Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ikınma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79356
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 06:24

Konu: Ikınma
Mesajı Yazan: Bellabella
Konu: Ikınma
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2024 Saat 18:52

Merhaba hocam, 

Bebeğimiz bugün 4 ay 12 günlük oldu. Doğduğu günden bu yana sürekli ıkınıyor. Gaz çıkarsa da çıkarmasa da, kaka yapsada yapmasa da ıkınıyor. Elinde bir oyuncak olduğunda onunla da mücadele eder gibi ıkınıyor. Ayrıca hocam bebeğimiz çok gazlı ve günde ortalama 3 kez kaka yapıyor. Kakasına bakıldı milk ve soy intolerance çıktı. Bir dönem formula mama kullandık fakat son iki aydır yalnızca breastfeeding yapıyorum. Ikınma ile ilgili endişelenmemiz gereken bir durum olur mu? 4.ay kilosu 6.747 boyu 63cm hocam. 

Teşekkür ederim

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2024 Saat 19:19
SAKIN bu yastaki bebeklerinizi doktorlara gostermeyin!! Turk doktorlarina ne sikayet ile giderseniz gidin; 
HEMEN; "Allerji" diyeceklerdir! 
Yapilan testlere de sakin aldanmayin. 
Gelismesi icin; Boy-Kilo cetveline bakin, oradan takip edin. 
Yeni dogan ile ilgili makalelerimi ilk sayfadaki Yazarlar kismindaki makale listemden bulup okuyun. 

Mesaj Tarihi: 07 Şub 2024 Saat 19:30
Tamam hocam çok teşekkür ederim. Hocam son olarak merak ettiğimiz ıkınma bir problem midir,  bunun için endişelenmek gerekir mi?

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2024 Saat 02:22
Gazi iyi cikarilmazsa, olur.
Ilk sayfadaki "Bebek gazi" makalemi okuyun/.

Mesaj Tarihi: 08 Şub 2024 Saat 04:17
Okudum hocam, teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2024 Saat 21:47
Hocam merhaba, 2 aylık bebeğe bebek röntgeni (bize öyle söylendi) ile mide ve akciğer röntgeni çekilmesi zararlı mı?

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2024 Saat 05:30
Hayir, gerektiginde cekilir!!  GEREKTIGINDE!!! Turk doktor kafasi ile, HER oksurene, her karni agriyana 
 cekilmez!
Gaz isini halledebildiniz mi? 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2024 Saat 05:41
Emzirme sonrası gazı için daha dikkat etmeye başladım hocam ıkınma artık fazla olmuyor, hatta geçti gibi teşekkür ederim🙏 yalnız hocam biz 2.ay röntgen çektirdik, düşüncesizce davrandım ve hala bebeğime zarar verdim diye çok üzülüyorum. Bu nedenle size danışmak istedim. Bir kez çekilen röntgen ne kadar zarar verir, bu kadar küçük bir bebek çok etkilenir mi? Cevap verirseniz çok sevinirim.

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2024 Saat 05:55
Bir zarari olmaz. 
Akciger Rontgeni cekildiginde, gogus kafesinin arkasina olan ve sadece cocuklarda bulunan Timus bezi yok
olur. Bu bez "Hucresel bagisiklik" saglayan bir Lenf yapisinda bir bezdir. 
Yoksa, cok nadiren, popo deligi olmadan dogan bebeklerde, pek cok Rontgen cekiliyor! 

Mesaj Tarihi: 21 Şub 2024 Saat 06:05
Çok teşekkür ederim hocam🙏

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2024 Saat 19:50
Hocam merhaba tekrardan, timus bezi yok olması durumunda bebeğimiz hastalıklara daha açık bir hale mi geliyor? Bebeğimize röntgen yok yere çekildi, buna engel olamadım. Bir daha asla hastaneye dahi gitmek istemiyorum hocam. Bazı doktorlar para için 2 aylık bebekten yok yere gereksiz tetkikler istiyor.

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2024 Saat 20:19
Iki turlu bagisiklik vardir!! 
1- T-Hucreli bagisiklik, Timus bezi ile ilglidir, "Hucresel bagisiklik" saglar, Verem hastaligina karsi, bu bagisiklik calisir.
Bu tip bagisikligin kanda "Antikorlari" YOKTUR!! Yani Verem hastaliginda antikor yapimi OLMAZ! Hucresel
bagisiklik calisir O yuzden, PPD Testi deriye uygulanir ve serumda antikor bakilmaz.
2- B- Hucreli bagisiklik, Bursal sistem ile calisir. Antikor yapimi vardir! Verem harici BUTUN enfeksiyonlara
 karsi bu sistem karsi koyar.
Bu sebeple, korkacak bir durumuz YOK, sadece Verem asisinin MUTLAKA yapilmasi gerekir. 

Yazilarimi (Makale, Sabit Forum  ve Forum soru-cevaplari) OKUYUN. 
Ates, oksuruk ve ishal durumlarini kendiniz halledin. Asilari tamam olan bir cocukta tehlikeli hastaliklarin
 gorulmesi SON derecede nadirdir! Turk doktor palavralarina kanmayin. 

Mesaj Tarihi: 22 Şub 2024 Saat 20:28
Çok teşekkür ederim hocam, yazılarınızı okuyorum🙏 internette lenfoma, lösemi gibi hastalıklara sebebiyet verebilir gibi şeyler yazıyor timüs bezi olamaması çok korktum okuyunca. Verem aşısını yaptırırım hocam.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 02:06
Turk doktor palavralarina kulak asmayin. 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 02:13
Çok endişeliydim hocam. Teşekkür ederim hocam aydınlattığınız için🙏

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat