Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kabizlik tiroit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80149
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 20:17

Konu: Kabizlik tiroit
Mesajı Yazan: sural10
Konu: Kabizlik tiroit
Mesaj Tarihi: 05 Nis 2024 Saat 22:28
Hocam bugün insrtagranda takip ettiğim çocuk Dr basit kabızlığı hafife almayın altda başka sorun olabilir bana gelen 3.5 yaşında çocukta araştırma yaptım tiroit olduğunu tespit ettim demiş ona göre ilaç tedavisi vermiş....bizde 3.5 yaşından sonra zimak kullandık sonrasında ara ara kabız olmaya başladı  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 02:39
Bu zirzoplar artik halki korkutup, musteri olmalari icin, her bir bahaneyi kullanir oldular.

"  araştırma yaptım tiroit olduğunu tespit ettim demiş "
Lafa bakin lafa!! "Tiroid" bezin adi!! Hastalik; "Hipotiroidi" veya "Hipertiroidi" olabilir!! Onu niye belirtmemis
 acaba?? 

Kabizlik; Hipotiroidilerde ikincil arazdir!! Primer araz degildir! 
Oncelikle; Halsizlik, cabuk usume, buyume geriligi, ergenlik caginda, pubertede gerilik, saclarda dokulme, 
cilt kurulugu olur. 
En onemli bulgu; gelisme gerilidir!!! Cabuk yorulurlar, guc kaybi vardir. 
Bunlardan sonra diger bulgular olabilir.
Kabizlik; hepsinden sonra gorulebilen bir arazdir.

Uyanigi goruyorsunuz degil mi??  Kabizligi olan HER cocuga, Tiroid testleri yapacak, belki saglam cocuga
teshis bile koyacak!! 

Ayrica:  Cocukluk cagi Hipotiroidi'nin EN muhim ozelligi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Konjenital olmasi, yani dogumda baslamasidir!! Bu yuzden, Yeni dogan tarama testlerinde TSH bakilir.
Cocuk Hipotiroidi hastalarinin tamami bu yapilan tarama testinde teshis edilir.
Yoksa bu soytarinin yaptigi gibi, cocuklarda SONRADAN Hipotiroidi olmasi son derecede nadirdir. Olanlarin
Tamami da; Hashimoto hastaligidir!
Turk doktorlari; Cocuk TSH, T3 ve T4 degerlerini bilmezler ki, teshis edebilsinler.
Kesin yanlis teshistir.

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 18:27
Hocam peki neden kabız oluyordur....geçici mıdır sezeryan ile doğum yapmıştım 3.5 yaşına kadar hiç kabizolmisti 6 ayda 5 kezoldu hemen hergun kıymali yemek veriyorum süt ürünleri günde bir kez meyve yer....

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 18:57
Gunde; en az 600ml sut/sutlu gida aldigindan emin olun, Kutu sutu verin. Acik sut verirseniz, kaymagini
 da vermek zorundasiniz! YOKSA kabizlik yapar...
Yemek?? sadece etli yemeklerden 1 ogun verin. 600ml sut ustune, yerse diger gidaladan alabilir.
Yag, seker oranlarini arttirin, Pirinc, Patates, Muz ve Elma vermeyin.
Erik, Uzum, Incir, Kayisi (kurulari da olur) verin. 

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 22:24
Hocam bugün çok zordu kızım son dakikalarda inanılmaz bağırdı baygınlık geçirdi acile gittik lagma yaptı 4 kez kakasını çıkardı keçi pisligigibi aşırı sert kanlı hocam kızın bu aşamaya nasıl geldi anlamadım çocuk songunler mutsuz mızmız herşeye itiraz ediyordu....

Mesaj Tarihi: 06 Nis 2024 Saat 23:00
Gunde;2x10ml Duphalac verin, 3gun sonra sonucu yazin. 

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2024 Saat 00:52
Gittiğimiz acil günde 3 kez 10 gün duphalack dedi....lagma sonrası izim da travma oldu Dr muayene olmadı....Dr bize 70 tane. Hasta arasında en önemli hastalık kızınızın  dedi hayatı tehlikeside var dedi çok dikkatli olmalısınız dedi pilav makarna paketli gıda asla yok dedi...kızım yolda anne pirinci çok seviyorum azıcık yesem dedi olmaz kızım dedim..
Lagma yapan hemşire ilgisizdi kızımda travma oldu ne yapabilirim
İkinci sorum  Dr dediği gibi çok mu dikkat etmeliyim
Yazdıklarım saçma gelebilir ama bunu yazan kaygılı bir anne günlerce Dr dediğini kurarım kafamda anlayışınız için tesekur ederim saygılar dediğiniz gün kullanıp size yazacağım....
Not kizimkabizlik onceside hergun kaka yapmazdı 3 4 gün normal kaka yapıyordu az yemek yedigi için bu sürede yaptığını düşünüyordum....

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2024 Saat 02:23
Maalesef, artik Turkiye'de dogru-durust bir saglik calisanina rastlamaniz cok zor! 
Duphalac kullanin, duzeldikten sonra, az piktarlarda pirincli gidalar vererk, kabizlik yapmayan miktari bulun.
Soylenenlerin hicbirini kafaniza takmayin, tamamini ki.larindan uydurmuslar!  

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2024 Saat 03:20
Şimdi rahat uyayabilirum 🤲Allah size sağlıklı ömür versin insallah

Mesaj Tarihi: 07 Nis 2024 Saat 10:49
Hocam etli yemekleri bir öğün demişsiniz haftada bir mi ben zaten eti hergun bir kere köfte kadar veriyorum....

Mesaj Tarihi: 08 Nis 2024 Saat 23:46
Hocam duphalac iki gün sabah akşam kullandık....en son dün akşam ağlayarak zorlanarak( katı ama taş gibi değil ) kaka yaptı...bugün kahvaltı 50 Gr kadar peynir bircay bardağı yoğurt tavuklu az şehriyeli çorba yarımdan az lahmacun  birtane incir yedi... Saat başı su ve bir kahve fincanı kayısı komposto.....şimdi karni sert anne kakam geliyor açıyor yapamıyorum diyor ilaç gaz yapar mı gaz sancısı mi kabız mi anlayamadım o yüzden aurintili ne yediğini yazdım 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2024 Saat 04:59
Hareket etsin! Hareketsizlik daha beter yapar. 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2024 Saat 09:03
Az yurudumu yoruldum diyor hocam Dr günde 3 kez tam ölçek duphalack verin demişti....biz günde iki kez 10 ml verdik

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2024 Saat 19:06
Duruma gore verilen doz degisir. Duphalac, klasik kabiz ilaci degildir! Prebiyotik sekerdir! Yan etki olarak
 kakayi yumusatir. Seker niyetine de kullanabilirsiniz.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2024 Saat 21:02
Hocam demiştiniz 3 gunduplac kullanıp yazın bana...kullandık kakası zor ama yumuşak yaptı kullanmaya devam edelim mi

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2024 Saat 02:22
Edin, 1-2 gun sonra azaltarak takip edin ve isler yolunda giderse, Duphalac'i kesin. 

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2024 Saat 09:56
Sağolun hocam...kahvvaltida organik labne  çok seviyor o kabızlık yaparmi....normal marketde satılan Ezine peyniri yer...birde hocam birdahakabiz olmaması için 600 ml süt süt ürünü bir öğün et bir  ogun sebze  bir öğün pilav yada erişte uygun mu...

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2024 Saat 18:54
Uygundur. Aynen devam edin. 

Mesaj Tarihi: 10 Nis 2024 Saat 23:19
Hocam  duphalack günde iki kez kullandık  10 ml bugün  4 gün dün ağrılı kabız gibi değil ama civikta değil  kakasını yaptı bugünde karnı belirgin gaz var gibi  kakam geliyor dedi kaç kez yapmadan uyudu biraz midem bulaniyo demişti bu sikayetle yarına kadar bekleyelim mi 

Mesaj Tarihi: 11 Nis 2024 Saat 02:35
Beklenilmeyecek bir durum yok!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat