Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tetanoz

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80279
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 09:29

Konu: Tetanoz
Mesajı Yazan: kzykzy
Konu: Tetanoz
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2024 Saat 08:15
Hocam merhaba. Eski mesajlarınızı okurken tetenoz asisi ile ilgili bir yorumunuzu okumuştum. Şimdi bir tanidigim hamile, tetenoz aşısı yapmak istiyor aile sağlığı merkezi. ama tanıdığım olmak istemiyor. Biraz hassas yapısı var alerji olabiliyor oda tedirgin oluyor olmak istemiyor. Ama kızı arayip polemik yapıyor merkez. Benim sorum şu gunumuz şartlarında bu aşı çok elzem mi. Olmazsa olmaz mı sizce. 

-------------
- "Kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın; rehberi şeytan olmuştur" Yunus Emre

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Nis 2024 Saat 10:14
Turk halki; "Tetanos asisi" ile "Tetanoz serumu" arasindaki bilemeyecek kadar cahillerdir! 
O "hamile" sahisa soyleyin, Tetanos asisi onu korumak icin degil, bebegi korumak icin yapiliyor!! Mutlaka
asisini OLSUN! Asi allerji filan yapmiyor!
Bebeklerde "Neonatal Tetanos" oldugunda, olusan tablo cok korkunctur! 
Cocugun vucudundaki BUTUN adelerde kramplar olur. Sizler, bazen sadece ayaginiza giren kramplarin 
agrisini bir dusunun, bir de bebegin cektigi izdirabi dusunun.. Zavalli bebeklerin cene kaslari bile kasildigi
 icin seslerini bile cikaramazlar!
Hacettepe de; isik ve ses izolasyonlu odalarda, damardan 120mg Diazem verilerek ancak  kasilmalarini 
durdurabiliyorduk! Tedavi icin; insan Tetanos Immun Globulini kullanilir.
10 hastadan ancak 6'sini kurtarabiliyorduk! 

Mesajı Yazan: sural10
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2024 Saat 18:55
Hamile  iken bana iki doz yapıldı ana aşıyı yapan hemşire sorduğumda odahamileydi ben yaptırmadım hastane ortamına güveniyorsanız yaptırmayın demişti kadindogimcu ben söyledim diye yaptırabilirsin istersen yaptırma demisti

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2024 Saat 09:02
Turk saglik calisanlarinin hicbir konuda dogru durust bilgileri yoktur! Tamami kulaktan dolma sacma sapan
bilgi kirintilaridir. 
Bir sorun; cogu Tetanos asisi ile Tetanoz Serumu arasindaki farki dahi bilmezler.

Mesajı Yazan: sural10
Mesaj Tarihi: 24 Nis 2024 Saat 22:54
Bana bu asi yapıldı tetanoz aşımı serum mu bilmiyorum...canan karatay hoca şeker yuklemesi yaptırmayın, hamilelere tetanoz aşısı yaptırmayın, ve cocuklara 3 asi dışında diğer aşıların zararlı olduğunu söylüyor saglik bakanlığı yada türk pediatri derneği yada tabibler odası aksini söylemiyor demekki canan hoca doğruyu söylüyor.. psikolojimiz bozuldu artık neye kime inanicaz....kadir hoca burada türk dr icin neler yazıyor hiç bir doktor okumuyor mu aksini neden yazmıyor ...

Mesajı Yazan: Emy
Mesaj Tarihi: 25 Nis 2024 Saat 00:15
Hocam siz dersinizki toprağa, hayvan dışkısına bulaşmamışsa birşey olmaz. Doğumhanedeki aletlerle nasıl bulaşma oluyor ???? 

Mesaj Tarihi: 25 Nis 2024 Saat 09:24
Canan hanim, cocuklarla ilgili HICBIR SEY BILMEZ!! 
Ne sekerler hakkinda, ne asilar hakkinda hicbir bilgisi YOKTUR! Sadece magazinsel zirvalari tekrarlar! 
Sakin onun akli ile isler yapmayin. 
- Sekerler ile alkol molekulu; ayni sayida karbon atomu ihtiva eder diyebilecek kadar cahil birinden ne
 beklenir? Sekerlerde daima 6 karbon atomu vardir, Alkol ise (Ethanol) 2 karbon atomludur.
- Tetanos asisinin hamilelere neden yapildigindan bile haberi yok!!!Hastane ortami imis de, temiz olurmus da!!
Zirvalayip duruyor! Ben Hacettepe'de basasitan iken, bir ara devamli Neonatal Tetanoz hastasi bebekler
ard arda gelince, arastirdigimizda bunlarin tamaminin Konya Devlet Hastanesinden geldigini gormustuk!!
Hamilelere Tetanoz asisi anne icin degil, dogacak bebek icin yapilir. Bunu dahi bilmiyor!
Nereden bilecek? Hayatinda hic; "Neonatal Tetanozlu" bebek gormemis ki!! Gorse, boyle densizce zirvalamazdi! 

Mesajı Yazan: ugursavas
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2024 Saat 01:46
Merhaba Doktor Bey,

Umarim iyisinizdir. 

Esim su anda hamile ve saglik ocagindan tetanoz asisi icin arandik. 10 yil once hamilelik 
zamaninda 2 doz tetanoz asisi olmustuk diye hatirliyoruz. Sizin eski mesajlarinizi incelemeye calistim.
Daha once asi olunmussa tek doz tetanoz asisi yeterli olur seklinde anladim. Esimin cocukluk 
cagindaki (1980ler) asilari konusunda net bilgimiz yoktur.

Tetanoz asimizi tek doz mu iki doz mu yaptiralim konusunda size danismak istedik.

Bir de tetatnoz ile bogmacanin birlikte oldugu bir tetanoz asisindan bahsedildi. Bunu onerir misiniz?

Umarim cevaplarsiniz. Simdiden degerli vaktiniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederiz. 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2024 Saat 10:06
1- Bebeklik asilari da DAHIL, daha once Tetanos asisi olmus olanlara, "Tek doz" Tetanos asisi yeterlidir.
2- Iki doz asi, hayatinda hic Tetanos asisi olmamis olanlara icindir.
3- Bogmaca asisinin 2 turu vardir. Celluler(hucresel tip) Bogmaca asisi eriskinlere yapilamaz. 
    Acelluler olan tip, erikinlere de yapilabilir. Ben meslek hayatim boyunca "Bogmaca" hastasi gormedim. 
   son gordugum Bogmaca hastasini, 1968'de talebe iken gordum.

Mesajı Yazan: ugursavas
Mesaj Tarihi: 29 Nis 2024 Saat 10:36
Tesekkur ederiz Hocam. Iyi calismalar dileriz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat