Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sarılık

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78295
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 00:34

Konu: Sarılık
Mesajı Yazan: necla_211
Konu: Sarılık
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 17:33
Hayırlı günler hocam sezeryan dogumla  10.11.2023 te cuma günü  34+5 haftalik 2400 gr erkek bebeğim oldu. 6.gün kontrolünde çarşamba günü kilosu 2350gr ölçüldü ve kan tahlili sonucuna göre bilirubin değeri 16.72 çıkınca doktor kilosu düşük ilerlerse beyin ,göz hasari yapabilir deyip yatış verip fototerapi cihazina koyduk cihazda aralikli aralikli toplamda yedibuçuk saat kaldi ve bilirubin değeri 12 ye düşünce taburcu etti eve geldik.o gece saat başı emzirdim dünde yine ayni sekil ama gecesinde artik 2 saatte bire geçtim.Bugün kontrole getr dedi doktor ama yine kan alacaklar diye götürmek istemedim.sanki daha gec uyanmaya basladi rengide hafif sari gibi bugün dogum sonrası 9.günümüz bu saatten sonra olumsuz bir durum olur mu ne yapmaliyiz hocam

-------------
Necla

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 18:54
Hocam size çok güveniyorum doğumdan beri mahvoldum sizin yanitınızla biraz rahatlayacağım inşallah korkumdan uyumadim bile 9 gundur 

-------------
Necla

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 19:23
SAKIN bu pustlara inanmayin. 
Bir kere, "Sarilik" ile "Goz hasari" arasinda hicbir alaka YOK!! 
Allahin geri zekalisinin  Yeni Dogan ile ilgili hicbir bilgisi YOK!  
Premature bebeklerin, kuvozde asiri yuksek konsantrasyonda Oksijene maruz kalmalari sonucu olusan
"Retrolental Fibromalazi" goz hasari yapar... SARILIK DEGIL! 
SAKIN bir daha da Asi harici hicbir sebeple Turk doktorlara gitmeyin, giderseniz de, bana sormadan birsey
uygulamayin! 
Mutlaka yazilarimi okuyun, hatta kitabimi alin. 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 19:39
En kısa zamanda kitabinizi temin edeceğim hocam ozaman hiçbisey yapmiyorum sadece emzirmeye devam ediyorum birdaha fototerapi ihtiyaci falan doğmaz değil mi?

-------------
Necla

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 19:42
Yani bu saatten sonra beyin hasarı oluşmaz bu sarılıktan, düşük kilosu sorun oluşturmaz? Sarılığın daha hızlı geçmesi için emzirmeye ek olarak ne yapabiliriz?iki çocugumuda sizin yazılarınızla Allah'ın izniyle  en az ilaçla büyüttüm Allah razı olsun sizden.

-------------
Necla

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 19:43
AYNEN oyle!! 
ASLA bir daha yukselme olmaz! "Bilirubin takibi", tibbi dolandiriciliktir! 

Mesaj Tarihi: 18 Kas 2023 Saat 23:43
Tamam hocam ozaman sadece emzirmeye bakicam bu durumdaki bebek için beslenme araliklari kaç saat olmali memeyi emip uykuya daliyor sürekli ben uyandirip emziriyorum saatte bir mi emzirmeliyim ,2 saatte 1 mi emzirmeliyim.

-------------
Necla

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 01:45
En az 3 saat ara olsun. Hatta sadece acikip, aglayinca beslemeniz en dogru olanidir. 
Yazilarimi okuyun. 

Mesajı Yazan: MavilA
Mesaj Tarihi: 23 Oca 2024 Saat 16:10
merhaba hocam 37+1 haftalık erkek çocuğumuz oldu 3090 gr doğdu ve şu an 35 günlük 3. gün total billurübin seviyesi 8,2 7 gün 11,5 10 gün 13,22 15 gün 12,58 ve hepsi kan tahlili yapılarak ölçüldü. bu esnada kilo alması da  iyi olduğundan 15.gün 3590 gr düşüş eğilimine geçmiş birşey yapmaya gerek yok 1 aylık iken kontrole getirirsiniz dediler. 1 aylık iken hepatit b aşısı için sağlık ocağına gittiğimizde hemşire doktorun görmesi gerektiğini çocugun halen sarılığının geçmediğini söyledi aile hekimi de onayladı ve hastaneye gittik yapılan tahlil sonucunda 16,11 çıktı. idrar tahlilleri de yapıldı ve doktor yeşil alan açıp 1 ayı geçen çocukta yükselmemesi gerektiğini söyleyerek neonatoloji uzamanına sevk etti. doktor karın ve baş ultrasonu istedi ve kan ile idrar tahlilleri yaptırdık. sonuçları yükledim hocam 2 hafta sonra çıkacak sonuçlar var ve tsh ile billürübin sonucu yetersiz numuneden dolayı çıkmadığı için tekrar kan verin 2 hafta sonra çıkan sonuçlar ile birlikte bakarız dediler. şu an için tekrar kan vermeden önce size rastladık ve konuyu size danışmak istedik. ilginiz için teşekkür eder sağlıklı günler dileriz. http://we.tl/t-HJH7nLMLCW%20" rel="nofollow - http://we.tl/t-HJH7nLMLCW

-------------
MavilA

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2024 Saat 18:56
Resim acilmiyor!
SAKIN Turk doktorlarina inanmayin! Bu konuda hicbir bilgileri yoktur! 
Sakin hicbir sey yapmayin, sakin bir daha da kan vermeyin. 
Yapilanlarin tamami DOLANDIRICILIK!!  
Yapacaginiz TEK sey; gunde 2 defa ciplak olarak, cam arkasindan, 10 dakika gogus, 10 dakika sirt olacak
 sekilde  gunese tutmaktir.
Sizi resmen dolandiriyorlar!

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2024 Saat 20:56
Merhaba actigim konunun altina yazinca deneyimimi paylasayim dedim bizim sariligimiz gecmis rengimiz duzelmisti daha sonra 55 günlükken okula giden ablamizin hastaligini kaptk bronsiolit olduk ve belirtilerin başladigi ilk gun rengimiz tekrar sararmaya basladi 3.gün doktor yatis verdi ve ogün rengimiz limon gibi olmustu bilirubin degerimizde 11 cikmisti enfeksiyona bagli sarardigini yine Kadir hocanin bir soruya verdigi cvptan anladim gercektende iyilestigimizde rengimiz duzeldi ve bilirubin 4 e dusmustu.

-------------
Necla

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2024 Saat 00:12
Ayrica: "Bilirubin Degerlendirme Tablosunu" da inceleyin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat