Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yürüme, ayaklarıni basmama

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79913
Tarih: 12 Kas 2025 Saat 09:47

Konu: Yürüme, ayaklarıni basmama
Mesajı Yazan: DenizCihangir
Konu: Yürüme, ayaklarıni basmama
Mesaj Tarihi: 19 Mar 2024 Saat 22:12
Hocam kizim 1 yaşında şu an. 8 aylıkken çok ağır zatürre geçirdi. 10 günü yoğun bakım toplam 1 ay hastanede yatısimiz oldu. Bunu belirtme sebebim bu sürecin olumsuz etkilemis olabileceği birçok konuda gelişimini. Desteksiz oturuyor,sağa sola dönüyor. Ama hocam emekleme yok, yürüme yok ,ayaklarinın uzerine basmıyor, ben tutsam bile. Ya da basmak isyemiyor tam olarak anlayamıyorum. Bu konu için doktora gidersem o hastaneden çıkamaz misim gibi geliyor,ne düşünüyorsunuz hocam? Gitmeli miyim ,bir sıkıntı mı var😞

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 02:34
Mecbur mu??? 17 ayda yuruyen hastalarim oldu. 
Sakin Turkiye'de bir yerlere gitmeyin! 
Otizm ile baslarlar, kas hastaligina kadar didik didik ederler! 
Sirt ustu yatarken bacaklarini yardimsiz havaya kaldirabiliyorsa, merak etmeyin, yuruyecek!

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 07:56
Hocam yürümesi zamanla olur dediğiniz gibi fakat ayaklarının uzerine basmamasi sağlam bir şekilde kafama takiliyor ,direk kendini bırakıyor asla basıp durmuyor ben tuttugum halde

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 12:26
Merhaba,araya girmek istemezdim kusura bakmayın Kadir Hocam.
Kadir Hocam kızımın doktoruydu,sözünden çıkmayın sizi çok iyi anlıyorum,kızım 16 aylıkken yürümüştü.
Aynen basmıyordu bile,büyüklerim korkutmuştu ama ben doktorumuza güvendim.
Yürümeden koşmaya başlamıştı bile,gönlünüzü ferah tutun.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 12:40
Çok teşekkür ederim vakit ayirip bir anneyi boylesine rahatlattiginiz için. İnşallah benim kızımda koşar yürümeden😊

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 19:40
Bugunden geriye, yazdigim cevaplara goz atin, sadece sizin cocugunuz degil! 
Turk doktorlari; aileleri korkutmaya, "Habbeyi, kubbe yapmaya" bayilirlar! 
Hasta ailelerini ne kadar cok korkuturlarsa, o kadar cok sayginlik uyandiracaklarini zannederler. 
1- Cocugunuz Otistik DEGIL! 
2- Mudahale gerektiren tek durum, "Asil tendonunun" kisa oldugu durumdur. Bu durumda cocuk, istese de
 ayak tabanina basamaz. 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 20:43
Hocam ayaklarini basmama durumunda otizmden mi suphelenmeliyiz, olmadığına nasıl emin olabiliyoruz. Tendon kısalığı var mı yok mu onu nasıl bilebiliriz hocam 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 22:41
"basamama", zurnanin en son deligi!! Bu araz, major bulgu degildir, minor bulgular arasindadir!
ONCE, major bulgular olacak, ondan sonra bu minor bulgular olur veya olmaz.. 

Istedigi zaman veya siz bastirdiginizda, topuklari yere degiyorsa, kisalik yoktur!

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 23:35
Hocam çok özür dilerim vaktinizi alıyorum. Tam olarak anlayabilmek için mazur görün lütfen. Doğru bilgiye ulaşmamız sizinle olabiliyor. Majör bulgular nedir hocam?

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 01:48
Goz temasi kurmamak.
Etraf ile hic ilgilenmemek
Devamli hareketli cisimleri seyretmek. TV hatta, calisan camasir makinasinin penceresini seyretmek. Bir 
sey bulamazsa, eline gecirdigi objeleri devamli cevirmek. 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 04:03
Hocam sırt üstü yatarken yardımsız bacaklarını kaldırıyorsa korkmayın yazmıştiniz, kızım bu hareketi çok fazla yapıyor. Bu da asil tendonunun kısa olmadığını mi gösterir?

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 04:14
NE ALAKASI VAR!!!

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 08:28
Hocam yatarken bacaklarkni kaldırıp.indirmesi neyi gösteriyor bize, farklı bir basamak mi yürümesi için 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 18:32
Normal bir cocuk oldugunu gosterir!!

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 18:47
Hocam bacaklarını yukarı kaldırabilmesi, otizm, aşil tendon kısalığı farklı parametler anladığım kadarıyla. Çok özür dilerim hocam hepsini karıştırdım. Ben anlayamadım. Hakkınızı helal edin. Yorgunum uykusuzum anlama kapasitem düştü sanırım iyice. Elimde olan yatarken evet bacaklarını kaldirabiliyor, hiç basmıyor hocam direk ayaklarını yukarı kaldırıyor topuk degiyo mu değerlendiremiyorum. Göz teması var, etrafıyla ilgili fakat alkış yapıp öpücük atıyor sadece. Öğretmeye çalıştıklarını yapmıyor. Mesela bye bye gibi,  taklit etmek gibi. Baba , anne gibi bilinçli kelime yok. Bunları tam olarak anlatabilmek için yazıyorum hocam. Tekrar hakkınızı helal edin .

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2024 Saat 00:23
Hocam bastırmaya çalıştığımda ayaklarını kaldırıyor,topuk yere değiyor mu gozlemleyemiyorum.

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 02:12
Hocam iyi günler 
Kızım 17 aylık oldu. Biz tuttuğumuz da yürüyor fakat kendisi ayakta hala dengede durmuyor. Koltuğa tutunup da dengede duramiyot. Ama biz yuruttugumuzde sürekli yürümek istiyor. Kendisi bir yere tutunup kalkamiyor, yatarken oturur pozisyona gecemiyor. 

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 09:05
Yürüyecek. Sinir sisteminin biraz daha gelişmesi lazım. Bir anormallik yok.

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 15:43
Bizim yapabileceğimiz bişey var mi hocam , bu bir gerilik mıdır? Çok teşekkür ederim 

Mesajı Yazan: elif2
Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 16:25
Hiçbirşey yapmayın.Benim kızımda 17 aylık iken yürüdü.Kadir Hocam sayesinde içim rahattı,büyüklerime rağmen.Yürümedi koştu adeta,anneannesini peşinden koşturdu.17 yaşında ve hareketli bir genç kız.

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 17:22
İKİLETMEYİN!!! Olsa söylerdim!!! 

Mesaj Tarihi: 30 Ağu 2024 Saat 23:59
Teşekkür ederim hocam 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat