Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rsv olabilir mi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79615
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 01:14

Konu: Rsv olabilir mi
Mesajı Yazan: Deryaydn
Konu: Rsv olabilir mi
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2024 Saat 17:51
Hocam 19 aylık bebeğim 2 gündür önce burnu tıkalıydı sonra burun akmaya başladı şeffaf bir şekilde ama ne ateş ne halsizlik vardı. Bugün 3. Gün bu sabahtan beri öksürük var özellikle yemek yediği zamanlar çok öksürük tutuyor ve yediğini öksürerek kusuyor. Anne sütünü kusmuyor ya da dümdüz su gibi olan leyleri. Pütürlüler daha çok öksürük ve takılma yapıyor. Kustuğunda epey bir balgam da çıkıyor hocam. Solunum dk fa 45 50 arası saydım. Ateş şimdiye kadar yoktu ama alnı bi hafif sıcak geldi bu gece çıkabilir. Daha önce öksürükten sonra ateş çıkarsa virüs akciğere inmeye çalıştığını anlarız dediğinizi okumuştum. Hocam hava zaten vermem daha serum fiz harivi ilaç vermedim 3 gündür ama ne yapabiliriz solunum 60 üzeri çıkarsa hastaneye gidicem ama hava verelim diyecekler. Ne söyleyelim

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2024 Saat 17:52
Viral olduğundan eminim rhinovirüs gibi bişi sanıyodum ama bugün rsv olabileceğinden şüpheleniyorum 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Şub 2024 Saat 22:59
SAKIN ates dusurmeyin...
SAKIN, oksuruk kesicileri, Astim ilaclarini, kortizonlu spreyleri ve allerji ilaclarini VERMEYIN! 
Bugunden geriye gidserek cevaplarimi okuyun.  

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 01:06
Hocam teşekkürler ateşi biraz yükseldi düşürmedim açıkçası kalkıp ölçmedim de yorgunluktan. Yanımda emerek uyudu erkenden ben de uyumuşum kafaaının sıcaklığını fark ettim. Şimdi düşmüş 3 4 saat oldu. Bir de bugün kaka yapmıştı uyurken yine yaptı ama ishal gibi hafif. Gerçi hiç bişi yemedi bugün 2 kere yediğini kustu sırf emdi hep su gibi şeyler yedi.
Hocam aslında sorum şu yarın bu beslenememe, öksürük, dk fa solunum 6ü üzeri çıkarsa interkostal çekilme ler falan başlarsa da doktora gidersek ne talep edelim oksijen desteği mi veriliyor ne yapılıyor. Çünkü biliyorum ki ventolin cortair başlatırlar. Sadece solunum desteği verin mi diyelim. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 01:07
Gıda zehirlenmesi gibi olsa emdiğini de kusardı dimi hocam? Anne sütü su falan kusmuyor. Serum fizyolojiğe ek rhinfant burun damlası da sıktım bu akşam. Bal limon vermiştim öğleden sonra çok fazla öksürüp kustu onun arkasından. Emmesinde sıkıntı yok su da içiyor. Wheezing duymuyorum sırtından. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 03:10
Grip arzlari+ Ishal= Domuz Gribi!! 
Sakin bir sey yapmayin, sakin doktorlara filan gitmeyin. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 06:59
Hocam ateş yok gece bir ara çıktı düştü ama solunum hızlandı 62 63 sayıyorum dk da. Karnı çok hareketli uyurken nefes alırken çok şişip göçüyor. Arada balgamlı öksürüyor. Uyanınca buharlı banyoya sokacağım bronşiolit gibi sanki evde neler yapabiliriz bunun için? Henüz uyanmadı uykusunda saydım solunumunu. Uyanınca bakacağım bir de keyfi nasıl. Gece boyunca uyanarak öksürdü balgam attı

Büyük oğlum 2 yaşındayken bir. Gün boyunca öksürdü gecesine de ateşlendi. Sabah halsizdi kucakta 39 derece ateşle doktora götürdüğümde doktor bana kızmıştı bu halde kaç gün evde tuttun da böyle yaptın çocuk zatüre demişti. Bak burun kanatları açılıyo iki  yana, kaburgaları çöküyor demişti. Vallahi daha dün 1 bugün 2 demiştim de inanmamıştı. 4 gün iesef iğne, precort iğne, ventolin cortair ile 4 gün bizi yatırdılar akciğerde leke var demişlerdi. Seneler sonra sizi tanıyınca e nabızdan baktım çocuğun ilk tahlilinde wbc 8 crp de 3 rsv de pozitif. Merak etmeyin o yüzden yediğimiz kazıkları unutmadım. Biz 2 ay önce de domuz gribi geçirdik hocam asla pas geçmeyiz. 3 gün yüksek ateş artı kusma ile seyretmişti öksürük yoktu. Bir de şimdi ateş çok az oldu hafif çıktı ardından düştü. Sadece şakaklar sıcaktı vücudun gerisi de soğuktu. Ateş dirençli çıkmadı diye enfeksiyon çok da şiddetli değil diye düşünebilir miyim? Vücut bu viral enf çok ciddiye alsaydı ateşi düşürmezdi devam ederdi diyebilir miyiz

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 19:11
Viruslere hicbir sey etki edemez! O yuzden, ates duserse, kendiliginden dusmustur, herhangi bir baska bir
sebep ile dusmemistir.
Turk doktorlari, Virusler ve Virus hastaliklari(bilhassa Grip) hakkinda  hicbir sey bilmezler, o yuzden de HER
 atesli hastaya antibiyotik dayarlar, onlari cok da ciddiye almayin.!!

" ateşle doktora götürdüğümde doktor bana kızmıştı bu halde kaç gün evde tuttun da böyle yaptın çocuk
 zatüre demişti. Bak burun kanatları açılıyo iki  yana, kaburgaları çöküyor demişti. Vallahi daha dün 1
 bugün 2 demiştim de inanmamıştı. 4 gün iesef iğne, precort iğne, ventolin cortair ile 4 gün bizi yatırdılar
 akciğerde leke var demişlerdi "

Bu assagilik sahtekarlar milleti NASIL dolandiriyorlar, cok guzel bir ornegi!!
PUST!! Bir de "Duygu somurusu" yapmis!! 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 19:41
Hocam bugün 3 kez duş aldırdım sıcak suyla doldurdum küveti buharlı buharlı oynadı epey bi öksürdü yine iki kez kustu sümüklü balgamlı. Dün ve bugün iştahı kapalıydı beni emmesi hariç yemekle alakası yoktu bu akşam yine 4 5 kaşık mercimek çorbası içti. Öğlen de normalde mandalina sever yer amaöğürmeye başladı taneli yiyemez oldu bu balgamlı öksürük başladı başlayalı. Sıktım suyunu içti. Sırf sıvı alsın diye pipetli normal dimes %100 elma suyu falan bile verdim sıvısız kalmasın diye. Öksürük sabaha göre azaldı. Ateş hiç yok. Solunum hızlı sümük de akmaya devam ama azaldı gibi ya da koyulaştı. Doğru yolda mıyız

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2024 Saat 20:04
Evet, dogru yoldasiniz.... 
Her gun soruluyor!!!

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2024 Saat 15:13
Hocam kusura bakmayın ben ilkini o hastane macerasından sonra bir de dr niye geç getirdin diye haşlayınca ateşlendi pi gibi hep doktora götürürdüm.  Biraz büyüyünce sizi keşfettik maalesef. Bu ikincide de o yüzden ilk kez çocuk büyütüyor gibiyim.

Dün götürsem yüzde yüz bizi bronşit bronşiolit belki de zatüre diye yatırırlardı çok sesli ve hızlı nefes alıp veriyodu hırıl hırıl sesler geliyodu koca gün kusa kusa öksürdü, aksırdı tıksırdı hiçbişi de yemedi sonra birden öksürük azaldı kendisi yiyeceklerimşze uzanmaya başladı maşallah bugün sadece ara ara boğaz temizliyor dk da 2 3 kez öksüren çocuk 2 3 saatte bi kere öksürüyor. Arkadaşlara fikir olsun diye yazıyorum evet o halde görmek zor ama gerçekten sabırla beklememiz lazım 

Mesaj Tarihi: 29 Şub 2024 Saat 19:43
Cocukluk asilari yapilmadi mi???
Cocuk asilari icinde; Zaturre(=Pnomoni) asilari (KPA) yapilmadi mi??
Asili cocukta NIYE Zaturre olsun?? 
Turkiye'deki cocuk ve Aile hekimleri kadar cahil doktorlari dunya da arasaniz bulamazsiniz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat