Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tıkanık burun

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79139
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 16:59

Konu: Tıkanık burun
Mesajı Yazan: fethiyeakiiiin
Konu: Tıkanık burun
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 19:08
Hocam ben daha öncede yazmıştım oğlum 5yaşında bu yıl anaokuluna başladı diğer kış boyunca da burnu tıkanık oluyordu kış öyle geçiyordu ama bu kış burnu 1gün dahi açılmadı ama hocam iki gündür öyle bir tıkandı ki ne içine burnunu çekebiliyor gram nefes girmiyor ne dışına çıkıyor ne yaptımsa açamadım sıcak su  Nebülüzator serum fizyolojik koyup verdim serum fizyolojik sıkamıuorum bile o halde tıkalı çok korkuyorum, hocam inanmak istemediğim alerjik rinit olabilir mi çünkü acaip bi tıkanıklık çocuk burundan sıfor nefes durumunda nasıl açılacak mecbur o kortizonlu spreyleri kullanacağım ama onlarıda hep attım bu burunda içi yağışık yapışık şehit akıntı var bide geniz akıntısı ama bırnu öyle tıkamış içine hiç çekemediği gibi dışarıda çıkamıyor ne olur bi yol gösterin

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 20:22
Sakin Turk doktor palavralarina kanmayin. 
SAKIN kortizonlu spreylerin sagladigi "sahte" iyilik haline kanmayin, acisi sonra kotu cikar! 
Akintinin, koyulasmasi, iyilesmeye basladiginin isaretidir. Sicak buhar iyi gelir. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 20:26
Hocam 3aydır bu şekil şimdi burnuna hava girmiyır ne içeri ne dışarı sanki burnunu sıkmışsın bi zarar eder mi açamıyorum ne yaptıysam

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 20:38
Sabirli olun. Neticede, burun icindeki ODEM, vucudun kendi savunma mekanizmasidir. Ugrasmayin. 
Buruna iliadin damlattiginizda, sirt ustu DAHA uzun sure o sekilde kalsin, yavas yavas acilir. 

Mesaj Tarihi: 21 Oca 2024 Saat 20:42
Çok sağolun hocam

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2024 Saat 01:09
Hocam çocuk hâlâ aynı burun resmen içeri çekilmiyor gerçekten bir gram dahi gece uykuda nefessiz kalıyır ben resmennuyımuyırum nefes alamıyor diye bu vucüd açısında tehlikeli diyırlar oksijensiz kaldığı için kalp sorunları çıkar nadıl olacak ne yapıcam bilemiyorum kime gitseydim hepsi aynı şey didiyor alerjik rinit bende o kortizonlu spreyleri kullanmıyorum acaba çocuğa ben mi bunları yaşatıyorum

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2024 Saat 02:50
2-3 hafta surer. SAKIN benim dediklerimin disina cikmayin, SAKIN Turk doktorlarinin verdikleri ilaclari 
kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 23 Oca 2024 Saat 23:17
Hocam bugün  farklı bir doktora getirdim çünkü gerçekten burnunu içine çekemiyor sıfır  oksijen, buda aynı dedi alerjik rinit ve yine aynı tedavi kortizonlu Nazoster otrivine bide antibiyotik verdi bir kez olmak üzere damardan serum verdi alerjiye yönelik birde burun yıkama yapıldı ama yinede burnu açılmadı çocuğun konuşması değişti hocam onca cold mıx  sıcak buhar serum fizyolojik hiç mi etki etmez korkmaya başladımm bu çocuk hiç mi nefes alamayacak gece ağızdan nefes aldığı için boğazıda etkileniyor dudakları kuru ve çatlak dilinin üstü hamur gibi pas tutuyor çok üzülüyorum mecbur alerji bölümüne mi gitmek kaldı son çarem

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2024 Saat 00:30
kusura bakmayin, ben anlatamiyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mesaj Tarihi: 24 Oca 2024 Saat 00:40
Estağfurullah hocam bizim güvenimiz size sonsuz sadece bazı şeylerde o kadar çaresiz kalıyoeuz ki size sorma gereği duyuyoruz siz gripler 2 3hafta sürer diyorsunuz ben bunu anlıyorum ama bizimki  gerekli herşeyi yaptığımız halde 4aydır açılmadığı için  acaba olabilir mi sorusunda takılıyoruz size aksi birşey asla ifade etmedim

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat