Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

öksürüğe çok sonradan eklenen ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78734
Tarih: 02 Eki 2025 Saat 19:16

Konu: öksürüğe çok sonradan eklenen ateş
Mesajı Yazan: İlkerdeniz
Konu: öksürüğe çok sonradan eklenen ateş
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2023 Saat 13:21

kadir hocam merhabalar

3’yaşındaki oğlumun 5 haftadır geçmeyen öksürüğü var başka bir belirti olmadığı için sizi okuyarak ve söylediklerinizi uygulayarak ilerledik. Ancak danışmak istediğim bir durum gelişti.pazartesi ve perşembe günleri 39 u geçmeyecek şekilde birkaç saat süren ateşlenmeleri oldu.dili temiz.öksürük devam ediyor.bu geçmeyen öksürükte ara ara çıkıp inen ateş bize neyi anlatır? Eski maillerinizi okudum ancak böyle bir süreçte arada çıkıp inen ateş ile ilgili bir yazı sanırım ben bulamadım.ateş çıkınca doktorumuz antibiotik verdi ancak sizden okuduklarımıza göre kullanmıyoruz.beklemeye devam mı edelim ne önerirsiniz?

İyi ki varsınız!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2023 Saat 19:35
Hastaligin, akcigerlere inmeye tesebbus ettigini gosterir. SAKIN; oksuruk , astim ve allerji ilaclarindan vermeyin.
Dili pembe oldugu surece, antibiyotik gerekmez. Sakin Turk doktorlara guvenmeyin.  

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2023 Saat 19:39
Çok teşekkürler hocam elimde telefon sizden haber bekliyordum.Şuan ateşi tekrar çıktı 39 a.
Ne vermeliyiz? Açıkcası biraz panikledim.
Ateşe müdahele edelim mi?

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2023 Saat 19:59
SAKIN ates dusurmeyin. Sicak su buhari uygulayin ve arkasinda, kuvvetlice 5-6 kere oksurtun. 

Mesaj Tarihi: 22 Ara 2023 Saat 20:00
Çok teşekkürler hocam.Tamam her zamanki gibi dediklerinizi uyguluyorum🙏🏻
Şimdiden iyi seneler dilerim!

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 19:28
Kadir hocam tekrar merhabalar geçen hafta da size yazmıştım.
Söylediklerinizi birebir uygulayarak ilerledik.dün gece uykusunda oğlumun ateşi çok hızlı bir şekilde çıktı gözleri bir anda açıldı sabit bakmaya başladı kolları havaya kalkıp indi ve genel olaram tüm vucut elektrik çarpmış gibi titredi.sonrasında dinazor ormanına geldim gibi tuhaf cümleler kurmaya başladı.coldmix serum fizyolojik devam ediyoruz limonlu bal sizden öğrendiğimiz herşeyle.bugün ateşi baya azaldı ancak biraz önce tekrar çıktı.dün yaşadığımız şey havale miydi hocam tekrarlarsa diye çok endişeliyim.ne yapmalıyız nasıl ilerlemeliz burda sizden başka kimseye güvenemeden elimiz kolumuz bağlı kaldık.evde o halde görünce durunca ayrı bir panik götürsek söyledikleriniz çıkacak..ne yapacağımızı bilemez bir haldeyiz inanın.havale ile ilgili makalelrinizi de ezberledim ancak yazdığım tablo bize ne anlatır onu anlayamadım havaleyi nereden anlayacağız?
Son soru olarak tekrar dönmez misiniz hocam buralara?🙏🏻

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:09
Bu gibi hayal gormeler; Enfeksiyoz Mononukleoz ve bazi Coxsackie viruslari icin tipiktir! 
"Alice in Wanderland Sendromu" makalemi, yazarlar kismindaki listeden bulup okuyun. 

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:21
Okudum hocam dün sabaha kadar tekrar tekrar okudum her birini.
Peki bizim yaşadığımız şey bir havale nöbeti midir?tekrarı olma ihtimali var mıdır?

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:40
Havale ile alakasi yok! Havale, ayni "Sara nobeti" gibidir!

Mesaj Tarihi: 28 Ara 2023 Saat 21:52
Çok teşekkürler hocam sabırla cevapladığınız için minnettarım!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat