu dedikodudur! 
Bir zamanlar ;sirf asilardaki civa'ya (Etil civa) zararli diye uydurdular ve yalanlarini  saglamlastirabilmek 
icinde, olmadik yalanlar soylediler.
Floresan ampullerdeki civa; "metalik civa" olup, hicbir zarari yoktur. Ancak, elektrik akimi ile civa isitilip, 
360 derece uzerine cikarilirsa, olusan gaz sekli ile Floresan ozelligi ortaya cikar. Ampul kirildiginda, isi 
dustugu icin, bu gaz halindeki civa tekrar metalik seklini alir ve solunum ile filan alinamaz. 
O yuzden Turkiye'deki kiymeti kendinden menkul sozde ilim adamlarinin palavralarina kanmayin. Emin
olun, en ufak bir Kimya bilgileri yoktur.
Eskiden, hatta bizim talebelik zamaninda "Civali ilaclar" vardi. 
Teferruatini, ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindaki listeden, "Civa sahtekarligi" makalemi okuyarak ogrenebilirsiniz. 

Mesajı Yazan: Can Ege
Mesaj Tarihi: 09 Eki 2023 Saat 02:42
Çok teşekkür ederim hocam.Allah sizden razı olsun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat