Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve baş ağrısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78206
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 17:51

Konu: Ateş ve baş ağrısı
Mesajı Yazan: Deryad
Konu: Ateş ve baş ağrısı
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2023 Saat 06:39
Kadir bey merhaba,
5 yaşında kızım; 39-40 ateş, boğazda yanma, hafif balgamlı öksürük ve baş ağrısı var. Ağızda hafif koku var. 
Baş ağrısı olunca Dolven verdim rahat uyuması için ama 4 saat idare ediyor sonra yine başım ağrıyor diyor. Dolven ateşe hiç etki etmedi zaten amacım ateş düşürmek değildi. Baş ağrısı olmasa ateş için birşey vermiyorum, ta ki ateş rhtsızlık verene kdr ama ağrısı çok fazla, gece hiç uyumadı.
Bu baş ağrısı için ilaç vermemek adına ne yapılabilir? Ayrıca boğazı için 1 puf Tantum sprey yapıyorum.
Ekleme: Birde Beta salgını var diyorlar. Ateş çok inatçı; baş ağrısı ilaca rağmen geçmiyor ateşte  düşmüyor. Pedifen verdim ve Bactrim de başladım. Verdikten sonra daha iyiye gitti; Bactrim başlamam yanlış mı olmuş? 
Ekleme : ilaçlardan 4 saat sonra , Ateş (39 kolaltı)ve başağrısı yine başladı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2023 Saat 19:03
BU Turk doktorlarinin SALAKCA yorumlarindan biktim.. 
Yazilarimi okuyun. 20 seneyi geckin suredir bu Turk doktorlarinin sahtekarliklarini anlatiyorum.
Ilgili yazilari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2023 Saat 19:07
Doktora gitmedik Kadir bey. Size danışıyorum…bactrim devam edelim mi? İnatçı ateş (39-40 derece) ve başağrısı var ne yapmamı önerirsiniz?

Mesaj Tarihi: 10 Kas 2023 Saat 19:30
OKUYUN> 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2023 Saat 17:32
Hep okuyorum inanın… Sayenizde doktor görmüyoruz lakin ateşten kaynaklı başağrısını (ilaç vermeden) ne yapmamla ile ilgili birşey göremedim. Çünkü başım ağrıyor diye ağlıyor…
Teşekkürler,

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2023 Saat 18:59
Dolven ve pedifen aynı ilaç biliyorsunuzdur eminim. Peşpeşe vermiyorsunuzdur. Geçmiş olsun. 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2023 Saat 19:01
Bas agrisi icin, Calpol veya Dolven verin. 

Mesaj Tarihi: 11 Kas 2023 Saat 19:42
Tabii ki vermiyorum normalfe ilaç veren biride değilimdir zaten. Baş ağrısı olmasa hiç vermem…

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat