Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

10 yaşındaki kızımda baş dönmesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78085
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 12:30

Konu: 10 yaşındaki kızımda baş dönmesi
Mesajı Yazan: cennettekus
Konu: 10 yaşındaki kızımda baş dönmesi
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2023 Saat 01:14
kadir bey iyi günler, 10 yaşındaki kızım 1 hafta önce paten sürerlen birden fenalaştı başı dönmüş öyle olunca dengesini kaybetmiş tutunamıyordu çıglık çıglıga kalmış nabzı yükselmişti gittigimizde hemen acile götürdük herşeye bakıldı temiz cıktı. 2 gün önce okuldan aradılar otururken yine şiddetli bir şekilde başı dönmüş cok korkmuş nabzı yükselmiş yine gözleri yerinden cıkacak gibiydi aldıgımızda hemen noroloji ve kbb ye götürdük emar ve eeg cekildi boyun damarlarına ve tiroidlerine bakıldı usg ile ama herşey normal cıktı ama kızım başı döndüğünde cok kötü oluyor yürüyemiyor dzlerinin bagı cözülüyor sonra korku ve panik hali oluyor tabi. Noroloji doktoru cocukluk migreninin bazen baş dönmesi seklinde olabildigini ve 3 ay boyunca "Sebelium" adlı hapı kullanmasını ve takip edilecgini söyledi. Bu baş dönmesinin sebebi ne olabilir? Baska hangi bölümlere gidebiliriz cok üzülüyorum bu duruma teşhis konamadıgı icin tedavide deneme yanılma yöntemiyle olacak sanırm

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2023 Saat 03:19
Hicbirinin aklina; Tansiyona bakmak gelmedi mi?? 
Ac karnina, veya uzun sure ayakta durmakla da olabilir. 
Yapilanlarin tamami dolnadiricilik! Sakin o hapi kullanmayin. 
NOT: 10 yas icin, normal tansiyon sinirlari:
100-128/48-70mmHg dir. Koluna sarilan "manson", dirsek-omuz mesafesinin 2/3'unden buyuk olmasin. 

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2023 Saat 17:05
Hocam tansiyona bakıldı normal cıktı bu atak 2 kere oldu ikincisi okulda hic yorulmadıgı halde otururken oldu. Tansiyonu elediğimize göre başka nedeni ne olabilir? Ayrıca dünde başı döndü yine ne yapacagımızı şaşırdık yürüyünce daha çok dönüyor diyor şiddetlendigi zaman çığlık atıyor bacaklarımı hissetmiyorum diyor kendini nasıl sıkıyorsa bacakları hamlıyor sonrasında bacak ağrısı cekiyor birde.

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2023 Saat 20:01
Noroloji doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2023 Saat 23:45
Hocam ilk mesajımda çocuk noroloji uzmanına götürdüğümü yazmıştım zaten. Götürdük ve sebelium verdi bazen çocukluk migreninin baş dönmesi şeklinde olabileceğini söyledi 3 ay kullanın dedi bu hap çokmu zararlı ki ?

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2023 Saat 02:43
Deneyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat