Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Risk devam ediyor mu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79584
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 20:50

Konu: Risk devam ediyor mu
Mesajı Yazan: Yeltun
Konu: Risk devam ediyor mu
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2024 Saat 16:47
Hocam merhabalar biliyorum sevmiyorsunuz bu soruları ama çok korkuyorum 2 gündür 1 bardak su içemez oldum. Parkta kendi boy mesafesinden sırtüstü dusup kafa arkasını vurmuştu 5 yasa girmek üzere erkek. Sunan kadar bir sorun olmadı 54 saat oldu korkmalı miyim...hareketlerini kisitlamama gerek var mi hic yerinde durmuyor kafasini cok hareket ettiriyor.. 2  3 hafta bitiminde tüm risk bitmiştir diyebilir miyim. Kirik ya da catlak olsa belirti verir miydi.dusup kafasini çarpan cocuklar diğer cocuklara kıyasla ilerleyen yillarda daha  dezavantajlı olur mu..

Bir de çok merak ediyorum. Aldığı darbe çok sert olmuş olsaydı sisme yaparmiydi.  Ordan tutunmaya calisiyorum sisme olmadı diye ( biliyorum sisme olup olmaması önemli değil nörolojik arazlar önemli) ama bakıyorum morarmada yok sisilik de bi nebze demekki benim gördüğüm kadar da sert düşmemiş heralde diyorum. Ama o küt sesi dusme ani bnde aşırı travma yarattı.lutfen kızmayın hocam .;(

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2024 Saat 22:31
Parktaki zemin kauçuk plastik gibi değil mi? 

Mesaj Tarihi: 25 Şub 2024 Saat 22:39
Yok  değildi sanırım suni çim gibiydi betonun üstünü suni cimle kaplamislar sanırım.suana kadar sorun olmadı ama hala ödüm kopuyor. Aşırı haylaz bir cocuk orası yumusak olsaydı bile illaki kendine zarar verecek yer bulur.daha bir kaç aya kadar peşinden kaydiraklarda bnde inip çıkıyordum düşünün.okadar dikkat etmeme rağmen oluyor bunlar ve anaokuluna bile vermeyi düşünemiyorum bu kendini esirgemez hallerinden dolayı..  Bir yere kafa çarpınca da aşırı derecede kendimi sucluyorum engel olamadığım için. Parkta cocugun peşinden koşturan tek anne ben oluyorum genelde.buna rağmen kazalar yakamızı birakmiyor. Başka bir çocuk üstüne doğru sarılınca geri giderek düştü çuval gibi seriyor kendini yere o reflex ile dirseklerini yere koymuyor ne zaman kendini korumayi öğrenecek bilmiyorum

Mesajı Yazan: iremözy
Mesaj Tarihi: 25 Şub 2024 Saat 23:18
Bu kadar çok endişe etmeyin benim kardeşim 6 yaş kafasını betona vurdu gözü mosmor oldu kafasına dikiş atıldı yarıldı kafası o derece ama bişey olmadı 2 gün geçtiyse merak etmeyin kafasını çarpmayan çocuk yok 

Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2024 Saat 08:24
Merhaba benim çocuğum 6 yaşında düştüğü zaman kafa tasında alın kısmında çatlak vardı. Tomografi de birşey çıkmadı eve gönderildik. 1 hafta sonra anı kusma ve gözlerde şaşılık oldu. Birkaç doktora gittik anlamadı hatta tekrar tomografi çekildi. Sonra bir göz doktoru ödem gördü göz dibi muayenesinde. Beyinde pıhtı atmış damarlardan birisi. 1 ay tedavi gördü tedavi süreci hastanın durumuna göre değişir 1 sene de evde kan sulandırıcı aldı.. Durumu çok kritik di.

Bunları anlatma sebebim şu. 12 yaşında şu an 6 sene geçti ve akademik, sosyal yönden çok iyi durumda. Yani her düşen kafasına darbe alan çocuk da araz kalacak diye birşey yok. 

Çocuğunuz da nabız düşüklüğü, sürekli yorgun bir hal ama kalkıp tuvalete gidemeyecek kadar yorgun, gözlerde şaşılık, baş ağrısı, gözlerde kayma(eliniz ile göz takibi yapın anlamak için gözün biri kısıtlı kalıp sağa sola veya yukarı gidemez.) farkederseniz hemen bir araştırma hastanesi aciline gidin. Biz çapa tıp fakültesine gitmiştik en son. Dünya göz hastanesi ilk ödemi fark edip yönlendirdi. Ama tabi şunu da söyleyim. Oğlum çok hareketli bir çocuk çok daha büyük kazalar yaşadı ve böyle birşey yaşamadık. Bu sefer sadece ayağı takılıp önünde ki merdivene çarptı. Ve böyle bir sonuç yaşadık.

Ayrıca görebilmek için ilaçlı mr çekildi damarın durumu net belli oldu o sayede. 

Yukarıda saydığım belirtiler varsa acil gitmesi gerekir. İlk düşme anında bir sorun olursa zaten bilinç kaybı, kusma hatta altına kaçırma gibi durumlar yaşanıyor. 

-------------
Her şeyin başı sağlık

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Şub 2024 Saat 20:11
Yukardaki yaziyi herkesin okumasi SART! 
Yoksa, dustugu zaman hastanelere gittiginde yapilan ve yapilacak islemlerin TAMAMI, luzumsuz islemlerdir.
Catlak olsa bile, Norolojik araz olmadigi surece, hicbir sey yapilmaz. 

Mesaj Tarihi: 26 Şub 2024 Saat 20:24
Hocam forumda okumadigim yaziniz kalmadi  uyelerin yazilar vs.hepsini okudum..ama ben kendimi toparlayamiyorum psikolojik destek bile almam gerekebilir cunku bu kafa carpmalari hayatimi altust ediyor ben mi abartiyorum bilmiyorum..2 3 haftayı atlatırsak artık birsey yok zarar almamış denilebilir mi..yaptığım bir işe odaklanamıyorum bunu düşünmekten.  Kafasini çarpan cocuklar diğer cocuklara göre dezavantajlı olur mu yoksa carpti bisey olmadı 1 2 ay geçti bitti diyebilir miyiz bu carpmalarda hocam ... Ben daha 2 yıl önceki evde düşmesini bile içimden atamamisken bir de bu çıktı engel olamıyorum ve bu düşünce beni kahrediyor......lütfen hocam vereceğiniz cvplar belki bi nebze yüreğime su serpebilir Artık eşim bukadar stres yapıyorsun MR cektirelim ogrenelim kendini harab ettin diyor.

Şimdi korkum yine kendini dusup biyerlere carpmasi uzerinden daha zaman gecmeden..yapma etme dur demekten helak olmuş durumdayım. 3.gunu çok şükür sorunsuz atlattık gün sayıyorum saatler geçmiyor 2 3 hafta nasıl geçecek ben bu çocuğu evde bırakıp nasil okula gideceğim çok zooorrr cocuk  büyütmek cook..

Hocam diyelim ki çatlak var bidaha hafif bir çarpma da sorun yaratir mi ne kadar sure dikkat etmek gerekir.kafasina dokunuyorum acımıyor diyor. Çatlak olsa dokununca ağrır miydiki

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat