Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

allerji ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79382
Tarih: 01 Eki 2025 Saat 00:43

Konu: allerji ?
Mesajı Yazan: mrvsmt
Konu: allerji ?
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2024 Saat 23:03

hocam merhaba,6 yaşında kızımda kulakta sıvı birikmesi var doktoru azitro şurup verdi,bu şurubu daha önce hiç kullanmadık,henüz 1 defa viçirmiştim ki ertesi gün yüzünde kırmızı döküntüler başladı,ilacı kestim ve acile götürdüm allerji yapmış dedi
antihistaminik şurup verdi,bir kaç gün sonra kızarıklıklar geçmeyip dahada artınca  çocuk doktoruna götürdüm,ilaç allerjisi evet dedi,oda bir antihistaminik verdi sabah akşam olmak üzere antihistaminik ilaç kulanıyoruz, bugün 6.gün olmasına rağmen geçmek yerine kızarıklıkları daha da arttı ve yaygınlaştı+bugün kaşıntıda başladı fotoğraf ekliyorum,yanakları ateş gibi,döküntüler ilk başta nokta nokta şeklinde idi şuan dağılmış şekilde,vee
bu sabah ablasında da aynı döküntüler başadı,tek yanağında,el üstlerinde,ve ayaklarının kenarlarında,burdan şunu anlıyorum ki ilaç allerjisi değil,virütik birşey geçiriyorlar ama ne hocam ? doktorlar bunu anlayamadı siz değerlendirip beni yönledirirseniz sevinirim,şimdiden teşekkürler

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2024 Saat 23:06
iki kızımında fotoğraflarını yükledim hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 05:18
Aptallar mi desem, cahiller mi desem, herhalde "Otoyol kenari" Tip Fakultelerinden diploma ve ihtisas almislar.
1- SAKIN kulak agrisi, "-kulaginda sivi var zevzekligi!", veya "-Kulak zari kizarik soytariligi!" oldugunda, ASLA 
antibiyotik kullanmayin. Agri yoksa; zaten kizariklik ve sivi YOK demektir. 
2- Dokuntulerin, allerji ile en ufak bir ilgisi YOK!  Turk doktorlari, bilmedikleri hER SEYE Allerji derler.. Sakin
bu ahmaklara kanmayin... 
3- Her 2 kizinizda da, 5.Hastalik  (Erythema Infectiosum) halk arasindaki ismi: Kelebek Hastaligi VAR!
Viruslara olur, bir tedavi gerekmez. Ilk dokuntuler, "kelebek kanadi " tarzinda yanaklarda olur, yanaklarda 
sonerken govde de, govdede sonerken, kol ve bacaklarda olur.
Turk doktorlari, en basit dokuntulu hastaliklari bile tanimaktan acizdirler!

Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 09:59

Öncelikle artık bir teşhisimiz  olduğu için size teşekkür ediyorum,büyük kızım daha önce 5 ve 6. Hastalığı geçirmişti hocam,ben bağışıklık sağlanıyor diye biliyordum sanırım yanlış biliyormuşum zira  şuanda oda geçiriyor L

Hocam kulakta sıvı birikmesi ile ilgili kısa bir şey yazmak istiyorum size,bizde şu şekilde oldu, kızım az duymaya başladı ve kulağının tıkandığını söylüyordu bir şeyler söylediğimizde sürekli  ne dedin diyordu tekrar etmek zorunda kalıyorduk,kbb uzmanına götürdüm  Timpanometri ile ölçüm yapıldı sıvı teşhisi konuldu,düzenli aralıklarla kontorole çağırdı antibiyotik kullandık fakat sıvı geçsede yine tekrarlıyordu 1 sene sonunda tüp takıldı,tüp 9 ay aldı bu süre içinde herhangi bir şikayetimiz yoktu,tüpler çıktı,süreç başa döndü,öztaki borusunun yeterince çalışmadığını söyledi doktorumuz,10-14 yaşından sonra kendiliğinden düzelebilir dedi,durum böyle hocam uzun yazdım kusura bakmayın

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Şub 2024 Saat 19:16
EGER; bir daha kulaktan bu sekilde bir sikayet olursa, SADECE; Iliadin damla, 5gun anlattigim gibi
 uygulayin. Sakin "tup" isine girismeyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat