Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kızıl hastalığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80145
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 20:30

Konu: Kızıl hastalığı
Mesajı Yazan: Anneysen
Konu: Kızıl hastalığı
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2024 Saat 18:54
Hocam merhaba benim sorum şu beta bakterisinin kızıl yapan kalp zarını etkileyen ya da böbrekleri zarar veren tipleri var demişsiniz sorum şu kızıl yapan tipi aynı zamanda kalbi etkiler mi ya da böbrekleri yani bu tipi sadece kızıl mı yapar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2024 Saat 19:51
Eger; Kizil hastalik yapan, Streptokolarda, "Streptolizin" ve "Kardiyojenik" antijenler (toksinler) beraber
 bulunuyorsa, bunlara karsi vucutta antikorlar yukselir. Eger, antikor seviyesi, cocukta belirli seviyelere 
ulasmamissa, hicbir sey olmaz!! Senelerce, AYNI antijeni ihtiva eden Streptokok enfeksiyonlari (bunlardan
 bir tanesi Kizil da olabilir),gecirilecek, kandaki antikor seviyesi kritik siniri asacak, ancak ondan sonra,
 ONCE: Akut Eklem Romatizmasi, tedbir alinmazsa, (Deposilin bu durumda yapilacak) ondan sonra, "Kalp
Romatizmasi olur!! 
Akut eklem romatizmasi olmadan, Kalp Romatizmasi olmaz!! 
Yani bu surec, uzun surede, ve onceden haber veren bir surectir! Ailenin cok ilgisiz olmasi gerekir! 
O yuzden de, Kalp Romatizmasi, kucuk cocuklarda OLMAZ!!! En az 10 yasini gecmesi gerekir.

Mesaj Tarihi: 05 Nis 2024 Saat 21:17
Doktor bey cevabiniz için teşekkürler. Sanirim yazdıklarınizdan öğrendiğim kadariyla yazdiginiz toksinler kızıl ve kardiyak etkileri olan toksinler peki bobrege zarar veren toksinde kızıl yapan streptekokta bulunabilir mi aynı sekilde.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 02:19
Ona: "Nefritojenik toksin" (veya antijen) denir, evet, olabilir. Ayni mekanizma, sadece Nefrit (AGN) olma
 sureci, daha sinsidir, haber vermeden olusur. Kardit ve Nefrit, senelerdir gorulmuyor! 
Oyle hemen Turk doktorlarin gazina da gelmeyin.  

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 12:22
Hocam ülkemizde çoğunlukla streptekok bogaz iltihabi olanlara ya da kızıl hastalığına 10 günlük antibiyotik tedavisi veriyorlar ne kadar ısrar etmekte deposilin vermiyorlar hocam 10 gün antibiyotik kullandık ve 1 ay aynı mikrobu almazsa eğer yine bu riskler mevcut olur mu maalesef burda boyle hocam

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 18:51
Maalesef artik kafasi calisanlar Tibbiye'ye girmiyorlar! Nerede ahmak varsa, onlari doktor yapiyorlar! 
Bunlar kitap okumazlar, "hoca" ne anlatirsa ondan akillarinda ne kalirsa o kadar bilirler..
Okusalarda, okuduklarini anlamazlar! 
Anlasalar da, "suru harici" olmak istemezler ve suru ne derse onu taklit ederler!
Yukardan emir gelir;
- Aferin, Peditus ve Calpol yazarlar, her 3 ilac da Parasetamol odugundan cocuklar olur, karaciger nakline
 giderler, ne Saglik bakanliginin ne de Tip Fakultelerinin umurunda olmaz!! Zira kendileri sucludurlar!
- Sessiz sedasiz bu ilaclari yazmaktan vazgecerler!
- Her oksurene Astim diyerek Astim ilaclari verirler!!.
- Gordukleri her hastaya; "Sahtekarligin 3 Safhasini" uygularlar!! 
- Foyalarini ortaya cikardigimda, sessiz sedasiz bu uygulamalari kaldirirlar! 
- Artik her oksurene, Astim diyemezler ama zaturre derler! 
- HER atesli hastaya Antibiyotik yazarlar! 
- Hastaneye HER gelen hastaya Serum takarlar!

Hangi birini sayayim!!!  Sahtekarlik bir degil iki degil!! 

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 22:27
Çok haklısınız hocam yazık günah evlatlarımıza biz gözümüzden sakinirken çok korkutucu bisey bu, şimdi hocam 10 günlük antibiyotik tedavisi eğer 1 ay içerisinde bu mikrobu almazsa cocuk riskler ortadan kalkar mı

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 23:04
Isterseniz hic tedavi vermeyin, EGER 1 aydan uzun sure yeniden Streptokok bulasmasi olmazsa, kandaki
 antikor seviyesi duser ve hastalik yapma riski kaybolur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat