Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir ilaci

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78095
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 23:50

Konu: Demir ilaci
Mesajı Yazan: Ilkbahar91
Konu: Demir ilaci
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2023 Saat 22:01
Hocam merhaba,
6 aylik oglumun boyu 71 cm, kilosu 8100 gr. Bas cevresi 43.5.(dogum kilosu 3380 boy 50)
 4 aylikken saglik ocagi standart demir ilaci verdi ancak buradan okudugum Kadarıyla gereksiz verilmesini onermiyorsunuz diye baslamadim. Ancak bugun hemsire bir an once baslaman gerek dedi. Hocam illa baslamamiz gereken bir zaman var mi. Tam olarak.bu demir ilaciba nasil, ne zaman baslanmali.
Anne sutu aliyor ancak ek gidaua cok istekli ve kabul ettigi icin gunde iki kere az miktarda sebze meyve puresi ve yumurta veriyorum. Toplamda 1-2 kasik yiyor yemiyor. 
Bir de 9 aylikken kkk asi tarihi verdi. Ben yinw sizden okudugm kadariyla bir yasinda yaptirmak istedigimi soyledim. O zaman 9 aylik asisini gecirmis olursun 12 ayda ysptirir ve tek asili olmus olur dedi. Hem 9. Ayda hem 12. Ayda kkk asisi yapiliyormus. Sizin yazdiginiz asi listedine bakiyorim ualnizca 12.ayda kkk var. Kizamik vakalari artti diye 9.aya da eklemisler Ne yapmaliyim hocam. Iki asili olmasi sart mi bu zamanda?
Son olarak hocam cogu zaman yani neredeyse hep kakasi yesil. Hatta ek gidaya baslamadan once hep mukuslu ve yesil ve suluydu. Siz cok yedigi icin diyorsunuz ancak benim oglum anne sütü yetmiyor gibi agliyor  anne sütünu icip bitiriyor. Daha da icmek istiyor ama sutum o an artik daha olmuyor. Sagdigimda 3 saat emmemis oldugunda her iki gogusten 60-90 ml arasi falan cikiyor. Boy kilo tablosuna gore yeterli gibi duruyor ancak bebege gore yetmiyor sanki. Sutumun yettigine nasil kanaat getirecegm. Son doktor kontrolunde doktorumuz da az almis. Sinirdan kilo almis dedi. Ek gidaya baslamami soyledi.Ek gidayi nasil vermeliyim.  Ne yapmaliyim hocam. Ek gidaya da basladim ama genelde tadimlik ilerliyor.Sonuna kadar anne sutu icsin istiyorum ama hizli  sut gelmeyince emmek istemiyor. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2023 Saat 02:28
1- SAKIN Demir ilaci vermeyin. Saglik bakanliginda, bebeklerdeki Fizyolojik anemi denilen "Dogal anemi'den" 
haberleri bile yoktur.
Anne karninda, oksijen kaynagi, anne "Al yuvarlarinin"tasidigi ile sinirlidir. Bu yuzden dokularin yeteri kadar
 oksijen ve gida alabilmesi icin, anne karnindaki Hgb;17g/dL civarindadir. Bu sebeple, de, gerek olmadigi icin,
1 ayda Hgb, 10g/dL'ye iner.  Bu SALAK doktorlar da bunu anemi zannederler! 
Zaten sariligin da sebebi bu yikilan Alyuvarlardaki Hemoglobindir! 

2- Sebze corbalari, amerikali anneler gibi yemek yapmasini bilmeyen anneler icindir. Yoksa, Turk mutfaklarinda
pisen her turlu kiymali sebze yemegi, 6 aydan buyuk bebekler icin ideal gidalardir. Sakin Turk doktorlarinin
"TUZ" hakkinda soyledikleri uydurmalara da kanmayin, anne sutunde bile TUZ VARDIR! 

3- Kizamik asisi 1 yasindan evvel yapilirsa, anneden gecen antikorlar ile aninda yikilirlar ve hicbir cocukta
asi etkisi olmaz. Hele hele; 9. ayda yapilana "bir" deyip, 13 ayda yapilana da "ikinci" asi demek kadar 
salakca bir sey olamaz. 9. ayda yapilam Kizamik asisinin hukmu; "sifirdir". 

4- Anne sutu yetmiyorsa, "kutu sutlerinden, meme ustune istedigi kadar verin. Sakin acikta satilan
 "Sokak sutlerinden" vermeyin. 
Bu salaklara kalsa: anne sutu yetmediginde, Turk halki kutu sutu almak yerine, "mama" kullanmali imis!! 
Gorduk bu ekonomik krizde, kac aile mama alabiliyor!! 
Mama alacak para yok, anne sutu de yok, sut yasak(!!!) kala kala bu SALAK doktorlar yuzunden bebekler
 "sade suya pirinc ununa" kaliyorlar! Turk halkina yapilan hainligi goruyorsunuz degilmi?? 
Neymis, mama firmalarindan uc kurus rusvet alinacakmis!! Kongre ayagina seyahatlere gidilecekmis!
NIYE; ilac ve mama firmalari, ozel doktorlardan daha fazla ogretim uyelerine kiyak geciyorlar saniyorsunuz?? 

"Sut dusmanlari" makalemi mutlaka okuyun. 

Mesajı Yazan: Ilkbahar91
Mesaj Tarihi: 30 Eki 2023 Saat 22:43
Cevabiniz icon tesekkur ediyorum.
1-Ancak demir kısmından tam emin olmak adina soruyorum. Ben su an vermiyorum bir kansizlik olup olmadigini bilmeden demistim.  O zaman tahlil yaptirin ama hemen baslayin dedi. Hic bir surette mi vermeyecegiz hocam. Tahlillerde cikan sonuclar diyelim ki onlarak gore dusuk cikti, dogal anemi dediginiz duruma mi girer. Demir konusunda niyeyse cok israrcilar. 
Hangi durumda demir ilacina baslanmali?
2-hocam gercekten cocuga  hazırladığımz tatsiz tuzsuz seyelri yemiyor ama bizim yemeklerimizden hafif tuzlu bile olsa yiyor. Icimi rahatlattiniz tekrqr sagolun.
4- sut düşmanları  makalenizi aratiyorum ancak bir turlu ulasamadim hocam. Acaba foruma sahitlemeniz mumkun mudur. Hocam tam olarak dediginiz duruma düştüm  gecen aksam. Sut verilmiyor cocuk daha sut istiyor napacagim diye düşündüm  dedim bari suyla pirinc unu vereyim belki mama alirim sonra diye. Aslinda tabloya gore yeterli görünüyor  kilosu boyu ama 6 aylik bebege sanirim yetmiyor.
Peki hocam sorum su, kutu sutu yerine biz eve genelde günlük  sut aliyorduk. Yine marketlerde satilan cam sisedeki. Ondan versek olur mu. Bir de eskiden annelerimiz kabiz olmasin diye sutu sulandiriyormis azicik da icine pirinc unu katiyorlarmis. Buna gerek var mi. Sulandirmadan sut verebilir miyim. (6 aylik)
Bir de hocam simdilerde sutleri soyle ayiriyorlar jersey sutu sindiriyormusuz da diger sutleri sindiremiyormusuz. Tabi jersey inek sutu cok pahali. Boyle birsey var mi gercekten

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat