Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Grip-Yürüyememe

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78970
Tarih: 10 Ara 2025 Saat 22:23

Konu: Grip-Yürüyememe
Mesajı Yazan: Kzy12
Konu: Grip-Yürüyememe
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2024 Saat 06:17
Hocam oğlum(11 yaş) bizden geçen ateşli öksürüklü bir hastalık geçiriyor.Bugün 5.günü ateşi düştü sayılır.Dün sabah uyandığında yürüyemedi tanıdık bir doktoru aradık.Kas iltihabı büyük bir ihtimalle dedi bir gün takip edin dedi.Sonradan topallayarak bacaklarını açarak yürüdü bugün yine tam randımanlı yürümüyor.Kollarım da ağrıyor diyor.Ama oynatıyor.Hastaneye gidip gösterelim mi kendiliğinden gececek bir durum mudur?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2024 Saat 18:42
Uydurmus!!  "kas iltihabi" DEGIL!! 
Bazi viruslar, sinir uclarinda iletisimi bozarak, bu gibi arazlar yaparlar.
Cocuk Felci; bunlardan en meshur olanidir. Bir tek, bu hastalik kalicidir, digerleri, gecicidir. Genellikle adele 
agrilari ile kendini gosterir. Sicak kompres ve istirahat iyi gelir. 
SAKIN cocugunuzu, Turkiye'de hastanelere goturmeyin. 

Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2024 Saat 08:13
Merhaba kendim de aynı şekilde grip atlattım o yüzden yazmak istedim.. Tam 3 gün kemiklerim ağrıdı.. Baya eklem falan değil dişlerim den tırnak uçlarıma kadar. Her ayağa kalktığım zaman sanki kemiklerim birbirine batıyor gibiydi. Yatarken bile dinlenemem mümkün olmadı ağrıdan. Ağrıdan hiç uyuyamadım. Gerçekten akla grip değilde bir kas kemik hastalığı mı düşüncesi veriyor. Sürekli masaj yapmak bir nebze ağrıyı azaltıyor. Bunun dışında sadece burun akıntısı vardı. Ağrılar geçti kendini öksürük ve burun akıntısına bıraktı. Hiç ilaç kullanmadım. Eşim de aynı şekilde. Bizden önce 2 çocuğumuz atlattı. Onlar içinde ilaç kullanmadım. Sadece Kadir hocamızın dediği grip için uygulanan şeyleri uyguladım. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat