Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Saç kurutma makinesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78221
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 18:48

Konu: Saç kurutma makinesi
Mesajı Yazan: Edilasek
Konu: Saç kurutma makinesi
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2023 Saat 09:52
Hocam günaydın internet şöyle bir yazıya denk geldim .
  Çocukların saçlarını saç kurutma makinesiyle kurutmak yoğun elektromanyatik alan radyasyon a maruz  bırakıyormuş bu da çocukluk çağı kanserleri dahil bir çok hastalığa sebep oluyormuş . Doğru mu hocam bu? aynı şey tost makinesinde ,modemde,kahve makinesinde falanda varmış.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2023 Saat 19:04
YALAN!! Tipik bir Turk doktor uydurmasi..
Turk doktorlari; ne "elektromenyetizm", ne de "radyasyon" ile ilgili bir bilgileri vardir.
SALAK olduklari icin, bir "sac kurutma makinasi'ndan" daha guclu olan Tesla otomobilin motorlarina ses
 etmezler.
Tost makinasinda, kahve makinasinda; "elektromanyetizm" oldugu iddia eden bir SALAGA nasil inanirsiniz?? 
Modemde de; bir MOTOR yok ki, "Elektromanyetizm" olsun! 
Elektromanyetizm: Elektrik akimi+Miknatis olacak!!VE elektrik enerjisi, kinetik enerjiye donusecek.

Elektromanyetizm denildiginde 2 farkli durum vardir.
Birincisi, yukarda anlattigim enerji donusumudur.
Ikinci bir konu: 
Radyo dalgalari, Mikro-dalgalar, Kirmizi otesi isinlar, Bildigimiz isik(!), Mor otesi isinlar, X-isinlari, Gamma
 isinlaridir. Bunlarin yaydigi fotonlarin etkisi son derecede dusukturlar. 
Burada: Kinetik enerji+Miknatis vardir.  (Kinetik enerji yerine, elektrik enerjisi de kullanilabilir)
Burada olusan isinlarin dalga boyu onemlidir. HER "elektromanyetik" dalga, dokulara etkili degillerdir.
MR tetkiki yapilirken uygulanan manyetik akim, butun hucreleri gorunur hale getirdigi halde, hicbir zarar
 veremez. Ayni sekilde; Havalanlarindaki, cihazlarin hicbiri de (hamileler dahil) zararli degillerdir. 
Bunlarin HICBIRININ zararli oldugu gosterilememistir. 
40 seneden beri bu sarlatanliklar devam ediyor. Bu kadar yazilar yazildi, bu kadar ilmi izahatlar yapildi, 
ama bu SALAKLAR hala israrla gevis getirir gibi ayni yalan haberleri yayiyorlar.

Bu gibi assagilik kimselerin isimlerini de yazin!! Yazin ki, tarihe gecsinler. 
Belli ki, doktor bile degil. 

Mesajı Yazan: Edilasek
Mesaj Tarihi: 12 Kas 2023 Saat 20:01
Harikasınız hocam. Banada inandırıcı gelmedi ama yorumlarda çok inanan vardı araştırmak isteyenler cevabınızı görür rahatlar diye düşünerek size sormak istedim . Çok teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat