Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kesik

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80263
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 02:14

Konu: Kesik
Mesajı Yazan: NagihanKY
Konu: Kesik
Mesaj Tarihi: 18 Nis 2024 Saat 12:48
Kadir hocam merhabalar,
Oğlum bugün maket bıçağı ile elini kesti. Acile gittik gittiğimizde kanı durmuştu ben evde oksijenli su ve baticon ile temizliğini yaptım. Bize acilde dikiş dediler ama attırmadık. Hocam sorum şu Emirin 1 yaşından sonraki aşıları yok bir yaştan önceki aşıları tam. Aşılardan sonra verdiği reaksiyonlar sebebiyle doktoru aşılarını durdurmuştu. Şuan 29 aylık tetanos açısından risk olur mu? Bir yaştan önce yapılan aşıların şuan hala koruyuculuğu var mıdır?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2024 Saat 10:35
Cok sacma sapan isler yapmissiniz!!
Bebeklik caginda HICBIR maddeye karsi reaksiyon OLAMAZ!! Reaksiyon olabilmesi icin, cok sayida o maddeye
ile karsilasmasi gerekir.
 HEMEN BUTUN ASILARINI KALDIGI YERDEN YAPTIRMAYA BASLAYIN!! 
Nasil olurda boyle bir konuda Turk doktorlara inanabilirsiniz ki???
NOT: Maket bicagi kesisi ile Tetanoz OLMAZ! Gubreli toprak bulasmasi sarttir!
Bir Turk doktor palavrasi olan; "Pasli demir Tetanoz yapar" palavrasina kanmayin. 

Mesaj Tarihi: 19 Nis 2024 Saat 13:08
Paslı da değildi hocam, 3 yaşından sonra kalan aşıları devam ettirirsiniz demişti. Peki üç tane karma aşısı var bunlar onu kaç seneye kadar korur tetanosdan? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 19 Nis 2024 Saat 20:40
1 sene korur. 

Mesaj Tarihi: 20 Nis 2024 Saat 16:49
Hocam o zaman şuan da olduğu 3 aşı tetanosa katşı korumuyor yani. 29 aylık çünkü son karma aşısını 6 aylıkken olmuştu. Sorduğumuz doktor yapılan ilk yılındaki üç aşının 3-5 seneye kadar koruyucu olduğunu söyledi bize. 4. aşıyı yaptırırsanız 10 yıl koruyucu olur dedi.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat