Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kulak çıtırtı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79331
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 03:12

Konu: Kulak çıtırtı
Mesajı Yazan: Zgdmr2024
Konu: Kulak çıtırtı
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2024 Saat 15:12
Hocam sizin sayenizde illiadin ile kulak sivimiz bitti geçen hafta salı kontrolde tamamen iki kulakta normale dönmüş dedi doktor. Ama burnu tikali gibi 2 gündür demiştim grip olmuştur dedi doktor . Bugün anne kulagimdan çıtırtı geliyor dedi acaba tekrar mı etti tekrar illiadin başlamalımiyim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Meali
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2024 Saat 19:17
Ne kadar süre uyguladiniz acaba ? Ve tıkanıklık ne kadar sürdü? Ben 5 gün yaptım ancak açılma olmadi

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Şub 2024 Saat 19:39
"citirti", Oztaki borusunun acilip-kapanmasina baglidir. Iyilesmenin basladigini gosteriyor. 

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2024 Saat 19:55
5 gün uyguladım sabah aksam 2ser damla 2 burun deligind 2 3 dakika kafası arkaya yatık durdu neredeyse her grip sonrası oluyor bizde ve bu yöntemle geçirdik biraz daha bulamasaydim kadir hocanin yazdıklarını ameliyat olacaktik

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2024 Saat 23:42
Ağrı varmiydi kusura bakmayın sizide.mesgul ediyorum ama bizim ameliyat sonrası devam eden sıvı birikmesi var ancak ağrı olmuyor hiç 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2024 Saat 03:56
Agri olabilmesi icin, Kulak zarinin gerilmesi gerekir. Tup takildi ise, agri olmaz. 
Orta kulak boslugu kuru bir bosluk degildir!!! 
O boslugun duvarlarindan DEVAMLI Goz yasi kivaminda sivi salgilanir. 
Turk doktorlari; Fizyoloji ve Anatomi bilmezler! Bunlari nereden bilsinler garipler!!

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2024 Saat 17:57
Sadece ilk öğrendiğimiz de agrisi oldu ondanda doktor zarı cok gerilmis demişti hatta ne yazık ki kendisini patlatmisti sıvıyı sonra arkasi geldi sivi 4 ay hiç bir şekilde geçmedi ağrı hiç yoktu ama duymamasindan anliyordum cok şükür illiadin ile ameliyattan kurtulduk 

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2024 Saat 19:37
SAKIN, Iliadin den baska hicbir uygulamayi kabul etmeyin!! 
Hele, hele; Parasentez denilen, kulak zarini delip siviyi akitmak, yarayi kizgin demir ile daglamak gibi 
CAG DISI bir uygulamadir.  Tam da Turk doktorlarina yakisir bir uygulamadir. 
Bu sahtekarlardan uzak durun. 

Mesajı Yazan: Melek57
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2024 Saat 23:37
Peki hocam zarın kendi kendine delinmesidemi böyle zararlı 

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2024 Saat 00:53
Tüp takılmadi bizde. Ameliyat esnasında aynen hocanın dediği gibi zara kesik atılıp sıvı boşaltıldı. Sonrası hüsran su an her grip sonrası ağrı olmadan sıvı birikmesi ve işitme zorluğu. Şimdi tüp takılması ile ilgili karar alınmasını bekliyoruz. Her grip sonrasi bu işitme kaybı ile cocugun sosyal sıkıntıları olmaya başladı. Öğrenme çağına gelince de sorun yaşayacağını düşünüyorum onun için istemesekte tüp takılmasını çare olarak görüyoruz :( 

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2024 Saat 02:14
SAKIN HA!!! Sadece Iliadin damla benim anlattigim sekilde uygulayin. Zaten yas ilerledikce; Oztaki borusu
 genisleyecegi icin bu problemler olmayacak. 
Delinen kulak zari, siz bir seyler damlatmadiginiz surece,  kendi kendini tamir edebilir. 

Mesajı Yazan: bucus
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2024 Saat 17:02
Hocam kaç yaşlarında östaki borusu genişler? 

6 yaş oğlumda yukarıda annelerin anlattığı şikayetleri her gripte yaşıyoruz. Bugün dr a gittik;aqumentın, kreval, illadin sprey, aferin şurup verildi.(almadım)  
2 gündür illiadini dediğiniz gibi kullanıyorum. +pedifen veriyorum (çok ağlıyor ağrıyı kessin diye) 

Mesaj Tarihi: 09 Şub 2024 Saat 19:30
SAKIN "Kulak agrisi" nedeni ile Turk doktorlara gitmeyin. 
Sadece Iliadin damla BENIM ANLATTIGIM gibi damlatin. 
7 yasindan sonra kulak problemleri nadirdir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat