Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ateş ve öksürük

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79401
Tarih: 29 Eyl 2025 Saat 01:51

Konu: Ateş ve öksürük
Mesajı Yazan: yaksu
Konu: Ateş ve öksürük
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2024 Saat 01:45
Merhaba hocam kızım 12 yaşinda bugünle birlikte tam 7 gündür ateş ve öksuruk var bal+limon kullaniyoruz ara ara ateş düşürücü veriyorum iştahsız ve halsiz bayaa ağzi da nefesi de kokmaya başladığı için 4 gündür sabah akşam olmak üzere Bactrim kullaniyoruZ bu sene bu şekilde ikinci kez hastalanıyor geçen Bactrim limon bal ile iyilesmisti bu defa çok uzadı ve sanki geri başa dönuyoruz Ateş i çok sık yukseliyor ne yapmalıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Şub 2024 Saat 04:00
Boyle uzun ATES olmasi, Enfeksiyoz Mononukleoz'u dusundurur!! 
Viral bir hastalik olup, tedavi gerekmez, zaten tedavisi de yoktur.
Kan sayiminda; MONO degeri artmis bulunur. 

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2024 Saat 12:30
Böyle devam mı Bactrim ile. Öksürüğü de ilerledi bronjit olabilir mi? Zayıfladı rengi soluk ve hafif sarı. Serum vs taktırıp Dr a götürelim mi

Mesaj Tarihi: 11 Şub 2024 Saat 19:35
Bactrim cok gerekli degil. Bir tek Orta Kulak iltihaplarinda destek tedavi saglar. Dogrudan etkili degildir.

5 gun kullandi iseniz, birakin. 
Oksuruk, vucudun savunma mekanizmasidir! Oksurugu keserseniz, Zaturre olur! 
Bronsit; apayri bir mekanizma ile olusur, oksuruk ile hicbir alakasi YOKTUR! Oksuruk sekline bakarak;
Bronsit denemez! Solunum sekline bakilir!!!!! 
2023 ortalarindan beri nerede ise, 20 seneden beri HER oksurene; Astim veya Bronsit deme modasi gecti!! 
Artik aileleri dolandirmak icin, her oksurene Zaturre deme modasi basladi! 
Turk doktorlari; ASLA Grip teshis etmezler.... Fiyakalari bozulur! "Buyuk doktor, buyuk teshis koyar"!!!!!

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2024 Saat 13:35

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2024 Saat 13:36
https://hizliresim.com/bjx6d5z" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2024 Saat 13:37
Merhaba hocam öksürük devam ediyor ve gece özellikle artıyordu mecbur Dr a geldik akciğer filmi çektirdik zatürre yatiş yapmalıyız diyor sol ciğer tamamen kapilmiş biz şu an devlet hastanedeyiz hatta Sadi konuk eğitim yada göğüs hastaliklarina da yönlendirmemiiz gerekebilir diyor doktor bende size danışmadan yatişi kabul etmedim bize ne tavsiye edersiniz acil olarak. Ateş ara ara çikiyor ağzinda koku da var öksürük özellikle gece bayaa var 12 yaşinda 46 kilo
Akciğer filminin fotosunu yolladım size

Çevre baskısı hastaneye yatır diyor hocam ne yapalım?
Zatürre ise evde bal+limon , sıcak buhar yeterli olur mu?
İlaç olarak ne kullanalım?

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2024 Saat 20:06
O DANGALAK doktora bir sorun bakalim: Rontgenin sag-ust kosesindeki "R"nin anlami NE imis??
Rontgen teknisyeni de bunun gibi bir dangalak degilse, cocugunuzun ic organlari TERS demektir. 
Bu hesaba gore cocukta; "Dextrocardia" var demektir. 

1- Zaturre olsa; solunum sayisi dakikada 60 ustune cikar! Cocugunuzun solunumu bu kadar hizli mi?
2- Kan sayimi yapildi ise; WBC sayisi; 20'nin ustunde olur!! 
3- Eskiden her oksurene; Astim diyen necip Turk doktorlari, artik daha karli oldugu icin, her oksurene 
Zaturre diyerek Hastanelere yatiriyorlar ve dolandiriyorlar! 

ONCE su Rontgen isinin bir aslini-feslini ogrenelim gerisi kolay. 
Rontgen Laboratuvar yetkilisi ile gorusun, doktorunuzun benin soylediklerimden birsey anlayacagini 
zannetmiyorum.  Anlasa Rontgeni gordugunde soylerdi.
O Rontgen Laboratuvari DOGRU DURUST is yapsin ve Rontgeni yeniden ceksin!
Bu arada, SAKIN hastaneye filan yatirmayin. 

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2024 Saat 23:20
https://hizliresim.com/t58c0ew" rel="nofollow">

Hocam şaşkinim ters organlar mi?
Anne karnındayken detaylı ulrtason cektirmistik orada belli olmazmiydi ya da doğduktan sonra Dr muayenesinde?
Hocam bugün cektirdigimiz rontgenin daha net halini gonderiyorum
Yarın başka bir hastaneye götürüp rontgencektireceğim
Etraftaki insanlar da yatır hastaneye deyip duruyor nasıl mücadele ediyorum bir bilseniz
Dr.a kan sayimi yaptırmak istediğimi söylemiştim yatiş olunca yapacağiz deyip yapmamıştı 
Kızımın şu an ki halı ateş nerdeyse normale döndü sade öksürük devam ediyor solunum sayısı kesinlikle dakikada 60 i geçmiyor nefes solunum durumu normale yakın sadece saatte en az 7-8 kere öksürüyor 

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2024 Saat 03:11
Ya; "Lober Pnomoni" var, ya da sutyenin golgesi! L.P. olsa, beraberinde solunum sikintisi da olurdu.
Tekrar Rontgen cektirin ve sutyen OLMASIN!!!!
Hele su YENI Rontgeni bir gorelim.  

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2024 Saat 04:18
Tamamdır hocam bugün cektireceğim açıkçası kıyafetle çekilince röntgen bende söyledim çıkarılmasına gerek yok dendi şaşirdim ilkdefa giysilerle çekilen rontgen görüyorum ömrü hayatımda.

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2024 Saat 19:10
https://hizliresim.com/io9vpxy" rel="nofollow">

Merhaba hocam başka bir hastaneye gittik çocuk doktoruna gittim şikayetiniz nedir dedi kan sayımı dvit baktırmak istiyoruz ve öksürük var dedim muayene etti kızıma nefes al ver dedi daha güçlü al ver dedi bı röntgenden bakalım dedi röntgeni çektirirken çekim görevlisine dünkü röntgeni gösterdim hemen dedi ki bunu yanliş çekmişler kızımın organları ters mi dedim hayır yanlış çekmişler dedi sadece atlet ile röntgeni çektiler
Sonra Dr hanıma çiktik bana kızdı dedi sen gelmişsin dvit kan sayımı yapmaya kız hasta Allah'tan bana denk geldin de röntgen istedim muayenede anlamadım kızın baya iyi duruyor fakat röntgen öyle söylemiyor en geç bu akşam sadi konuk veya kanuniye yatırmanız gerekiyor ne zamandan beri öksürüyor öksürük varsa o şikayetle gelmeniz lazım vs vs dedi sevk etti 
1- şimdi hocam ters organ olayı var mı? Son röntgen göre zatürre durumu nasıl evde bal limon istirahat ve buhar yeterli olacak mı yoksa yatiralim mi
2- kan sayımı da yolladım  WBC 8.77 gözüküyor d vite bakmamiş bu arada okul için rapor almıştık oraya da dvit eksikliği yazmiş
3-,kızım düne göre daha iyi çabuk yoruluyor, halsiz bayaa, rengi kaçik öksuruk daha az ama hala derinden öksürüyor ateşi dünden beri normale döndü şukur yemesi içmesi iştahsiz ama az da olsa her öğün yediriyorum bal limon ihlammur kekik çayına devam ediyoruz
https://hizliresim.com/2fhkt85" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2024 Saat 19:29
Lober Pnomoni VAR! 
Viral oldugu icin bir tedavisi yoktur!! 
Lober Pnomoni olan Akciger kismi, buzusme sonucu,  kalbi saga dogru cekmis. Bir onemi yok.
Evet, Dekstrokardi yok. Bu manzara, cekilmeye bagli! 
Eve gidin, 10gun agir spor yapmasin, ara ara sicak buhar uygulayin.
Kapali olan kismin acilmasi icin, vakit buldukca, balon sisirsin. 
Sakin antibiyotik baslamayin, hicbir oksuruk ilaci vermeyin. 
Akcigerdeki bu IZ, uzun sure kalacak, merak etmeyin, sakin sizi korkutmalarina da musade etmeyin. 
Turk doktorlari; D vitamini ile ilgili hicbir sey bilmediklerini ortaya cikardigi icin, artik D vitamin baktirmak
 islerine gelmiyor! 
Dusuk ciktiginda, damlalar ile duzelmedigi gorduler,  Dvit3 ampul'e de olmadik laflari soyledikleri icin, 
kullanmak islerine gelmiyor, zira tukurduklerini yalamak durumunda kalacaklar. Karin agrilarinin sebebi bu!
 Siz her sene 1 ampul Dvit3 icirin. 
Artik; Turkiye'de saglik "KOMEDI" halini aldi!

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2024 Saat 10:28
Hocam teşekkür ediyorum ilginiz ve açiklamalariniz için.
Bu gece çok öksürdu ve çok terledi sürekli kıyafet değiştirdik iki gecedir terleme oluyor. Ve göz altı ve kapaklarında renk değişiklik oldu gece uyuyamadi
Bir de hocam bulaşicimidir? Kardeşim bulaşici olduğu içinde hastaneye yatırılmalı diyor Bulaşiciysa aynı bardak vs zaten kullanmıyoruz da onun dışında ne yapmalıyım?
Bugün ki kan sonuçları da çıktı değerlendirebilir misiniz?
Serbest T4 neden yükselmiş neyi gösterir ne yapmalıyım?
https://hizliresim.com/mwyeg16" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 16 Şub 2024 Saat 19:23
Iyilesme surecine girmis. Sicak buhara devam edin. 
Oksurme sonucu yuzune kan hucum ettigi icin, goz etrafinda, mikroskopik kanamalar olmasi normaldir, bir sey yapilmaz.
Virus sebebi ile olur. Solunum ile bulasir. Evdekiler maske kullansinlar. Hasta da kullanirsa bulasma riski 
son derecede azalir.
Cok ciddi bir bulasma riski varsa, NIYE Hastanedeki doktorlar bu hastalara bakarken,maske takmiyorlar??? 

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2024 Saat 09:25
Merhaba hocam size son durumu bildirmek istiyorum
Öksürük büyük olçude azaldı tamamen geçmedi. İştahsizdi ve çok az yiyordu artik yemesi daha iyi. Bu hastalık sürecinde en az 2-3 kg zayıfladi Halsizlik ve keyfsizlik devam ediyor.
1- rengi bayaa soluk ve sarı normalmidir?
2- 10 gün ağir spor yapmasin demistiniz okula gitmek istiyor biz evde kalıp istirahat etsin diye düşünüyoruz en azından bu haftada gitmesin ne yapalım?
3-dvit 30 çikmiş 1 ay önce 1 ampül içirmiştim ona rağmen 30 çikmiş vereyim mi tekrar?
4-ferritin yuksekliği enfeksiyondan dolayı mi?
5-su içmesi az 500 ml+ ıhlamur gibi bitki çaylari, süt içiyor yeterli mi arttiralim mi?

Mesaj Tarihi: 18 Şub 2024 Saat 19:11
1- Atesli hastalik NE kadar ciddi ise, vucut o derecede demiri depolara ceker ve dogal bir anemi olusur!!! 
Zira, "demir" mikroplar icin "buyume hormonu" gibi etki eder. Bu yuzden, laboratuvarlrada mikrop uretilen
kulturlere; kan veya doku parcalari  ilaveleri yapilir! Hastalik gecince, bu solukluk ve azalmis istah, duzelir. 
Hastalik esnasinda, vucut, kan dolasimina cok ihtiyaci oldugu icin, sindirim sistemine fazla kan gondermek 
istemez ve istahsizlik yaratir. 
(BU bilgiler, "Fizyopatoloji" ilminin konularidir! Bu ders 50 seneden beri (kadro verilmedigi icin) hocalari 
KALMADIGI icin, okutulmaz. Ondan sonra da, iste boyle CAHIL doktorlar yetisirler.)
2- Okula gidebilir, oyun da oynayabilir, sadece vucudunu DINLESIN!!! Vucudu, ona ne kadar hareket 
edebilecegini, nerde durmasi gerektigini soyleyecektir. 
3- Hemen 1 ampul Dvit3 daha verin... (Neymis??? Turk doktorlarinin zannettikleri gibi, 1 ampul Dvit3 
icmekle zehirlenme olmazmis!! Hos, neyi dogru durust bilirler ki!! Haziran ayinda tekrar olcum yaptirip,
 bana yazin.

4- "Ferritin" vucudun kontrolunde olan ve anemi ile dogrudan bir alakasi olmayan bir gostergedir. 
anemi icin, Hgb degerine bakilir. Vucuttaki Demir'in. %70'i Hgb'de bulunur. Turk doktorlari bunu dahi 
bilmezler! 
5- Bebek degil ki, sizin su vermenize ihtiyaci olsun!!! Susadigi zaman icer! 

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2024 Saat 11:21
Hocam size unuttum söylemeyi bu arada kulağı agiriyordu kulağim tıkalı duymuyor gibi diyordu perşembe sabah akşam ikişer damla olmak üzere illadin başladik dün 5. Günbitti ağri geçti fakat kulağim hala tıkalıgibi az duyuyorum diyor ( kendisine göre sağ kulak). Ne yapabiliriz?

2- dudakları kuruyup çatluyordu iki guç gündur baya yara gibi oldu normal bir durum mu? 
3-balon şisirme, buhar ve cold mixe devam edelim mi? Ne kadar süre daha devam edelim?

Not: öksuruk epey azaldı neredeyse gündüz 2-3 en fazla. Bu gece hiç öksurmedi gibi. Halsizlik iştahsızlık ve keyfi durumu da daha iyi Şükür.
Not: çevre baskısı çok fazla neden nasıl yatirmazsin hastaneye, serum yemesi lazım , bu ciğer başka birşeye benzemez küçük ilerlerse görürsün vs vs ...eşim de etkileniyor sabah çocuk iyi tamam diyor akşam yatirsak mi? 😔😔😔😔

Mesaj Tarihi: 20 Şub 2024 Saat 19:22
1-2 gun aradan sonra, tekrar Iliadin 5 gun kullanin ve ara ara cift porsiyon Jiklet cignesin. 
Griplerde agizdan nefes alma sonucu dudaklarda kuruluk ve catlamalar olur. ChapStick veya LipBalm surun. 

Balon sisirme gerekmez, solunum sikintili ise buhar ve ColdMix devam edin. 

Goruyorsunuz degil mi? Bu sahtekar doktorlara kanip dolandirilmis olanlar , siz bu sekilde tedavi edince
 nasil da kuduruyorlar!! Bu sekilde kendi salakliklari ortaya cikiyor! 

Bu sahtekar doktorlarinin boyle it surusu gibi cogalmalarinin sebebi bu salak cevre!

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2024 Saat 04:19
Merhaba Sayın hocam
Hocam öksürük hala tamamen geçmedi normal bir durum mu? Günde 1-2 kere de olsa öksürüyor, genel durumu iyi.

Akciğer filmi tekrar cektirelim mi?

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2024 Saat 19:44
Ugrasmayin. 

Mesajı Yazan: Zeynep dağ
Mesaj Tarihi: 15 Mar 2024 Saat 19:51
Merhaba son durumunz nedir acaba tamamen iyileşme oldumu yoksa tekrar mı gittiniz

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat