Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bu sefer babam icin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78642
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 17:11

Konu: Bu sefer babam icin
Mesajı Yazan: b.ege
Konu: Bu sefer babam icin
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 00:24
 ## BABAMİN PROSTAT PATOLOJİ SONUCLARİ##KLİNİK BİLGİLERİ Bulgular:
Hekim Açıklama: psa 6.7 daha önce gleason 3+3 tek odak ve 2 odak hgpın tanısı var. turs bx materyali
Öntanı: ÜRİNER SİSTEM ENFEKSİYONU, YERİ TANIMLANMAMIŞ(N39.0) BENİGN PROSTAT HİPERPLAZİSİ(N40)
MAKROSKOBİ Makroskobi Tarihi: 29.11.2023
Makroskobi Doktoru: Uzm. Öğr. Dr. ZEYCAN HACIOĞLU
Makroskobik Bulgular: 48387 Hasta ismi yazılı tüpler içerisinde gönderilmiş; Sağ apeks yazılı tüp içerisinden çıkan; 4 parça uç uca eklendiğinde 3,5 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı A kasetinde takibe alınmıştır. Sağ mid yazılı şişe içerisinden çıkan; 4 parça uç uca eklendiğinde 4,1 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı B kasetinde takibe alınmıştır Sağ base yazılı şişe içerisinden çıkan;4 parça uç uca eklendiğinde 4,6 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı C kasetinde takibe alınmıştır Sağ mid lateral yazılı şişe içerisinden çıkan; 2 parça uç uca eklendiğinde 2 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı D kasetinde takibe alınmıştır Sağ base lateral yazılı şişe içerisinden çıkan; 4 parça uç uca eklendiğinde 2,5 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı E kasetinde takibe alınmıştır Sol apeks yazılı şişe içerisinden çıkan ; 3 parça uç uca eklendiğinde 3,2 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı F kasetinde takibe alınmıştır Sol mid yazılı şişe içerisinden çıkan; 4 parça uç uca eklendiğinde 3,6 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı G kasetinde takibe alınmıştır Sol base yazılı şişe içerisinden çıkan; 3 parça uç uca eklendiğinde 3,5 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı H kasetinde takibe alınmıştır Sol mid lateral yazılı şişe içerisinden çıkan; 4 parça uç uca eklendiğinde 4 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı I kasetinde takibe alınmıştır Sol base lateral yazılı şişe içerisinden çıkan; 3 parça uç uca eklendiğinde 3,7 cm boyutlarında prostat biyopsi materyallerinin tamamı J kasetinde takibe alınmıştır.
MİKROSKOBİ A-Sağ apeks: Benign;
B-Sağ mid: Benign;
C-Sağ base: Benign; 
D-Sağ mid lateral: Benign; 
E-Sağ base lateral: Benign; 
F-Sol apeks: Malign, %10, Gleason Skoru: 6/10 (3,3); 
G-Sol mid: Benign; 
H-Sol base: Benign; 
I-Sol mid lateral: Malign, mikroskopik odak, Gleason Skoru: 6/10 (3,3); 
J-Sol base lateral: Benign
UYGULANAN ÖZEL YÖNTEMLER

İmmunHistokimyasal İncelemeler
AMACR : pozitif
Sitokeratin, YMA : negatif
P63 : negatif
ERG : pozitif
TANI (ICD-O Kodları) PROSTAT, İĞNE BİYOPSİ, 5' ER ADET, SAĞ-SOL; ADENOKARSİNOM, ASİNER
Tıbbi Laboratuvar Yorum
Açıklama (NOT) Tümör oran ve lokalizasyonları mikroskobide verilmiştir. 
Tümörün Gleason Skoru: 6/10 (3,3)
Derece grup: I (WHO/ISUP 2016)

-------------
HERGÜN ŞÜKÜR EDİYORUM ALLAH'IMA SENİ BANA VERDİĞİ İÇİN

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2023 Saat 00:42
Prostat kanseri varMIS! 
Birde patolojiye;
1- Damar ve sinir tutulumu olmus mu, 
2- Prostat kapsulu tutulmus mu? Saglam mi?
Bunlari da sorup bana yazin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat