Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aferin ilac

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79656
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 16:00

Konu: Aferin ilac
Mesajı Yazan: Parolaben
Konu: Aferin ilac
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2024 Saat 18:45
Merhaba doktor bey. 9 yaşındaki oğlum grip olmuş. Dilinde .beyaz tabaka ve ağız kokusu yanında 40 a varan ateşi vardı. Doktor aferin-plus, ibu-fort ve cempes antibiyotik verdi. 

Benim merak ettiğim aferin ve ibu-fort aynı anda verilebilinir mi ? İkisinde de ağrı kesici ve ateş düşürücü özellik olduğu için toksik etki yapar mi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Mar 2024 Saat 20:47
ASLA, sonu: "-cold", "-plus", "-fort", ile biten ilaclari cocuklarniza KULLANMAYIN!! 
Aferin'in duz sekli bile cocuklara zararli olabiliyor!! Aferin'de, 160 mg Parasetamol vardir!! Calpol'de bile 120mg
Parasetamol vardir!!!! 
Ibufen; Parasetamolden farklidir.
HER 2 ilacida kullanmayin! Sakin Turk doktor akli ile ates dusurmeyin. Turk doktorlari, vucut NIYE ates yapar,
en ufak bir bilgileri yoktur! Onlarin tek bildikleri, milleti "Ates ve Havale" ile korkutmaktir! 
Sakin bu salaklara inanmayin, onlarin dunyadan haberleri yoktur! Hala 19.Asir tibbini takip ederler!
Ates olmazsa, bagisiklik calismaz! Hastalik tehditi gecti zannederek calismayi durdurur ve hastalik suresi 
UZAR! Bu uzama, tam da Turk doktorlarinin umutla bekledikleri durumdur!! 
EGER; Cempes ile ertesi gun ates dusmez ise, teshis yanlis demektir! Grip geciriyordur!! Hemen Cempes'i kesin!
SAKIN bu durumda tekrar doktorlara gitmeyin, basiniza buyuk isler acarlar! 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2024 Saat 21:08
Tamam doktor bey sağolun. Bugün ilk dozlarini vermiştim. Ne gibi zararları var . Bundan sonra icirmem. 

Mesaj Tarihi: 02 Mar 2024 Saat 03:00
Ilacin icini okuyun, cok uzun.

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2024 Saat 00:05
Ateşi bugünde devam ediyor. 40 kusurlere kadar çıkıyor. Ne yapmalıyız ne kadar devam eder bu. İlaç olarak ne kullanmalıyız doktor bey. Aferini ve ibu-fortu kestim. Sadece antibiyotik iciyor. Kemkliklerinin çok agridigini söylüyor. Dizlerinin ozelllikle

Mesaj Tarihi: 03 Mar 2024 Saat 03:58
Bu arazlar; bir tek Griplerde OLUR! 
Antibiyotik gerktiginde: Ates+Agizda pis koku+Dili kaplayan pas tabakasi olur.
Turk doktor kafasi ile is yapmayin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat