Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğmaca

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80249
Tarih: 28 Eyl 2025 Saat 10:40

Konu: Boğmaca
Mesajı Yazan: Niluraz
Konu: Boğmaca
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2024 Saat 15:51
Hocam 2,5 aylık erkek bebeğime boğmaca teşhisi konuldu bunun olma sebebide 28 mart'ta 2 aylık aşılarını  yaptırdıgım zamanda  bebeğimin öksürüğü olması ve aşılarının yapılması daha sonraki günlerde bebeğimin öksürme leri şiddetlenerek devam etti ve en son 5 nisan gecesi uykusundan tıkanarak uyanıp nefes alaması ve dudaklarının morarması açık servise gittim kan testleri yapıldı ve WBC değeri 28,35 çıktı bizim anlattığımız öykü ve test sonucu boğmaca denildi 7 gün hastanede yattık azitro adında antibiyotik ve koldan serum desteği verildi antibiyotiği 6 gün kullanıp bıraktık ve eve geldik ama bebeğimin öksürügğ ve balgamı halen devam ediyor ne yapmamız gerekiyor lütfen yardım edin. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Nis 2024 Saat 19:16
Çok mu aradınız bu GERİ ZEKALILARI???
1- İlk 1 sene, anneden geçen antikorlar sayesinde, bu tip hastalıklar görülmezler. İlk 1 sene içinde görülen
bulaşıcı hastalıkların tamamı virütiktir! 
2- Boğmaca, ölümcüldür! Tedavisi; YOKTUR! 
3- Boğmaca öksürüğü çok tipiktir! Tam 5 defa peş peşe öksürük olur, arkadan "Horoz ötüşü" şeklinde nefes
alış vardır! 
4- Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler! Her türlü soytarılığı yaparlar ama asla Grip demezler. 
Antibiyotik gereken durumlarda: Ateş + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur.
Yazılarımı okuyun. 
Ara ara sıcak buhar uygulayın. Başucuna 2 damla ColdMix damlatın.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat