Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sol kulaktan enseye doğru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78663
Tarih: 06 Ağu 2025 Saat 00:53

Konu: Sol kulaktan enseye doğru
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: Sol kulaktan enseye doğru
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2023 Saat 02:39
Merhaba hocam oğlum 2,5 yaşinda 2-3 gündür burun akıntısı vardı okyanus suyu ve cold mix kullanıyorduk bugün akşam üzeri kulaği agirmaya başladi illadin burun damlası kullandım ağri olduğu için evde parol şurup vardı verdim yanlız parol 6 yaş üzeri için olanmis. O yüzden mi bilmiyorum az önce sol kulağinin tarafından ense kısmında hafif şislik gördüm dokununca ağrı oluyor sanırım ağliyor hemen
Ne tavsiye edersiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2023 Saat 02:44
Bir defa fazla vermenizin bir zarari olmaz. Iliadin damlayi, anlattigim gibi kullanin. 

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2023 Saat 03:53
Hocam bu şişlik yeni oluştu sol kulak memesinin altında enseden ziyade boyun kısmında diyebiliriz ciddi bir şey olabilir mi? Ağri olunca ibufen mi vereyim şu an uyudu evde de ibufen bitmiş sadece parol var her an uyanıp acı acı ağlayacak diye tedirginim bayaaaa

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2023 Saat 19:06
Lenf bezleri ile ilgili yazilarimi okuyun. 
Agri olursa; Ibufen de olur, Calpol de.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 22:29
.

Mesaj Tarihi: 19 Ara 2023 Saat 22:31
Cehaletimi hoşgörün lenfbezi şişliğimi bu anlayamadım ilk4 gündür var grip devam ediyor burnu çok tikali- tıkaniyor sürekli, illadin, cold mix, ball+limonve okyanus suyu kullanıyoruz 
Lenfler ile ilgili yazılarınız anneoluncaanladim.com sitesindeki yazarlar kısmındaki yazılarınız arasında bulamadım, forumda mi?
Bu şişlik griple alakalı mi? Hareketli bir çocuk düşme carpmayla oluşur mu böyle bir şişlik?
Ne yapmalıyım ?

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2023 Saat 02:42
"Bagisiklik sistemimiz" baslikli yazi. 

Lenf bezleri, sadece Bakteriel hastaliklarda buyumezler. Viral hastaliklarda da buyurler. 
Lenf bezlerinin Turk doktor akli ile; "Antibiyotiklerle kucultme tedavileri" YOKTUR! 
Lenf bezleri uyari aldiklari surece calisirlar ve calistiklari surece buyurler. Isleri bitince kucukurler.
Bazi nadir durumlarda, Lenf bezi icine aldigi bakteriyi yok edemez ve bakteriler cogalmaya baslar. Bu 
durumda, lenf bezi aniden buyur, uzeri kizarik ve SICAKTIR! Ellendiginde hassasiyet vardir. 
Boyle bir durum olursa, Antibiytik tedavisi verilir. 

Mesaj Tarihi: 25 Ara 2023 Saat 21:05
Hocam antibiyotikli duruma geldi sanıyorum. Eşim lenf bezi değil diyor şişlik sert diyor ama size foto gönderdim
1- lenf bezi büyümesi mi?
2- Dokunduğunda hassasiyet var dokundurmuyor, huzursuz ediyor çocuğu bayaa...bu arada burun akintimiz hala devam ediyor 
3-Bactrim mi kullanalim veya hangi antibiyotiğe başlayalım?(Aile hekimine yazdiracağim)
4-Gitmemiz gerekiyorsa hangi bôlüme doktora götürelim?

Mesaj Tarihi: 26 Ara 2023 Saat 00:43
Hicbir sey kullanmaniz gerekmiyor. ANCAK, anlattigim sekilde, ani buyune uzerinin kizarik ve sicak olmasi
 durumunda, Augmentin veya benzeri antibiyotik gerekir. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2024 Saat 09:20
Merhaba hocam antibiyotigi bitirdik lenf şişmesi kuculdu hocam tahlil yaptirdik sonucu degerlendirirmisiniz

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2024 Saat 19:11
Luzumsuz isler! 
Tabiiki o lenf bezi kuculecek, ama yeniden bir enfeksiyon olursa, gene BUYUR!! 
Sakin bu tip Lenf bezleri ile ugrasmayin ve Turk doktorlara gitmeyin, sizi maymuna cevirirler! 
Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 04 Oca 2024 Saat 20:37
Açıkçası 1 seneden fazladır tahlil yaptirmamistik kan değerlerine de bakalım istedik kansızlık vs var mı? D-vit yüksek çıktığı için doktor d-vit mi kullandiniz deyip kızdı bize öyle kafanıza göre vermeyin dedi senede 1 veriyoruz kendimde 6 ayda bir kullanıyorum dedim çok hoşuna gitmedi😃ben oğluma verirken kendimde kullandım 1 ampul emziriyorum muhtemel ondan dviti yüksek çıktı d-vit yüksekliginden dolayı böbreklerine baktırdı ultrason ile sorun çıkmadı çok şükür lenf için de sizin dediğiniz gibi küçüldüğü için sorun yok lakin takip edelim dedi 
Bu arada çocuklarımı 10 yıldan fazladır sizin yazılarınızla büyütüyorum Allah iki cihanda da sizi bahtiyar etsin

Hocam d-vit ne kadar çıkarsa tehlikeli olur ve ya zehirleme yapar mı?

Mesaj Tarihi: 05 Oca 2024 Saat 02:25
1- Durup dururken NIYE kansizlik olsun?? Ne olur? Siz cocugunuzda bir "solukluk" farkedersiniz anlarim!! 
Ama; yok 1 yas kontrolu, yok 2 yas kontrolu, yok "rutin" kontrolu, bunlar tam da Turk doktor dolandiricilik
 yontemleridir. 
2- Turk doktorlari; D vitamin eksikligi tedavisini bilmezler!! Verdikleri gunluk idame dozu vitaminler de bir 
ise yaramayinca, cahillikleri ortmek icin, turlu sahtekarliklar yaparlar.
Hic korkmayin. 50-100 arasi normaldir. Risk: 150 ustunde baslar!
3- Aptal doktor nasil belli olur? Iste boyle saklabanliklarla! Tabiiki de bir problem cikmayacak.. 
4- Takip filan da gerekmez! Takibini SIZ yapabilirsiniz. Yazilarimi okumaniz yeterlidir.

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 12:58
https://hizliresim.com/nh1tifq" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 13:05
https://hizliresim.com/8s8ryn0" rel="nofollow">

Merhaba hocam sonuçlari değerlendirir misiniz? 
Bu arada d-vit ampul almıştım emziriyorum oğlumun da bayaa yüksek çıkmıştı d vit ..bende ki d-vit çocuğuma mi gecmiş.?

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 19:30
D vitamninin IDEAL seviyesi: 50-100 arasidir. Sakin Turk doktorlarina inanmayin.. D vitamini hakkinda hicbir bilgileri YOKTUR! 
Ondan sonra da, 24.3 seviyesine "yuksek" derler! 
Mutlaka 1 ampul ek Dvit3 alin.  150 ustunde risk baslar. 

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 21:12
Hocam ben düzgün ifade edemedim sanıyorum. 1 ay önce kendim 1 tane ampul içtim 2,5 yaşindaki oğluma da 1 tane ampul icirdim. 1 hafta sonra oğlumun kan tahlilinde d vit 100 ün üzerinde çikti benimde d-vit ampul içmeme rağmen 24 çıktı emzirdigim için mi benim bu kadar düşük şimdi d-vit icersem oğlumu hala emziriyorum d-vit ona geçer mi?
2-benim tahlil sonuçlarımda olumsuz bir durum var mı? Kolesterol vs degerlerin dışında gözüküyor Diyet yaparak şeker ve kolesterol normale doner mi? Neler tavsiye edersiniz?

3- kemiklerim çok agiriyor kramp ta giriyor bacaklarıma ara ara.sebebi ne olabilir bu arada 41 yaşindayim 

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2024 Saat 03:19
24 cok dusuk, 1 ampul Dvit3 icin, anne sutunden gececek D vitamini orani dusuktur.
Cocugunuza senede 1 defa icirin.
150 ustu risk baslar. Telas etmeyin. Sakin Turk doktorlara inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2024 Saat 09:15
Merhaba hocam 1 ay önce dvit ampul içmiştim tahlil de dvit 24 çıktıktan sonra da yani şimdi de 1 tane içtim yeterli mi?

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2024 Saat 18:58
Olabilir. Herkeste farkli etkisi olur.
Ama; hic gunes gormeyenler icin, 6 ayda bir, yazlari tatil yapip, deniz kenarinda mayo ile guneslenenlerde
 senede 1 yeterli olur. 
Asiri dusukluklerde; mutlaka, 2. ampulden 3 ay sonra olcum gerekir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat