Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Memede şişlik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78312
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 02:04

Konu: Memede şişlik
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Memede şişlik
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 18:56
Hocam merhaba kızım 9 yaşında. Aşırı zayıf bir çocuk. Sol meme uç kısmının altında tam kahverenginin ucunda, nohut tanesine yakın hafif bir şişlik   var. Yaklaşık bir hafta önce söyledi. Dokununca, üzerine yatınca acıyor. Diğer göğüste yok. Ne yapmamız gerekiyor hocam nedir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 20:00
Hicbir sey yapmayin!!! Sakin Turkiye'de bunu icin doktorlara GITMEYIN! Mamografi dahi cekmeye kalkarlar! 
Ellemeyin, masaj YAPMAYIN, ezmeyin!! 
Tabiat, insan nesli devam edebilsin diye; Harp, kitlik veya beslenme bozuklugu oldugunda, erken gebe kalip,
erken  cocuk dogursun diye, ergenligi ONE ceker. 
Gunde en az 600ml sut/sutlu gida alsin. Etini ve her turlu proteinli gidayi, meyvasini, sebzesini de makul 
olculerde alsin. 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 20:15
Hocam kesinlikle çok ama çok haklısınız. Neler yapmazlar ki hastanelere gitsek. Hocam tek tarafta olup nohut kadar beze olması ve acıyor olması da mı panik gerektirmez. İnanın beklemenin doğru olduğunu düşünüyorum ancak anne üzerine yatmakta bile zorlanıyorum deyince panikledim.

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 20:57
Simdiye kadar yuzlercesini gordum! Hic merak etmeyin. 
Boyle "fukara" gibi beslenirse, ergenligi one gelebilir. Mutlaka anlattigim gibi beslensin.
Ondan sonra da, Turk doktorlari; "Erken ergenlik oldu da boyu ondan kisa kaldi" diye sacmalarlar. 

Mesaj Tarihi: 19 Kas 2023 Saat 21:09
Hocam dikkat ediyorum beslenmesine ama aşırı az yiyen bir çocuk. Bir de tüm gün okulda. Peki hocam çok dikkat edersem geri çekme ihtimalim var değil mi? Ne kadar geri çekebilirim?
Ayrıca hocam kahverengi kısımın tam ortasında uç kısmın altında nohut gibi sertlik. Beze gibi. Dokununca acıyor diyor. Tam anlatabildim değil mi hocam? Bu sertlik ve acıma geçer mi peki? Bu durum ergenlik belirtisi mi hocam başka bir şey düşünmemeliyim değil mi arkadaşım takip et büyüyecek mi beze filan dedi. Çok endişelendim.

Mesajı Yazan: Asudesima
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 01:14
Kusura bakmayın araya giriyorum. Hocam benim kızım mart 2014 doğumlu, 1.39cm, 32 kg. Temmuz ayında göğüslerinin acıdığını söyledi, baktığımda her ikisinde de meme dokusu var gibiydi. Sonrasında yavaş yavaş büyümeye başladı, hala çok acıdığını söylüyor fakat ben 9 yaştan sonra bu büyümenim normal olduğunu düşünmüştüm. Erken ergenlik mi oluyor hocam? 

-------------
Asudesima

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 02:49
Olabilir. Bilhassa esmer kizlarda boyle bu yaslatrda baslayabiliyor. Hicbir onemi yoktur, sakin ugrasmayin. 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 07:08
Hocam dikkat ediyorum beslenmesine ama aşırı az yiyen bir çocuk. Bir de tüm gün okulda. 1.43 cm boy, 27 kg. Peki hocam çok dikkat edersem geri çekme ihtimalim var değil mi? Ne kadar geri çekebilirim?
Ayrıca hocam kahverengi kısımın tam ortasında uç kısmın altında nohut gibi sertlik. Beze gibi. Dokununca acıyor diyor. Tam anlatabildim değil mi hocam? Bu sertlik ve acıma geçer mi peki? Bu durum ergenlik belirtisi mi hocam başka bir şey düşünmemeliyim değil mi arkadaşım takip et büyüyecek mi beze filan dedi. Çok endişelendim. Sertlik beze gibi fındık kadar sert diğer göğüste yok.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 17:59
O bolgede "beze" olmaz.. 
Meme gelisiyor. 

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 18:37
Hocam ama diğerinde yok. Bariz elime geliyor fındık gibi. Bu normal mi tek memede var diğerinde yok.

Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 18:42
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 20 Kas 2023 Saat 22:42
Bende kicuktum bende de oyleydi. Meme çıkıyor.  Tek bir mememde vardi. Annem cok korkmustu. Dün gibi hatırlıyorum. Tam meme ucunda. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat