Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ben ne dedi isem o!

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79925
Tarih: 20 Ara 2025 Saat 21:13

Konu: Ben ne dedi isem o!
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Konu: Ben ne dedi isem o!
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 20:11

Aralıklı oruç diyeti yapanlar dikkat: Ölüm riski yüzde 91 daha yüksek

Amerikan Kalp Derneği’nin (AHA) tıp konferansında sunulan analiz araştırmasının ilk sonuçlarına göre, bir diyet modeli olan araklı oruç yönteminde günde sadece 8 saatlik bir zaman diliminde yemek yiyen kişilerin, kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20 Mar 2024 Saat 20:12
Araştırmayla ilgili yapılan açıklamada “Tüm yiyeceklerini günde 8 saatten daha az bir süre boyunca yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalık nedeniyle ölüm riski yüzde 91 daha yüksekti. Kalp hastalığı veya kanserle yaşayan kişilerde kardiyovasküler ölüm riskinin arttığı da görüldü. Mevcut kardiyovasküler hastalığı olan kişiler arasında, günde 8 saatten az olmamak kaydıyla 10 saatten az yemek yemenin de kalp hastalığı veya felç nedeniyle ölüm riskinin yüzde 66 daha yüksek olmasıyla ilişkili olduğu görüldü” denildi.

Mesajı Yazan: mrvgvz
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 13:33
Hocam uzun bir süredir aralıklı orucun faydalarından bahsediliyordu son zamanlardada tek öğün yemenin ne kadar faydalı olduğuna aç kalmanın vücutta kötü hücreleri temizleyerek otofajiyi gerçekleştirdiğini ve kanserden bu şekilde kurtulan hastalar olduğuna dair doktorlar tarafından yapılan bir çok video izledim siz bunu yazınca aklım tamamen karıştı bunları hepsi yanlış mıydı ?

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 18:55
"Magazinsel Tip" bilgileri ile is yapan doktorlara kanarsaniz, daha cok akliniz karisir!

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 19:26
Hocam acikcasi sahurda yemek yiyesim gelmiyordu iftarda doydugum icin tek ogun yiyordum. O zama  zararli bu sekilde beslenme. Kolay kilo veriliyor diyede iyi bakiyordum ama

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 19:28
Oruc ile kilo verilmez. Verilse bile saglikli olmaz. 

Mesajı Yazan: melmus
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 19:52
Cok haklisiniz hocam bundan sonra dikkat edecegim

Mesajı Yazan: Doğa
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 22:42
Hocam o zaman oruç zararlı mı

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2024 Saat 23:26
Saglikli kimselerde ve DEVAMLI yapilmadigi icin, zararsiz! 
Oruc tutmak, 12 ay boyunca, yasam tarzi olursa zararli!

Mesajı Yazan: seyla.gazi
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2024 Saat 23:00
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Araştırmayla ilgili yapılan açıklamada “Tüm yiyeceklerini günde 8 saatten daha az bir süre boyunca yiyen kişilerde kardiyovasküler hastalık nedeniyle ölüm riski yüzde 91 daha yüksekti. Kalp hastalığı veya kanserle yaşayan kişilerde kardiyovasküler ölüm riskinin arttığı da görüldü. Mevcut kardiyovasküler hastalığı olan kişiler arasında, günde 8 saatten az olmamak kaydıyla 10 saatten az yemek yemenin de kalp hastalığı veya felç nedeniyle ölüm riskinin yüzde 66 daha yüksek olmasıyla ilişkili olduğu görüldü” denildi.
Peki hocam doğru beslenme şekli nedir ne olmalıdır çocuk ve yetişkin farklı mıdır çocuklar sürekli atıştırıyor bu insülin açısından tehlike oluşturur mu?

Mesaj Tarihi: 02 Nis 2024 Saat 00:28
Insanlar, ilk caglarda, asirlar boyu; avci-toplayici tolum olmustur, yani simdiki gibi 3 ogun yeme imkanlari
 yoktu! Simdiki cocuklar gibi, bulduklarinda atistirirlardi! 
Turkiye'de TV lerde, yeme konusunda anlatilanlarin hicbirine inanmayin, eskiden beri uygulanan beslenme
en dogru beslenme seklidir. 

Mesajı Yazan: yavrusu
Mesaj Tarihi: 04 Nis 2024 Saat 02:31
Kadir hocam uzun süredir aklımda olan bir konuydu bu. Otofaji konusunda ne düşündüğünüzü merak ediyordum. Çünkü ben 2 saatte bir acıkıyorum. Az yiyorum o yüzden de çabuk acıkıyorum sürekli atıştırıyorum. Kendime zarar verdiğim için çok üzülüyordum. Bize doğru bilgileri verdiğiniz için çok teşekkürler. İyiki varsınız. 

Mesaj Tarihi: 04 Nis 2024 Saat 04:02
"Otofaji"???  Siz "otofaji" nin ne oldugunu biliyormusunuz?? 
Otofaji, bir organizmanin kendini yemesi durumudur! 
Az miktarlarda ve sik sik yemenin bir zarari yoktur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat