Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gluten

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=78983
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 16:38

Konu: Gluten
Mesajı Yazan: Alaraoy
Konu: Gluten
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2024 Saat 13:36
Kadir hocam . İnternette geniz eti büyümesi için bazı uygulamalar okudum . Gluteni kesmişler . Kakao ,süt ve sut ürünleri de . Üç ay sonunda güzel sonuçlar almışlar ilaç kullanmadan. Sizce gluteni kesmek işe yarar mı bu doğru bir uygulama mıdır . 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2024 Saat 19:47
Salak bunlar YA!!!! 
Geniz eti; bir cins Lenf bezidir! Bogazda bulunan ve Waldeyer halkasi denilen 12 lenf bezinden birine;
 "Geniz eti" diger ikisine, "Bademcik" denir! 
Bunlar oyle laf olsun diye buyuyen "olusumlar degillerdir.
Sakin Turk doktorlarina inanmayin... Bu konuda hicbir bilgileri yoktur. 
Simdi moda konu" gluten" oldu ya!! Salla gitsin! Tipik Turk zihniyeti... Suru gibi cogunluk neyleri meeeliyorsa,
 hepsi ayni sekilde meeelerler! 
Sut ve sutlu gida dusmanligi eskiden beri (80'li yillardan beri) uyguladiklari bir sahtekarliktir. Mama firmalarinin
sagladiklari "guzelliklerin" dayanilmaz cazibesi ile kendilerinden gecerler! 
Bu gibi sahtekarlari adam yerine koymayin. 
Dedigim gibi; geniz eti bir lenf bezi olup, bu yaslarda daha henuz bagisiklik maddeleri(antikorlar) olusamadigi
 icin, hastaliklarla Lenfatik sistem mucadele eder ve buyurler. Zamanla, antikorlar olustugunda, mikroplarla
 bu antikorlar mucadele ederler ve Lenf bezleri; kendilerine az is dustugu icin de kuculurler! 
Eriskinlerde bile, bulasan mikroba karsi antikor yoksa, Lenf bezleri mucadele ederler ve buyurler. 
Turk Tip fakultelerinde, "Bagisiklik" ile ilgili bir konu anlatilmaz. Ne bilsin bunlar!

Mesajı Yazan: Alaraoy
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2024 Saat 09:33
Sağolun hocam . Mesela bu gece çok zorlanmadı uyurken . Hafif yedirdim . Ve uyumadan iki üç saat once beslenmesini kestim . Bunun faydası olmuş olabilir mi az horlamasi ve nefes alabilmesine.  

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2024 Saat 19:45
Olabilir. Odasi serin olsun, yastigini da biraz yukseltin.
Forum ILK sayfasindaki "Tesekkur ve 1 senelik tecrube" yazisini okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat