Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dörtlü test

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78518
Tarih: 28 Tem 2025 Saat 12:05

Konu: Dörtlü test
Mesajı Yazan: Fatos34
Konu: Dörtlü test
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2023 Saat 21:46
Merhaba hocam Kardeşim 29 yaşında 17 haftalık hamile . 12. Haftada ikili test yapıldı hiçbir risk çıkmadı ense kalınlığı 1.2 çıktı. Ultrasonda burun kemiği
normal, çene normal, kalp kapakçıkları oluşmuş herşey yolunda dendi. 16 haftada dörtlü test yapıldı. Yaştan dolayı1/356 risk çıktı. Doktoru genetik test yapalım diye ısrar ediyormuş. Hocam sonuçları size gönderiyorum ne yapmalyız? Genetik testi ysptıralım mı, yoksa ikili test sonuçlarına güvenelim mi ya da kardeşim birde devlet hastanesinde testi tekrar yaptırmak istiyor. Özel hastanelere güven kalmadığı için. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2023 Saat 21:51
Devlet hastanesinde tekrarlatin. 

Mesaj Tarihi: 08 Ara 2023 Saat 21:57
Tamam hocam teşekkürler

Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 08 Ara 2023 Saat 23:32
Şu lanet testlere inanip guvenmeyin. Yengeme çocuğunuz engelli down sendromlj denildi.  Çok kötü bir hamilelik gecirdi MAŞALLAH çocuk sapasağlam. 
Çocuk engelli denilse aldıracak mı hayır,  o zaman gebelik gibj kutsal bir süreci zehir etmeye ne gerek?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 02:24
Cok haklisiniz, Benim basima da gelse bende sizin gibi dusunurdum. Ama her annenin kararina da saygi
 duyarim. 

Fatos34: Testi yaptirin, sonucu yazin. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 13:09
Hocam 22 yasinda ilk gebeligimde, sürekli kontrollere gidiyordum.  Bi iki kere yüksek tansiyona sahit olundu, bi kere musahade altina alindim. Ondan nsonra bi sıkıntı çıkmadı . Takip edelim denilmedi, doguma iki hafta kala bebegim karnimda ölmüştü.  Sezeryana alindim. Ve tani olarak, hidrops denildi. Ve doktor tekrarlayan bir hastalik dedi. Bebegimizin kaybina mi uzulelim taniya mi uzulelim anlamadik.. diger gebeligim yine zehir gibi gecti her an hastaneye koşuyordum, bebek hareket etmiyor diye.. ama cok şükür sağlıklı dogdu. 4 ay diyet yaptim günde 4 5 kez insulin humulin igne vuruyordum. Sekerden. Tansiyondan. Bilmiyorum gercekten hastane insani mahvediyor. O yuzden yapmasinlar dedim. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 19:07
Haklisiniz da!!  Olay; "Yalanci coban" hikayesine donmesinden korkarim. 
Zaten Turkiye'deki doktorlar, beni carmiha gerebilmek icin;  benim bir acigimi bekliyorlar. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 19:45
VALLA hocam maalesef yaşandı. Bebegimiz hareket etmedigi her anda kosa kosa ultrasona koştuk,  acaba yine mi hidrops oldu diye. Hani bildiğim kadari ile hidrops 4. 5. Ayda kendini belli eden bir hastalıktır, asla hicbir belirti yoktu. Ikinci gebeligimde o tanidan sonra aman karni büyük aman kafası büyük denildi. Bol stresli bir gebelik gecirdim. O yüzden bu testleri filan okuyunca mudahalr etmek istedim. Çocuğun down sendromlu olduğunu öğrenince aldiraklar mi ? (RABBIM kimseyi bu kadar insafsizlastirmasin) aldirilmayacaksa ne gerek o süreci o kadar sıkıntılı korkulu stresli gecirmeye? Ve inanin abartmis olacagim için yazmak istemedim, aman engelli hemen alalim dedikleri bir sürü tanıdığım cocuk sapasaglam. Dedigim gibk biri abimin oglu. Down sendromu teshisi konuldu.  Ama MASALLAH cok sağlıklı. 
Hocam ALLAH razi olsun sizi de her konuda takip edip destekliyorum. Cani gönülden.  Ama saygi duyar misiniz duymaz misiniz bilmiyorum ama 6. Aydan sonra ogluma aşılarını yaptirmadim. Ve gerçekten kendimi haklamak için bunu söylemiyorum, etrafimda kimin cocugu tam aşılı ise istisnasiz bütün kışları mevsim geçişleri,  grip nezle atesle alerji ile geçiyor. Ama oglumda değil.. Millet on hasta oluyorsa oğlum bir oluyor. Bebekliginden beridir bir kere 5. Ayda zatirre teşhisi ile hastaneye yatirildi orda 5 gün antibiyotikle tedavi edildi. Yine yatirmalarina izin vermeyecektim, ama bingildagi bombelesmisti.. ondan korktum. Ordada yaptiklari komikligi anlatsam inanamayacaksinjz. Sacma sapan bir prodüksiyon koyuyorlar,  ve koyun gibi güdülüyor şimdinin doktorlari.. maalesef 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 19:53
Cigerinde tutulma var acil yatıralım dediler, ben ise bingildagi hafif bombelesti diye kabul.ettim korktum menenjit olur diye. Lanet internet bilgilerinde bingildak bombelesmesinde menenjit belirtisi yaziyordu. Ama sonradan oğlum ateslendikce takip ettikçe,  anladım ki her atesli hastalikta bingildak hem hızlı atiyor hem hafif sisiyordu. 5 aylik çocuğa coronq olabilir diye, test yaptılar.  Doktorlara diyorum ki cocuk corona bile olsa kimseyle temasi olmayacak benim testimi tutun ben refekatci olarak kalcam diyorum yok doktorlarin sağlığı icin onlem amaçlı yapmak zorundayiz dediler.. o gün hastanenin korkunclugu ile yuzlestik.. YUCE RABBIM KIMSEYI DUSURMESIN.. 

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 19:54
Asilarini YAPTIRIN.. Isin saka goturur yani yoktur. 
Turkiye'deki asi karsiti ahmaklara kanmayin. 
Maalesef, Turkiye'de doktorlarin, Tibbiyeden mezun olduktan sonraki TEK bilgi kaynaklari; ilac mumessilleri!
Iki tukenmez kalem karsiligi, onlar ne derlerse o ilaci yaziyorlar!
Hele ozel hastaneler, onlar tam rezillik.. Para hirsi ile her hastadan olmadik tahliller, olmadik sacmaliklarla
 hastalik icat etmeler, her firsatta  sirf para hirsi ile, gebeligi sonlandirmak icin firsat kollamalar!!! 
80'li yillarda da, bu Kadin-Dogumcular Turkiye'de bir "Toksoplazma salgini" baslatmislar, Toxoplasma'ya
bagisik olan hamileleri sanki hasta imis gibi kurtaja almislardi! Gene hakaretlerim sonucunda vazgecildi
 ama, her an bu tatli karli dolandiricik gene baslayabilir. 

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2023 Saat 22:51
Merhaba hocam kardeşim test için devlet hastanesine gitti. Hastanede sadece ikili test yapılıyormuş. Devletteki doktor bebeğin sağlıklı göründüğünü, herhangi bir sorun görmediğini söylemiş. Daha sonra özeldeki doktor kardeşimi tekrar arıyor sonuçları konuşalım diye. Kardeşim yine gidiyor devletteki doktorun dediklerini söylüyor. Doktor bu defa da bebeğin burnu çok küçük diyor yine genetik test yaptırmalısın diye ısrar ediyor. Kardeşim de kızıyor oradan ayrılıyor. Sonra emin olmak için perinatoloğa gidiyor. Ayrıntılı ultrasonda giriyor. Burdada doktor herhangi bir risk görmediğini, burun kemiğinin de olması gereken aralıkta olduğunu söylüyor.
 Malesef hocam artık kime güveneceğiz bilmiyorum. Özellikle özel hastanelere gitmeye korkar olduk. İyiki siz varsınız birçok hastalığı hastaneye gitmeden atlatıyoruz. 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2023 Saat 03:30
SAKIN Ozel Hastanelere inanmayin. 
Saglik bakaninin, "Hastane zinciri" sahibi oldugu bir ulkede Ozel Hastanelere nasil guvenebilirsiniz?? 
1- Selam vereniz sizden: tahlil, Rontgen US, Tomografi isterler!!
2- "Sahtekarligin 3 Safhasini" uygulayarak, en basit Gripleri bile Hastanelik yaparlar!!! 
3- Her oksurene Astim derler, sizi uzun sureli surundururler. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat