Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

5 yaşında ölen bir kız çocuğu adına soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78880
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 20:30

Konu: 5 yaşında ölen bir kız çocuğu adına soru
Mesajı Yazan: BeyzaY
Konu: 5 yaşında ölen bir kız çocuğu adına soru
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2024 Saat 15:34
Merhaba hocam. Size uzaktan bir tanıdığımız adına yazıyorum. 5 yaşında kız çocuğu dün vefat etti. Anne ateşli diye çocuğu doktora götürüyor, doktor birşey yok diyor. Ateş devam ediyor bir iki gün sonra havale geçiriyor ve bayılıyor.(aile böyle söylüyor) apar topar hastaneye götürüyorlar. Hastanede önce menenjit diyorlar yoğun bakıma alıyorlar sonra bir karaciğer yetmezliği diyorlar sonra böbrek yetmezliği deyip diyalize bağlıyorlar. Sonra kulağından ağzından burnundan kan geliyor, durduramamışlar diye duyduk. Sonra kalbi duruyor uğraşıyorlar atmaya başlıyor sonra tekrar duruyor ve ölüyor çocuk. Çok kısa bir zamanda bunlar yaşanıyor. Detaylarını bilmiyoruz. Henüz yapılan kan tahlilleri sonuçları bile çıkmadan vefat etti yavrucak. Bu olay haftasonu Bursa’da yaşandı. Hocam bu nasıl birşey, neden olur, sizin söylemek istediğiniz birşeyler var mı, detaylı yazamadım hakim olmadığımız için, ama burdaki anneler görsün en azından bilinçli olalım, aile şokta detay soramadım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Oca 2024 Saat 19:32
Hic sasirmadim!! 
1- Asilari yapilmis bir cocugun, "Menenjit" gecirmesi bu devirde, cok zor. Ancak salgini olursa, "Meningokok" 
menenjiti olabilirdi ama bu mikrop uzun senelerden beri YOK! 
2- Muhtemelen; Parasetamol zehirlenmesinden oldu. Aldigi ilaclarin TAMAMINI yazin! Turk doktorlari, asla
yazdiklari ilaclarin icerigini bilmezler. Aferin, Peditus, Calpol gibi ilaclar beraber verildiginde, 2-3 gunde 
Karaciger iflas eder. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat