Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hiperaktivite/ Çocukta Dikkat eksikliği

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Bebeğim & Çocuğum Hakkında
Forum Tanımlaması: (Bebeğim & Çocuğum Hakkında)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7876
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 12:12


Konu: Hiperaktivite/ Çocukta Dikkat eksikliği
Mesajı Yazan: superisi
Konu: Hiperaktivite/ Çocukta Dikkat eksikliği
Mesaj Tarihi: 16 May 2008 Saat 16:05
Hiperaktivite / Çocukta Dikkat Eksikliği

HİPERAKTİVİTE, yani aşırı hareketlilik anaokuluna ve ilköğretime devam eden çocuklarda sık görülen ve fakat ciddiye alınmadığı için çocuğun ağır psikolojik çöküntüler yaşamasına sebep olan bir rahatsızlıktır. Çoğu anne baba, çocuklarında daha küçük yaşlarda gördükleri hiperaktiviteyi ciddiye almaz, üstelik bunu aşırı zeka belirtisi olarak değerlendirirler. Ancak çocuk okula başladıktan sonra öğretmenin şikayeti üzerine durumun ciddiyeti ortaya çıkar. Buna rağmen çoğu anne baba hiperaktiviteden kaynaklanan dikkat eksikliğinin getirdiği problemleri kabullenmek istememekte, öğretmenin çocuğu idare edemediğini ileri sürmektedir.

Peki, nedir hiperaktif dikkat eksikliği? Bu rahatsızlık, nöropsikiyatrik, yani beyne bağlı bir bozukluktur. Araştırmalar her yirmi çocuktan birinin hiperaktif dikkat eksikliği sendromuna maruz olduğunu göstermektedir. Bir başka deyişle, anaokulu ve ilkokuldaki her sınıfta en az bir hiperaktif dikkat eksikliği sendromu yaşayan çocuğa rastlamamız mümkündür.

Bu sendroma yol açan sebepler tam bilinmemektedir. Yaygın kanaate göre, buna beyindeki nörokimyasal madde eksiklikleri sebep olmaktadır. Motor—yani, hareketle ilgili—davranışlar ve zihinsel faaliyetler beyindeki çeşitli bölgelerin nöron ağları üzerinden bilgi alışverişi yapması sonucu ortaya çıkmaktadır. Nöronlar arası iletişimi sağlayan kimyasal maddelerdeki bozukluklar ve eksiklikler bölgeler arasında bilgi akışını aksattığı için çocuk hareketlerini kontrol edememekte, gerekli zihinsel faaliyetleri sürdürememektedir. Uzmanlar, hiperaktif dikkat eksikliği sendromunun tedavisini iki koldan yürütmektedir. Birincisi ilaç tedavisi, ikincisi öğretmen ve ailenin içinde yer aldığı davranış terapisidir. Bir yandan ilaç tedavisi ile eksik nörokimyasalları tamamlamaya ve beyindeki hücrelerin daha aktif çalışmasını sağlamaya çalışırken, diğer yandan çocuğun psikolojik bozukluklar yaşamaması için anne babanın ve öğretmenin nasıl davranması gerektiği üzerinde durulmaktadır.

Okul öncesi dönemde her çocuk hareketlidir. Hareket büyük ve küçük kas gelişimi için gereklidir. Ayrıca, çocuk deneme-yanılma yoluyla hızlı bir öğrenme süreci içindedir. Bu doğal hareketliliği hiperaktivite ile karıştırmamak gerekir. Hiperaktivitenin belirtileri çok daha başkadır ve çoğu kez dikkat eksikliği sendromu ile birlikte görülür.

HİPERAKTİVİTE NASIL  ANLAŞILIR?

Aşağıda sıralayacağımız belirtilerden en az altı tanesi çocuğunuzda varsa ‘hiperaktivite’den söz edilebilir:

• Sınıfta sırasından sık sık kalkar, kımıldamadan yerinde oturamaz.

• Ellerini ve ayaklarını durmadan sallar, sağa sola dönüşler yapar.

• Yemek masasından birkaç defa kalkmadan yemeğini bitiremez.

• Sürekli koşar, tırmanacak hedefler arar.

• Toplu oyunlarda, oyunu kurallarına göre sürdüremez, kişisel davranır.

• Motor takılmış gibi yerinde duramaz.

• Sürekli konuşur.

• Soru sorduğunuzda, daha sorunuz bitmeden o cevap vermeye başlar.

• Sırasını beklemekte zorlanır.

• Karşısındaki kişinin sözünü keser.

DİKKAT  EKSİKLİĞİ

NASIL  ANLAŞILIR?

Aşağıda sıralayacağımız belirtilerden en az altı tanesi çocuğunuzda varsa ‘dikkat eksikliği bozukluğu’ndan söz edilebilir:

• Dikkatsizce hatalar yapar, detaylara giremez.

• Derse veya bir işe yoğunlaşmakta zorlanır.

• Yapılması gerekenler söylendiği halde sırayı takip etmekte zorlanır.

• Yapılması gereken işleri planlamakta ve tamamlamakta zorlanır.

• Baştan sona zihinsel çaba gerektiren işlerden ve ödevlerden nefret eder.

• Sürekli olarak ders araçlarını (kalem, silgi, cetvel vb.) kaybeder.

• Dikkati kolayca dağılır. Okuduğu bir parçanın sonuna geldiğinde başını unutur, tekrar okumak zorunda kalır.

• Kendisiyle konuşan kişinin sözünü tamamlamasını bekleyemez, dikkati başka şeylere kayar.

• Başladığı bir işin sonunu getiremez, çabuk sıkılır.

• Yazı yazarken ilk birkaç dakika düzgün yazar, sonra yazısı bozulmaya başlar.

TEŞHİS  KOYABİLMEK  İÇİN

Bir çocuk için hiperaktivite ve dikkat eksikliği sendromu teşhisi koyabilmemiz için aşağıdaki beş belirtiden emin olmamız gerekir:

• Yukarıda sıralanan belirtiler altı yaşından önce ortaya çıkmış olmalıdır.

• En az altı ay süreyle devam ediyor olmalıdır.

• Hem evde, hem okulda aynı zorlukları yaşıyor olmalıdır.

• Bu zorluklar sebebiyle öğretmeninden ve arkadaşlarından sık sık uyarı ve şikayet alıyor olmalıdır.

• Yaşadığı hiperaktivite ve dikkat eksikliği sebebiyle ödevlerinde eksiklik ve sınavlarda fazla başarı gösterememe olmalıdır.

HİPERAKTİF  ÇOCUK  YAŞITLARINDAN  FARKLIDIR

Zor geçen bir ameliyattan ve ateşli bir hastalıktan sonra görülen aşırı hareketlilik ve dikkat bozukluğunun hiperaktif dikkat bozukluğu sendromuyla karıştırılmaması gerekir. Bu sendrom, aslında çocuk yürümeye başladığı andan itibaren görülmeye başlanan bir rahatsızlıktır. Motor takılmış gibi oradan oraya koşturur, yorulmak bilmez. Anne, "Sadece onu izlemek bile beni yoruyor" der. Çocuk yaşıtlarına göre daha hareketlidir. "Dur, yapma, yavaş ol!" emirlerini yerine getiremez. Azarladığınız veya ceza ile tehdit ettiğiniz zaman hareket etmemeye çalışır, ama beceremez; içindeki dürtüye yenik düşer. Yemek sofrasında bile hareketsiz duramaz. Yaşıtları kadar sabırlı değildir; dikkatini uzun süre bir oyuna veremez, oyunun kurallarına uymaz, içinden geldiği gibi davranır. Bu yüzden adı ‘oyunbozan’a çıkar. Kendinden daha küçük çocuklarla oynamayı tercih eder. Okula başladığı zaman yaşından beklenen olgunluğu ve uyumu gösteremez, hep çocuksu davranır. Sabır, irade ve dikkat isteyen işlerden sıkılır, devam etmek istemez.

Hiperaktif çocuk, davranışlarının sonuçlarını düşünmeden hareket ettiği için sık kaza yapar, yarası beresi eksik olmaz. Kafasına koyduğu şeyi yapmadan duramaz. Arabada giderken pencereyi açmak veya balkondan sarkıp aşağıya bakmak istediği zaman, ancak kolundan tutarak onu durdurabilirsiniz.

HİPERAKTİF DİKKAT  EKSİKLİĞİNİN  TEDAVİSİ

Bu sendromun belirtilerini tamamen ortadan kaldıran bir tedavi şekli henüz bulunamamıştır. Mevcut imkânlarla belirtilerin en aza indirilmesi hedeflenmektedir. Yukarıda kısmen temas ettiğimiz gibi, ilaç tedavisi ile beyin kimyası desteklenip belirtiler aza indirilmeye çalışılırken, aynı zamanda sıkı bir davranış terapisi de uygulanmaktadır.

Davranış terapisi üç temel değerden oluşmaktadır: sevgi, kurallar ve kas egzersizleri. Sevgi karşılıksız ve pazarlıksız verilmelidir. "Uslu durursan seni severim" veya "Eğer sevgimi kazanmak istiyorsan oturup dersini bitirirsin" gibi ön şartlar ileri sürülmemelidir. Devamlı ikaz alan, azarlanan ve suçlanan hiperaktif çocukta, kendisinin sevilmediği kanaati vardır. Kendilerine güvenleri çok zayıftır. ‘Söz dinlemez kötü çocuk’ olduklarını düşünürler. Sevilmeyen ve kendisini kötü hisseden bir çocuk içinden iyi şeyler yapma isteği duymaz. Anne baba, kendilerini üzecek ne yapmış olursa olsun, çocuğa sevgilerini sözleriyle ve davranışlarıyla belli etmelidir.

Anne ve baba, hiperaktif çocuğa hangi davranışların doğru hangilerinin yanlış olduğunu açıklamalı; doğru davranışlarını destekleyerek güven aşılamalıdır. Yanlış bir davranışta bulunmak üzere olduğu zaman uyarılmalı, isterse bu davranıştan vazgeçebilecek güçte olduğu söylenmelidir. Çocukla birlikte oyun oynamalı, oyunun kurallarına göre davranması sağlanmalıdır. Ders çalışırken veya ödev yaparken çalışma süreleri birlikte kararlaştırılmalı, süre dolunca mola verilmelidir. Meselâ, dikkatini 10 dakika yoğun tutabilen hiperaktif bir çocuğun bunu 12 dakikaya çıkarması hedeflenmeli, arkasından mola verilmelidir. Sadece aile terapisi davranışları düzenlemeye yetmez. Okulda yaşadığı problemleri en aza indirmek için öğretmenin de çocuğa yardımcı olması gerekir.

Hiperaktif çocuklar genellikle uykuya gitmede de zorlanır, erken yatmak istemezler. Aslında sürekli hareket hâlinde oldukları ve fazla enerji harcadıkları için yaşıtlarına göre daha çok uykuya ihtiyaçları vardır. Her gece aynı saatte ve erken yatmaya alıştırdığınız zaman, hem yeterli uyku almasını, hem de düzene girmesini sağlamış olursunuz. Anne baba, hiperaktif çocuğu kahvaltı yaptırmadan okula göndermemelidir. Düzenli ve sağlıklı beslenen çocuklar tedaviye daha iyi cevap vereceklerdir.

Anne babalar, hayal kırıklığına uğramamak için, ilaç almaya başlayan çocuğun hemen düzeleceğini beklememeli, tedavinin uzun süre devam edeceğini ve iyileşmenin yavaş seyredeceğini önceden kabullenmelidir. Burada sabır ve fedakârlık doktordan çok anne babaya ve öğretmene düşmektedir.

PEDEGOG ALİ ÇANKIRILI


-------------
ZÜLAL(Bookworm)



Cevaplar:
Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 16 May 2008 Saat 17:43
Allahım bazen kızımda acaba olabilirmi diye aklıma takılıyo,ama şimdilik çok net karar veremiyorum..umarım olmaz...

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: oğuzkağan
Mesaj Tarihi: 16 May 2008 Saat 21:41

oğlum daha çok küçük.inşallah olmaz

paylaşımın için teşekkürler canım



-------------
[


Mesajı Yazan: yasemin
Mesaj Tarihi: 17 May 2008 Saat 06:52
emegine saglik

-------------



Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 19 May 2008 Saat 12:06
Teşekkür ederim arkadaşlar. Gerçekten önemli bir konu dikkat etmek lazım.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: sevalce
Mesaj Tarihi: 19 May 2008 Saat 15:30
Ellerine sağlık canım.Wink

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 05:49
bende tam hiperaktive konusunda baslik acmak istiyordum bu bilgiler cikti karsima cok sevindim....tesekkurler....ben de bazen oglumde hiperaktivite oldugunu dusunuyorum....inanilmaz hareketli....su an 9 aylik ....dikkat konusunda simdilik bi sorun yasamadim ama inanilmaz hareketli....onun hziina yetisemiyorum....insallah hiperaktive degildir....

-------------
Omrum


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 10:58
Sağol Zülal paylaşımın içinWink
 
ben alperin hiperaktif olduğunu 3 yaşında anlamıştım devamlı zıplar, çok konuşur, istediği hemen alınsın ister olmadığında tepinip ağlayan bağıran bir çocuktu. İstanbulda 6 sene önce mücahit öztürkünden tutun tüm özel doktorlara götürdüm Confused yankı yazganın ve hiperaktivite ile ilgili bütünnnnnnnnnnnnn kitapları okudum ezberledim fenerbahçede özel bir eğitim merkezine götürdüm IQ su yüksek çıktı o zmanlar hoşuma gitmişti üstün zekalı çocupğum var akıllı olacak başarılı olacak okuyup adam olacak diye Confused ama maalesef işin bilmdiğimiz bir yönü var dikkat dağınıklığı alnın tam ortasındaki sıvı yetersiz aktığı için çocuk dikaktini derslerine verip dinlemediği için başarısız oldu. leventte pilot bir okula verdim maddi imkanlarımın çooooook üstüne çıkarak servisi, psikiyatristi, okul masrafı aylık 750 lira kafadan gidiyordu alpere ama keşke deyseydi maalesef ilk oklda öğretmenden dayak yemeye başladı arkadaşlarıyla uyumsuzdu neyseeeeeee müdür rehber öğr. sınıf öğretmeni ve ben topalantıda 2. çocuk yapmanın doğru olacağını kararlaştırdık ciddi diyorum şaka değil Confused inanın hayatımın en zor yıllarıydı hem alper hem de benim için çocuk dışlandı neyse aynı okulda öğretmen değiştirdik bu sefer öğretmeni dövmüyor ama sözlü saldırıda bulunuyordu anne olarak ilacı oldum olası reddettim zararlı olur diyeeeeCry mecbur kaldım o arada tanıdım işte irmeyi zümeri nilgünü bana destek oldular anne bebek sitesinde Clown güç aldım onların öğütlerinden neyse okulu değiştirip kendi evimizin yakınındaki okula verdik öğretmeni artık bayan bayak yemiyor çapa da tedavmiz var ilaç kullanıyoruz ve son durum ne mi? ?????? Alper dikkatini topluyor, dersini dinliyor , arkadaşları onu çooook seviyor, folklör oynuyor, resimleri tahtada asılı, çok şükür tabi ki arada haylazlıkları oluyor, şikayet oluyor arada ama normal çocuklar kadar 2 ay önce yine zeka testi yaptırdık yine yüksek çıktı iyi ellerde kullanılırsa bu zeka ne alaaaaaaaaaWink dediğim gibi okulun özel olması iyi adı olması önemli değil önemli olan öğretmenin iyi olması  Winkbenden size abla tavsiyesi çocuklarınızı okula verirken öğretmeninizi iyi seçin. çocugum biraara bunalıma girdi öğretmen beni sevmiyor dövüyor gitmek istemiyorum okula diye Cry geçen gün MEB in düzenlediği STS da 5000 öğrenci iinde 53 üncü olmuş ve sınıf 5.cisi ilaçtan önce karne notları 3-4 3-4 tü mesela şimdi 5 oldu çok şükür herşeyden önce çocugun kendine olan özgüveni geldi Clap
 
HBDE sorununu canlı canlı yaşayan bir anne olarak size tavsiyem eğer çocugunzda bu tip şeyleri gözlemliyorsanız mutlaka psikiyatriste götürün ve ilacı kullanın çocugunuz okulda dışlanmış bir çocuk olmasın kendine güvenini yitirmesin Wink
 
ilk nasılm ı anlaşılır?
 
hiperaktif çocuk çok hareketlidir
dikkati dağınıktır
uzun süre bir oyuncakla oynamaz
çabuk sıkılır
göz temasında bulunmaz
sabırsızdır
sık sık lafınız böler
girişkendir, hemen arkadaş bulur
.........................................................


Mesajı Yazan: irme
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 13:19
Deryacım o zor günlerini çok iyi hatırlıyorum,çok şükür ki geçti,ne üzülürdün canım benim..bak şimdi çok daha iyiyimiş Alper ,bende çok sevindim..tavsiyelerin için çok teşekkür ederim,kızımı gözlemliycem..

-------------
Pamuk Prensesin Annesi...
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 14:07
Evet canım ya düşünsene dün derdime derman arıyordum fellik fellik şimdi ise tecrübelerimi paylaşıyorum sizlerle Wink
 
derin de yoktur hiperaktivite erkek çocuklarında yoğun seyrediyor canım Wink


Mesajı Yazan: yeşim
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 14:22
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Allahım bazen kızımda acaba olabilirmi diye aklıma takılıyo,ama şimdilik çok net karar veremiyorum..umarım olmaz...
 
Bende Arda için aynı şeyi düşündüm.Çünkü oğlum 2 dk oyuncaklarıyla oynuyor sonra başlıyor öteye beriye dönmeye.Yok canımmmmmm daha neler.Yeni yürümeye ve keşfetmeye başladıya herşeyi ondandır sanırım.
 


-------------
İkizlerim Azra ve Arda


Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 21:59
selam Alpella...paylasimlarin icin tesekkurler...benim oglum 9.5 aylik ve cok hareketli...hiperaktif olmasindan korkuyorum...senin belirtilerinin cogunu oglumda gozlemliyorum....doktorumuz tesbit icin bunun erken oldugunu soyledi....ama simdiden bu hareketliligi beni korkutuyor....oyuncaklariyla dalip uzunca bir sure oynmiyor,...surekli  gozleri bi arayis icinde....mama yerken yada su icerken bile surekli elleri hareket halinde...mamayi bir kerede bitirdigini hatirlamiyorum...yemek yemek istemiyo...oturup yemek yedigini hatirlamiyorum....mama sandalyesinde oturmak istemiyor...bebek arabasi ona iskence geliyor....bu hareketliligi fiziksel ilerlemsinde yasitlarindan one gecmesini sagladi ama....simdiden birkac adim atarak yuruyor....6aylikken emekledi...3 aylikken saga sola donmeye basladi...akkilli bir cocukta...simdiden soylenenei anliyor...insallah korktugum basima gelmez....

-------------
Omrum


Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 20 May 2008 Saat 22:08
selam Alpella...paylasimlarin icin tesekkurler...benim oglum 9.5 aylik ve cok hareketli...hiperaktif olmasindan korkuyorum...senin belirtilerinin cogunu oglumda gozlemliyorum....doktorumuz tesbit icin bunun erken oldugunu soyledi....ama simdiden bu hareketliligi beni korkutuyor....oyuncaklariyla dalip uzunca bir sure oynmiyor,...surekli  gozleri bi arayis icinde....mama yerken yada su icerken bile surekli elleri hareket halinde...mamayi bir kerede bitirdigini hatirlamiyorum...yemek yemek istemiyo...oturup yemek yedigini hatirlamiyorum....mama sandalyesinde oturmak istemiyor...bebek arabasi ona iskence geliyor....bu hareketliligi fiziksel ilerlemsinde yasitlarindan one gecmesini sagladi ama....simdiden birkac adim atarak yuruyor....6aylikken emekledi...3 aylikken saga sola donmeye basladi...akkilli bir cocukta...simdiden soylenenei anliyor...insallah korktugum basima gelmez....

-------------
Omrum


Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 01:26
Deryacığım seni tebrik ediyorum. En azından bilinçli bir annesin ve Allah'a şükür üstesinden gelmişsin. Bende çok korkuyorum. Çünkü benim kızımda çok hareketli. Ele avuca sığmıyor. Ama dikkati çok iyi. Algılama iyi. Öğrenmesi de iyi yani hiperaktiflikle ilgili şeyler pek yok ama çook hareketli. Yorulmak bilmez. Yemesinde hiç problem yok Allaha şükür. Her tür vitamini alıyor. Ablam sağlıkçı  çok vitamin aldığı için enerjisini harcamak zorunda onun için bu kadar harekaetli dedi. Tek tesellim. Öyle bir şey olsa Allah yardımcım olsun. Mahrumiyet bölgesindeyiz. Bir pedegog ve psikiyatri bile yok burda. İnşallah büyüdükçe durulur.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 09:08
Sevgili Keremim, sen doktorlara bakma onlar kesin teşhis koymak için 3 yuaşını bekliyorlar ama hiperaktif çocuk belli ediyor kendini bebekten mesela hiperaktif çocuk aynı zamanda uykusuz olur, uykuyu sevmez az mı nöbet tuttum gece 3-4 e kadar Tongue sersem gibi 2 saatlik uykuyla işe giderdim allahhhhhhhhh ne günlerdi çok şükür bugünümüzü aratmasın iyi gözlemle bebeğini tabi ki şu an için yapabilecek bir şey yok çok minik yamrum ama umarım konmazda oldu ki teşhis kondu ilaçları kullanmayı sakın reddetme 4 sene kullanmadım yine kullanıyorum
 
Gelelim Zülalcim sana;
 
Hiperaktivite 3 şekilden oluşur:
1- hareketlilik
2-dikkat dağınıklığı
3- hem hareketlilik hem dikkat dağınıklığı
 
yani kızında dikkatli diye hiperaktifi yok diye düşünmen yanlış. Haaaa umarım yoktur dediğin gibi yaşadığın yer itibariyle zor olmalı. ama çok hareketliyse  izninizde ya da fırsat buldsugunuzda  üniversite hastanesine götürmenizi tavsiye ederim . birkaç soru ve gözlemleriyle anlıyorlar zaten hemen . İstersen sana elimdeki kitapları yolalyabilirim Wink
 
Umarım faydalı olabilmişimdir.
 
Sevgiler.....


Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:30
Deryacığım teşekkürler. Ama dediğim gibi dikkat dağınıklığı yok yani sadece çok hareketli. Ama Allah nasip ederse temmuzda memleketime gideceğim. Orda çocuk psikoloğu var.Muhakkak götüreceğim.İlgine teşekkür ederim.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:33

tamam işte anlatmak istediğimde oydu dikkat dağınıklığı olmayan sadece hareketlilikten oluşan hiperaktivite de var yani senin kara kızın 1. şıktaki hiperaktivite özelliklerini taşıyor olabilir demek istedim Wink



Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:36
Deryacığım yüreğime oturtma gerçekten çok takarım.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: belma
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:38
Arkadaşlar önemli bir konu paylaşımlarınız için teşekkürlerClapClapClapClap

-------------
Kamil insan toprak tutsa altın olur,eksik insan altın tutsa toprak olur.


Mesajı Yazan: KEREMIM
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:39
tesekkur ederim Alpella....insan kendi cocuguna hicbir rahatsizligi konduramiyor tabi ama teshis konursa tabiki gerekeni uygulama taraftariyim....benim oglumunda algida bi problemi yok....soylennei anliyor....tv izliyor....hatta onlara gulup tepki verioyor...insallah sadece zulalin dedigi gibi fazla enerjiden kaynaklaniyordur....cunku bende oglumu iyi besliyorum...belki enerji fazlaligidir...yani insallah....

-------------
Omrum


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:48
Canım takma kafana ben erken tedaviye başlatın diye dedim eger varsa hani dr bize dedi ki bazı çocuk hiperaktiftir aşırı hareketlidir bazısı hiperaktif çocukların dikkati dağınıktır bizimki ise hem dikkati dağınık hem hareketli takma kafana erken daha dr göster aklında kalmasın canım Wink


Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:51
Orjinalini yazan: KEREMIM KEREMIM Yazdı:

tesekkur ederim Alpella....insan kendi cocuguna hicbir rahatsizligi konduramiyor tabi ama teshis konursa tabiki gerekeni uygulama taraftariyim....benim oglumunda algida bi problemi yok....soylennei anliyor....tv izliyor....hatta onlara gulup tepki verioyor...insallah sadece zulalin dedigi gibi fazla enerjiden kaynaklaniyordur....cunku bende oglumu iyi besliyorum...belki enerji fazlaligidir...yani insallah....
Canım benim ablam hemşire. Bana çok kızardı bu çocuğu çok besliyorsun diye. O yüzden bu kadar hareketli.Dr. Arkadaşlarda öyle söylemişti.Yani ALLAH ıma şükürler olsun ki çok sağlıklı besledim. Yararsız olan hiç bir şey vermem. Abur cubur vs... Bağışıklık sistemi çok iyi. Bir kış geçti bir kere hafif soğuk algınlığı oldu. Allahım nazarlardan korusun. Herkesin yavrusunu korusun. Ama yinede muhakkak bir çocuk psikoloğuna göstereceğim. Derya da haklı çünkü tecrübesi bilgisi var. İhmal etmemek lazım.


-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:52
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Canım takma kafana ben erken tedaviye başlatın diye dedim eger varsa hani dr bize dedi ki bazı çocuk hiperaktiftir aşırı hareketlidir bazısı hiperaktif çocukların dikkati dağınıktır bizimki ise hem dikkati dağınık hem hareketli takma kafana erken daha dr göster aklında kalmasın canım Wink
Evet canım teşekkür ederim. Muhakkak göstereceğim.


-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 16:57
Umarım dediğin gibidir canım Nukeçok zor çokkkkkkkkkkkk anlatamam belki atladığım çok şey var anlatmadığım umarım değildir gerçekten çok içten söylüyorum
 
Benim kızkardeşimde 12 senedir Amerikan hastanesinde çalışıyordu 1 senedir ara verdi kasımda tekrar girecek bu hiperaktflik zaten yiyeceklerle alakalı değil tamamen genlerle ilgiliymiş hoş biz adamla birbirimizi yiyoruz o dyor ben hiperaktif değilim ben diyorum ben değilimConfused


Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 17:06
Peki canım Alper şuan nasıl tamamen düzeldimi? Okul başarısı nasıl.


-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: ALPELLA
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 17:22

Şöyle söyleyeyim Alperin 2-3 2-3 4 gibi olan karne notları 4-5 e yükseldi geçen gün meb in yaptığı sınavda da başarılı oldu gayet güzel çok şükür Nuke de sorunumuz ne biliyor musun hem çocuk uyumuyor gece 1den 2 den önce uykusuzluk yapıyor ilaçlar hem de iştahı kesildi benim çocuklarım iştahlıdır alperde 6 aylıktan bu yana hiçbir yemeği seçmeden yer hatta obez olacak diye kızardım çok yemesine Cry keşke şimdi de yese 1 lokma ekmekle akşama kadar duruyor anne bir şey yicem dediği zaman sevinçten hemen oğlum ne istiyorsun ne yapayım ne alayım diyorum sırf yesin diye bilmiyorum dr a gitmemize 1 ay kaldı bu ilaç ta bitsin gideceğim ilk gittiğimde sormuştum yaşıtlarının çok çok üzerinde yani 2 yaş ileriden gittiği için ilaç iştahsızlık yapsa bile hiç olmazsa yaşıtları gibi olur demişti dr yine öyle sınıftaki çocuklara göre boylu ama biz onu alıştıkya toplu görmeye zayıflamış olması bir de ilaçtan dolayı olması benim içimi acıtıyor CryCryCry hareketleri kontrol altında eskiden tv izlerken bile zıplar hoplar konuşurdu şimdi dikkatlice izliyor, ingilizce şarkı bile ezberlemiş inanamazsın ama yine deeeeeee çok zor çokkkkkkkkkkkk



Mesajı Yazan: superisi
Mesaj Tarihi: 21 May 2008 Saat 17:40
Canım Allah yardımcınız olsun. ALLAH emeklerinizi boşa çıkartmasın.

-------------
ZÜLAL(Bookworm)


Mesajı Yazan: boritta
Mesaj Tarihi: 15 Kas 2012 Saat 14:37
Dikkat Eksikliği-Dikkat Dağınıklığı ve Hiperaktivite Bozukluğu hakkında Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzm. Dr. Gökçe Küçükyazıcı'nın bir makalesini buldum:

Dikkat Eksikliği
ve Hiperaktivite Bozukluğu, bireyin akademik başarısı, aile hayatı, sosyal ilişkileri ve
benlik saygısı üzerine çeşitli olumsuz etkileri olan ve oldukça sık görülen psikiyatrik bir bozukluktur. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun çocuk ve ergenlerde görülme sıklığı %5-10 , erişkinlikte %4
civarındadır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğunun en sık gözlenen temel belirtileri şunlardır:

- Hareketlilik
- Dikkat eksikliği
- Dürtüsellik

Bozulukta her üç belirti birada görülebileceği gibi, dikkat eksikliği ve http://www.cocukvegenc.com/icerikdetay-16/dikkat-eksikligi-ve-hiperaktivite-bozuklugu-dehb.html - hiperaktivite ve dürtüselliğin ön planda olduğu alt tipler şeklinde kendisini gösterebilir.

Bir kişide Dikkat Eksikliği ve HiperaktiviteBozukluğu ( DEHB ) varlığından söz edebilmek için, bu belirtilerin 7
yaştan önce başlamış olması, birden fazla ortamda görülüyor olması, sürekli olması ve kişinin günlük yaş***** etkileyecek boyutta olması gerekir.

DİKKAT EKSİKLİĞİ

Dikkat Eksikliği ifadesinden kastedilen aslında dikkatin olmaması değil daha ziyade dikkati belli bir süreyle özellikle zihinsel uğraşıgerektiren ders çalışma, problem çözme veya çocuk için çok da eğlenceli
olmayan bir görev esnasında kendisini gösteren bir konsantre olamama durumudur. http://cocukvegenc.com/icerikdetay-16/dikkat-eksikligi-ve-hiperaktivite-bozuklugu-dehb.html - Dikkat eksikliği ve http://www.cocukvegenc.com/icerikdetay-16/dikkat-eksikligi-ve-hiperaktivite-bozuklugu-dehb.html - hiperaktivitebozukluğu olan öğrencilerin öğretmenleri sıklıkla öğrencinin derste dalgın olduğunu, kendisini dinlemiyormuş göründüğü veya kalemi silgisi
veya etrafıyla ilgilendiğinden şikayetçidirler.



Daha öncede uyarmıştım "izin almadan link eklemek yasaktır" diye... Buna rağmen link eklemeye devam ediyorsunuz. Bir daha tekrarlanması halinde uzaklaştırma alacaksınız forum kurallarımıza lütfen uyalım. güzel paylaşımlar...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat