Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sık idrar ve susama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79561
Tarih: 28 Eki 2025 Saat 04:09

Konu: Sık idrar ve susama
Mesajı Yazan: dyg
Konu: Sık idrar ve susama
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 19:15
Kadir Hocam merhaba. 4.5 yaşındaki oğlumu çok su içme(günde Max 1.5, ortalama 1 litre) ve sık idrar(günde max10, ortalama8) yaptığı için çocuk doktoruna götürdük. Çocuk doktoru parmaktan  şekerini ölçtü ve 156 çıktı. (12 saat açlıkla)Çocuk Endokrin uzmanına yönlendirdi ve hastanede damardan alınan kanda açlık glikoz 96, hb1a  5.2 çıktı. İdrarda keton, nitrit, şeker çıkmadı. Endokrin uzmanı diyabet yok dedi. Sizce bu farklılık neden olmuş olabilir? Çocuk doktoru parmaktan alınan testin daha güvenli olduğunu, damardan alınan kan beklediği için glikoz miktarının düştüğünü söyledi. 10 gün sonra parmaktan kan alıp tekrar açlık kan şekeri bakmayı önerdi.(Burnu tıkalı ve geniz akıntısı olduğu için.) Ben de biraz tedirginim susama ve sık idrar devam ediyor. Değerli görüşleriniz iletirseniz çok sevinirim...

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 19:20
3-4 gündür bu şeklide, daha öncesinde günde Max  5-6 defa idrara çıkardı. Yeni gelişen bir durum.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 20:01
O "ilk" doktor, kendine is cikarmaya calisiyor!!! Sakin bir daha da o doktora ugramayin! 
4.5 yasinda bir cocukta, "Eriskinlerde olan" Tip:2 Seker hastaligi olmadigindan bile haberi yok! 
Tip:1 Seker Hastaligi da BU sekilde olmaz. Bos islerle ugrasan o doktor gibilerden uzak durun. 
Endokrindeki doktor, duzgun bir doktor! O ahmak oturup da bu doktora camur atmasin! 

Ayrica da; asiri su icme (gunde 10-15 litre gibi)  Diabetes Insipitus denilen "Sekersiz diabette" olur!! 
Buradaki hadise, pankreas ile ilgili degildir. Hipotalamus ve Hipofiz bezi ile ilgilidir. 
Boyle bir durum, oldugunda teferruatini anlatirim. 

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 20:13
Kadir Hocam, Çocuk Endokrin doktoru dediğiniz gibi şekersiz şeker hastalığı için idrarda Dansite diye bir değeri düşük buldu. (referans 1.005-1.030 bizim sonuç 1.002 çıkmıştı.) Bunun için de 10 gün sonra sabah ilk idrarını getirmemizi söyledi. Size izninizle bir şey daha danışacağım ama, ben hastanede idrarını yapmayınca susamasına bakmadan sık sık su teklif ettim, bir an evvel yapsın diye. Sizce bu yüzden bu değer(Dansite) düşük çıkmış olabilir mi?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 20:21
Tabii ki DUSER!! 
Su kisitlamasi yapin. Sirf dikkat cekmek icin luzumsuz su iciyor dahi olabilir! 
Benim Hacttepe'de; Diabet insipitus'lu hastam oldu! Oyle; gunde 1 litre su ile olmuyor bu isler. 
Hastada, Eosinofilik Granulom denilen bir cins tumor vardi! Ameliyat edildi.

Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 20:24
Tamam, buna dikkat edeceğim. Çok teşekkür ederim cevabınız için...

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2024 Saat 22:47
6 yaşında oğlum var. Bazı griplerde gerçekten daha sık idrara çıktığını farkettim. Hatta hiç altına kaçırmazken bu dönemlerde altını ıslatabiliyor.Geçmiş olsun... 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat