Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

3 günü geçen yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=79993
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 11:01

Konu: 3 günü geçen yüksek ateş
Mesajı Yazan: Deriko
Konu: 3 günü geçen yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2024 Saat 16:09
Merhaba Hocam, Kızım cuma günü ateşlendi. Arada kulağım ağrıyor diyor. Dünden beri 3 defa illadin damla kullandım. Acil de Minamol, Klamaks Bid 200/28, iburamin zero verdiler . Çocuğa verelim mi? İlladinle devam mı edelim?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2024 Saat 16:18
Ağzı kötü kokuyor 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2024 Saat 18:56
SAKIN o ilaclarin hicbirini kullanmayin! 
Kulak agrisi SADECE Viral enfeksiyonlarda olur. Bu durumda antibiyotik kullanimi ters teper! 
Sadece; Iliadin damla kullanin. Kulak agrilari ile ilgili cevaplari ve makalelerimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2024 Saat 22:23
Teşekkür ederim hocam 

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2024 Saat 14:30
Hocam merhaba, Ateşi şuan 37 civarı ama sağ gözü capaklanmaya başladı.Sag kulağı ağrıyordu. Gözü için herhangi birşey yapmaya gerek var mı? Kendiliğinden geçer mi?

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2024 Saat 18:27
Tobrased goz damlasi, 5 gun, gunde 3 veya 4 defa HER 2 goze damlatin, Iliadin'e devam..

Mesaj Tarihi: 25 Mar 2024 Saat 20:22
Sağolun hocam

Mesaj Tarihi: 26 Mar 2024 Saat 23:51
Merhaba Hocam, ateşi yükselmeye devam ediyor. Bunun yanında vücudunu kaşımaya başladı ama döküntü yok.Kaşıdığı için kabarıyor. İlladinin yan etki yapma olasılığı var mı?

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2024 Saat 00:25
Çocuk kasinmaktan uykuya dalamiyor hocam ne yapmalıyım 

Mesaj Tarihi: 27 Mar 2024 Saat 00:26
Iliadin'in oyle bir ozelligi yok. 
Ilik dus aldirin. 
Griplerde, ates ortalama; 3-5 gun surer. Enfeksiyoz Mononukleoz, 7gun ates yapar. 

Mesajı Yazan: EmineM
Mesaj Tarihi: 27 Mar 2024 Saat 17:45
İyi günler aynı durum oğlumda da oldu 7 yaşında . İlk kulak ağrısıyla başladı perşembeden beri ateşi çıkıp iniyor hiç ateş düşürücü vermedim. kaşıntısı çok oldu sabah akşam sarı kantaron yağı sürdüm rahatlattı 3 gün sonra döküntüler söndü ama hala ateş gün içinde yükseliyor

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 10:17
Merhaba Hocam, bugün 10. Gün son üç gündür ateşi en fazla 37,5 oluyor sonra kendi kendine düşüyor. Ama kızım haksız 10 gündür hicbirsey yemedi neredeyse. Portakal suyu ve ayran içiyor. Dün kustu, karnım ağrıyor dedi gece yatmadan önce ishal şeklinde tuvaletini yaptı. Bu sabah karnım ağrıyor dedi. Az çorba yiyip kustu. Halsizlik huzursuzluk devam ediyor. Yapmamız gereken bir şey var mı? 

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 18:51
Kusma ve ishalin beraber olmasi; Rota veya Noro virus gibi, virutik bir ishali gosterir.
SAKIN ilac/antibiyotik vermeyin, 1 hafta kadar surebilir. Sadec su/sivi gidalar verin. 
%50 visne suyu/soda karisini en iyi "tuz-seker" eriyigidir. Hem de icmesi rahattir!

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 21:52
https://hizliresim.com/qyr2chg%20" rel="nofollow - https://hizliresim.com/qyr2chg

Hocam, 5 gün önce aniden kaşınmaya başlamıştı. Ilık duş aldirmamizi tavsiye etmistiniz. Gecmedi saç diplerine kadar kaşımaya başlamıştı. Acile götürdük, alerji için iğne ve bir şurup verdiler. Emin olamadığım için iğneyi yaptırmadım. Suruptan bir sefer verdim geçti. Bugün aniden tekrar kaşınmaya başladı. Mide bulantısı, ara ara öksürük ve karın ağrısı devam ediyor. Kaşıntı neden oluyor olabilir acaba? Fotoğrafları ekledim. 

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 21:57
Allerji!! Allerji surubuna devam edin.

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2024 Saat 21:58
Peki hocam teşekkür ederim 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat