Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mide bulantısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79546
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:54

Konu: Mide bulantısı
Mesajı Yazan: Mamafi
Konu: Mide bulantısı
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2024 Saat 20:17
Sevgili hocam. Çok uzun zamandır yazmıyorum. Sayenızde çocuklarımı en az müdahaleyle büyüttüm minnettarım. 
9 yaşında kızım 43 kilo. Boyu da yaşıtlarına göre daha ıyı.toplu bir çocuk. Evimizde bir grip dolaştı atlattık. O grip olmadı ama bir  haftadan uzun süredir sürekli bulantısı var. Keyıfsız. Arada tuvalete gidiyor hafif ishal gibi dedı çok degıl.Enterogermina içirdim 4 gün. Doktora götürmeme gerek var mı? Sürekli olması başka bir seyın belirtisi olabılır mı?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2024 Saat 20:21
Bu gibi Probiyotik urunler, SADECE Antibiyotiklerin sebep oldukleri ishal durumlarinda kullanilir. 
Turk doktorlarinin sandiklari gibi, "Ishal ilaci" DEGILLERDIR!! 
Domuz Gribi cok nadiren bu gibi sikayetler yapabilir, sakin ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 16:03
Tarih
Tahlil
Sonuç
Sonuç
Birimi
Referans Değeri
24.02.2024 08:50:00
C reaktif protein (CRP)
8,5
mg/L
0 - 5
Alanin aminotransferaz (ALT) (Serum/Plazma)
21
U/L
0 - 34
Aspartat aminotransferaz (AST)
(Serum/Plazma)
22
U/L
0 - 34
Demir (Serum/Plazma)
25
µg/dL
50 - 170
Tam Kan Sayımı (Hemogram)

-
Lökosit.
12,7
K/µL
4,5 - 13,5
-
Nötrofil%
66,5
%
40 - 72
-
Lenfosit%
23,7
%
20 - 46
-
Monosit%
7,37
%
3 - 10
-
Eozinofil %
1,52
%
0 - 7
-
Bazofil%
0,893
%
0 - 2
-
Nötrofil
8,43
K/µL
2 - 7,8
-
Lenfosit.
3,01
K/µL
1 - 4
-
Monosit.
0,934
K/mm3
0 - 1
-
Eozinofil.
0,193
K/µL
0 - 1
-
Bazofil.
0,113
K/mm3
0 - 0,2
-
Eritrosit .
5,21
M/µL
4 - 5,2
-
Hemoglobin.
13,6
g/dL
12 - 15
-
Hematokrit
42,3
%
34 - 45
-
MCV.
81,2
fL
80 - 96
-
MCH.
26,2
pg
27 - 32
-
MCHC.
32,2
g/dL
32 - 36
-
RDW.
13,0
%
11,6 - 15,5
-
Trombosit.
358,
K/µL
150 - 400
-
MPV.
7,46
fL
7 - 12
Tam idrar analizi (Strip+Mikroskopi)

-
Dansite
1,015

1,005 - 1,025
-
pH
6

4,5 - 7,5

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 16:04
-
Glukoz(İdrar)
0
mg/dL
0 - 20
-
Protein
0
mg/dL
0 - 30
-
Keton (İdrar)
0
mg/dL
0 - 2
-
Bilirubin
0
mg/dL
0 - 0,05
-
Urobilinojen
0
mg/dL
0 - 1
-
Kan
Negatif

-
Lökosit Esteraz Aktivitesi
Pozitif

-
Nitrit
Negatif

Tarih
Tahlil
Sonuç
Sonuç
Birimi
Referans Değeri
-
Renk
Sarı

-
Görünüm
Berrak

-
Eritrosit...
1
HPF
0 - 5
-
Lökosit  (idrar)
35
HPF
0 - 5
-
Lökosit Kümesi
7
HPF

-
Yassı Epitel Hücre
2

-
Transizyonel Epitel
9
HPF

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 16:08
hocam babası ben götürmedıgım için bugun kendısı götürdü inatlaşıp.fakat kanda ya da ıdrarda şimdilik bı bulgu yok.nıtrıt negatıf ama kültüre bakalım pazartesı demış.ona göre antıbıyotık yazarız gerekırse demiş.demır düşük diye ferrum vermış.babası da hocam bulantı ıle mıde agrısını karıstırıyor ılabılır mı cunku 15 gundur mıde bulantısı var ve aynı zamanda agız kokusu da hep olur melısın dıyınce lansor yazmış 15mg.yanı her hangı bır sonuç alamadan mide bulantısı devam ederek eve geldıler.

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 19:24
     ".nıtrıt negatıf ama kültüre bakalım pazartesı demış.ona göre antıbıyotık yazarız gerekırse demiş"  DER!
Pustlugun her cinsini Turk doktorlarda gorebilirsiniz! 
PUST biliyor, Laboratuvarin gormese dahi, "3-5 Lokosit goruldu" diye yazacagini!! 

" demır düşük diye ferrum vermış."
Verir!! Dunya'da bir tek Turkiye'nin salak doktorlari, Hgb:13.6g/dL olan bir cocuga, "Serum demirine"
 bakarak demir ilaci verirler! 
Sakin bu sahtekarin hicbir dediklerine kanmayin! Basiniza isler acacak!! 

Sakin Lansor da kullanmayin. 
Agiz kokusu icin, aksam son yedigi gida, "tuzlu" olsun, ustune su icsin ve dislerini fircalayip, Listerin gibi
 agiz calkalama suyu kullansin. 

Turk doktorlari halki iste boyle dolandiriyorlar! 

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 21:35
Hocam peki bulantı neden olur grip de olmadı bu çocuk.okul hayatı çok etkılendı hayat kalıtesı düştü çocuğun .  idrar yolu varsa diye cranberry yedırıyorum zaten. Bagırsak kurdu olabilir mi hocam?

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 22:02
Ascaris denilen, boyu 10-20cm olan barsak kurtlari yapabilir. 
Arkadan bir "Ishal" de gelmedi ise, Andazol surup kullanin.
Ilk gun 2 olcek icirin, 2 hafta sonra tekrar icirin. 
Kesinlikle IYE yok! 
Daima Idrar tahlilinde, "Nitrit" degerine bakin. (-) gelirse kesinlikle IYE yoktur! Turk doktor palavralarina
 kanmayin. 

Mesaj Tarihi: 24 Şub 2024 Saat 22:31
Teşekkür ederim hocam. Tüm aıle büyüklerıyle otururken yazdıklarınızı okudum. Herkes sizi haklı bularak hayretle dinledı. Ve siz varken neden doktora götürdü diye babasına yüklendiler. Yine sayenızde haklı çıktık . Tekrar minnettarım size. 

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2024 Saat 20:35
Hocam size bu mesajları 24 şubatta yazdım. Ondan öncesı de vardı. Bulantı hala devam ediyor. Kusma yok sürekli rahatsız eden bi bulantı hali. O enerjık bıcır bıcır iştahlı kız gitti halsiz keyifsiz yemek yemeyen bi çocuk geldi.Bazen bi rahatlıyor bı kaç gün sevdiği şeyleri istiyor sonra tekrar başlıyor. Kusmanın olmadığı izole bir mide bulantısı bu. 
. Bu tahlıllerın devamında göz kontrolü vardı. Orda miyop astgmat tanısıyla sadece ders saatlerinde kullanması amacıyla gözlük reçete edıldı ve kullanmaya başladı. Göz doktoru arkadaşımdı. Göz arkasını muayne ettı. Göz damarları çocuk aralıklarına göre biraz kalın. Korkman için söylemiyorum kafa içi bası durumlarında kalınlaşabilir ama çok acil olmamakla beraber bi çocuk nöroloji görsün dedi. Onun hocası olan göz doktoru da gördü onun kalın dedıgı aralığı çocuklar için normal aralık hatta istedıklerı aralık olarak gördü. Aralarındaki farkı da anlamadım!!
Peki hocam bu hayat kalıtesını düşüren durum ne olabılır. Andazol ilk dozu da verdım bir kaç güne de ıkıncı dozu vercem. Artık ne olduğunu ne yapacağımı şaşırdım kendi de çok üzgün,duygusal bi hale evrildi durum artık. Bıktı çünkü

Mesaj Tarihi: 17 Mar 2024 Saat 22:00
Psikolojik gibş de hocam. Büyük teyzesıyle takıldığı zamanlar çok rahat ve öğretmenı özellikle bir kaç akşamdır arayıp sohbet edıyor. O zamanlar da hemen bi düzelme oluyor. Neşesi yerine geliyor 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 01:56
Kafa ici basinc arttiginda, damarlar DEGIL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Papilla da odem olur! Allahtan birde tecrubeli
 birisi bakmis! 
Bulantisi, takip gerekir. 

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 02:28
Yani gözle alakası yok mu diye düşündünüz çünkü papilödem demedı hiç hocam. Babasına göre çok yoğun genız akıntısı var ve bu bulantı yapıyor. Hep bunu söylüyor.Psikolojik açıdan mı takıp edelım hocam?

Mesaj Tarihi: 18 Mar 2024 Saat 18:53
Geniz akintisi YAPAR! 
Ara ara sicak buhar uygulayin. Turk doktor palavralarina kanmayin. 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2024 Saat 23:28
Hocam şubat tatılınde başladı ve Nisan ayı bitmek üzere çok kısa bir süre kesildi. Ama hala devam ediyor bulantısı. 20 gün kadar önce genız akıntısı için kbb doktoru Levent Soley var. Ona götürdüm. Çiğneme tabletı ve burun için kortızonlu olmayan bir sprey verdi.kullandıgı süre genız akıntısı azaldı.tekrar kontrole götürmedım. Geniz akıntısı yoğun bir şekilde devam ediyor. Tabletı de düzenli kullanmayı bıraktık. Özellikle akşamları bulanıyor. Ama hiç kusmadı şimdiye kadar.Siz takıp edelım dedınız.  Ne yapayım gastroentljye mi götürelim?Ya da pskolojık bir durum mu acaba pedogoğa mı başvuralım? Yakın zamanda dişçiye gitmesı gerekti bi anda korkuyla bulantı başladı mesela. Ya da bir ödev bir etkınlık bunların ayrıntısını çok kafasına takan bi çocuk. Bazen takıntılı oldugunu bile düşünüyorum.Hiç olmayacak şeylere kaygılanan.  Bilemedım neyden kaynaklandığını hocam.Psikolojık diyip bir şeyleri atlamaktan da korkuyorum. Bu durum bizi de artık çok huzursuz edıyor. 
Dikkatimi çeken bir ayrıntı var hocam. Ben kızımla aynı okulda idareciyim. onun yaş grubundaki bazı çocukların anneleri de böyle bulantılardan şikayetcı. Günümüz teknolojık şartları her şeye ulaşımı kolaylaştırıyor ve yoğun tempoda olan bu çocuklar bunu mu yaşıyor diye düşünüyorum 

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2024 Saat 10:08
Okulda yemek yiyorlarsa, bazi cocuklarin "ucuz yaglara" karsi hassasiyetleri vardir, bir sure sadece evde 
pisenleri yesin.
5 Gun Iliadin damla, sirt ustu yatar durumda ve bas asagi sarkar durumda, gunde:2x2'ser damla burun
deliklerine damlatin. 
Geceleri yatmadan evvel sicak buhar, 10 dakika uygulayin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat