Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnfluenza a pozitif iyileşme sonrası ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79215
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 09:27

Konu: İnfluenza a pozitif iyileşme sonrası ateş
Mesajı Yazan: emirbeym
Konu: İnfluenza a pozitif iyileşme sonrası ateş
Mesaj Tarihi: 26 Oca 2024 Saat 23:44
Hocam oğlum 16 aylık diş çıkarma döneminde geçmeyen ateş şikayetiyle doktora gitmemiz üzerine Sürüntü testinde influenza a pozitif çıktı ateşin 2.günü idi Enfluvir şurup yazdı doktor 5 gün kullandık ateşi tekrar yükselmedi. Şu an üst köpek dişleri de şiş 3 gündür ateşi 38 lere yükseliyor bugün sesi kısıldı ve gözleri çapaklanmaya başladı ne kullanmak gerekir tahlile gerek olur mu?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2024 Saat 11:50
Ateşin 4.gününde doktora gittik antibiyotiklik durum olmadığını grip olduğunu çeşitli gripler olduğunu salgın olduğunu söyledi. Ses kısıklığı için cortair serum yazdı sabah akşam 1 ml. Zaditen damla ve göz enfeksiyonu için damla yazdı. Bunları kullanmak gerekir mi hocam 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Oca 2024 Saat 19:59
SAKIN CortAir kullanmayin. Kortizon olup, viruslara karsi olusacak antikorlari onlersiniz ve basiniza buyuk
 isler acilir!! 
Gunumuzde hastanelerde yatan hastalarin buyuk cogunlugu bu kahrolasi CortAir kullanmis olanlardir!!!
Turk doktorlari VIRAL enfeksiyonlara bile Kortizon verecek kadar hain ve salaktirlar! 
Gozlerinde capaklanma varsa, Tobrased gibi antibiyotikli bir damla kullanilir! Zaditen gibi bir  allerji damlasi 
NIYE verilir?  Bu kadar da salak olunmaz!

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2024 Saat 20:47
Ses kısıklığı için serum fizyolojik mi verelim yalnızca, grip için ne yapabiliriz, ateşi 5 gündür düşmedi 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2024 Saat 01:59
Sicak buhar uygulayin, agri olursa, ilaveten Tantum Verde sprey kullanin. 
Bazi virus enfeksiyonlari 1 hafta bile ates yapbilir.
Muhtemelen; Enfeksiyoz Mononukleoz. 
Sakin antibiyotik kullqanmayin, bir de dokuntu olur, basiniza daha fazla isler acarlar. 

Mesaj Tarihi: 28 Oca 2024 Saat 23:59
Siz sıcak buhar uygulayın diyince banyoda buharda oturttuk hocam. Bugün 6.gün şükür şimdilik ateş yükselmedi. Gözü için moxai antibiyotikli damla 7 gün 4 kez yazmış doktor gözleri baya geçti gibi. Öksürüğü var uyandırıyor uykudan. Gece uyurken yatağının altına yastık koyup başını yükseltiyorum yanına karanfilli soğan koyuyorum ve ayaklarına sarımsak bekletilmiş zeytinyağı sürüyorum. Tahlil falan istemedi doktor çeşitli gripler var grip diyerek, acaba hangi grip hastalığına yakalandı.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 02:00
   "acaba hangi grip hastalığına yakalandı."
Bilemem.. Ne yapacaksiniz ki?? Docentlik tezi mi hazirliyorsunuz?? 
Hangi cins Virus olursa olsun, yapilacaklar ayni!!  
SADECE: Limonlu bal ve ColdMix kullanin. Gerisi hikaye.  

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 08:48
:) Peki aynen uygulayacağız hocam sağ olun. Sizi Instagram üzerinden paylaşımlarda görmeyi çok isteriz, daha çok insana vesile olursunuz diye düşünüyorum.

Mesajı Yazan: Utkuberilinannesi
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 11:51
Araya giriyorum kusura bakmayın hocamı tanımadan önce öksürükten çok korkardım hasta olunca bizde geceli gündüzlü oksuruyoruz oksursun artık ben oksurunce seviniyorum yani okadar diyeyim kendini koruyor ben gece yatmadan ve sabaha karşı sıcak buhar veriyorum uyurken bile  veriyorum odasının kaloriferini de kapatıyorum en fazla 20 derece kaloriferi kapatmak baya ise yarıyor baya rahatlatıyor burnuna tuzlu su hazirlayip damlatiyorum biraz bekletip kaldiriyorum hem hapsiriyor hem sumkuruyor ne var ne yok çıkıyor o burundan burundan nefes aldığı sürece korkmayin öksürsün.birde bol bol su içiyorum.hocamiza ne kadar teşekkür etsek azdır gecen sene antibiyotikden ventolinlerden başımızı alamadık umarım ben dahil bütün annelerin gözü açılmıştır ortada bir salgın var ama bu salgın gereksiz ilaç salgını bana göre geçmiş olsun.

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 16:42
Sağ olun sıcak buharı nasıl veriyorsunuz? Aslında ciğerden ses gelir gibi öksürmediği sürece hastalığı atlatır diye düşünürdük. Bir ara ilaç kullanmadan bekleyince öksürük çok arttı ciğerden geliyordu sanki, Antalya’da tatilde olunca orada hastaneye gittik film falan çekildi doktor zatürreye doğru gidebilir falan dedi antibiyotik havalar yazdı. 1 gün sonra Denizli’de kendi doktorumuza getirdik, antibiyotiklik bir durum yok dedi kestirdi ama o da ventolin ve cortair hava verdi balgam olmuş atması lazım dedi. Öyle iyileşmişti. Kafalar çok karışıyor böyle balgam falan olduğunda nasıl attıracağız? Şimdi cortair yine yazdı ama vermedik. 

Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 19:11
SAKIN; oksuren bir cocuga; CortAir ve Ventolin vermeyin.
Bunlar TUZAK ilaclardir!! Hastanelerde yatanlarin tamami bu ilaclari kullananlardir! 

Mesajı Yazan: Utkuberilinannesi
Mesaj Tarihi: 29 Oca 2024 Saat 22:24
Kadir hocamizda hep burnun açık olmasının üstünde duruyor burnu açıksa eğer inanın ciğere inmesi zatürre bronşit hikaye gerçekten burun tıkalı ağızdan nefes alıyorsa atlatamiyorlar.ben sıcak buharı cezvede biraz su katnatip buhar makinesinin haznesine koyuyorum az az  o su sogudukca tazeliyorum yandan tutup veriyorum bazende caydanlikta su kaynatıp bende altına girip üzerimize bir çarşaf örtüp buharına tutuyorum.en iyi balgam sökücüde inanın su ve ballı limon...oksurdukce atacak mikrobu bırakın oksursun...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat