Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nedir

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80343
Tarih: 23 Ağu 2025 Saat 05:27

Konu: Nedir
Mesajı Yazan: Anneysen
Konu: Nedir
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2024 Saat 13:47
Hocam merhaba. Kızım 7 yasinda hocam 1 hafta önce ateslendi 38.5 lara kadar
Wbc 16.4
Lym% 11.9
Neu% 80.1
Neu# 12.91
Mon# 1.09
Hct 33.7
Sedim 22
Crp 28
Hocam augmentin 600 başladık ilacı tam saatinde ve dozunda verirken 7. Gün tekrar ateslendi kızım belinin e basinin ağrıdığını söyledi tekrar kan verdik
Wbc 17.46
Mon#1.77
Plt 371
Ne # 11.76
Crp 50.09
Quadro combo test (infulenza, A-B RSV,covid,adeno) bunlar negatif

Hocam doktorumuz önce infuleanza olabilir dedi ama sonuçlar negatif çıkınca igne verdi
Hocam antibiyotik kullanirken tekrar bakteriyel enfeksiyon olur mu yoksa dirençli bir bakteri mu burun akıntısı oksuruk yok doktorumuz novesef 1gr 3 gün igne verdi
Okadar caresizim ki lütfen bana yardım edin ne gerekiyorsa yaptık bu igneleri olmali miyiz

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2024 Saat 15:46
EBV bakisin. Enfeksiyoz Mononukleoz olabilir.

Mesaj Tarihi: 26 Nis 2024 Saat 17:02
Hocam ebv geçen yaz bakildi onu geçirmis çıkmıştı ayni doktorumuz bakmisti tekrarlayabilir mi
Hocam kan hastaligi losemi olabilir mi antibiyotik etkisiz kalınca ben ne dusunecegimi bilemiyorum

Mesajı Yazan: DERTLİMOMY
Mesaj Tarihi: 26 Nis 2024 Saat 23:06
Endişe etmeyin bizimde bikaç kere oyle oldu, antıbıyotık kullanırken augmentin 600 hemde hiç ateş bile düşmedş tekrar gıttıgımız de wbc 22 cıkmıştı iğneyle gecti nedense bazen şurup etki etmıyor bizdede özellıkle bogaz enfeksıyonunda 

-------------
dertlimomy

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2024 Saat 09:55
Kesinlikle Losemi DEGIL!! Derlerse SAKIN INANMAYIN!

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2024 Saat 11:10
Hocam iyiki varsınız sagolun varolun. Hocam ebv yi yazın gecirdiginde ilk başka bi doktora gitmiştik tabiki antibiyotik kullandırdilar maalesef Hocam antibiyotik kullandığı için acaba bu hastalığa karşı bağışıklık kazanamadı da ondan mı tekrarladı çünkü bogazlari beyaz apse oldu

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2024 Saat 11:53
EBV, bakteri degil ki, antibiyotiklerden etkilensin!!! 
Antibiyotikler, barsak bakterilerine etki ederek, bazi sistemleri bozarlar. 

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2024 Saat 22:38
Hocam ülkemizde saglik sistemi çok kötü maalesef acilelerde kan bile almadan antibiyotik verip gönderiyorlar polikliniğe gitsen iyi bi doktor bulmak şansa çok zor ozeller deseniz adım başı para ki ordada artık işini doğru düzgün yapanı bulmak çok zor randevu bulmak zaten imkansıza yakin ama iyi ki siz varsınız hocam ne diyelim.
Hocam lenfomanin belli başla hani kesin olması gereken belirtileri varmi dır nelerdir

Mesaj Tarihi: 27 Nis 2024 Saat 22:39
Size de tesekkur ederim geçmiş olsun dertlimomy

Mesaj Tarihi: 01 May 2024 Saat 22:15
Hocam tekrar merhaba. Doktorumuz bize antibiyotik kullanirken 7.gun ateslendigi için antibiyotik ateşi dedi böyle bisey var mı hocam varsa neden olur. Hocam hala düşünüyorum kızım neden antibiyotik kullanirken ateslendi Sonuçlar yukarıda size atmıştım virus testleri bile negatif. Ne yapmam gerek yok neden böyle oldu bagisikligi ile ilgili bir problem olabilir mi Hocam kızım sık enfeksiyon geçiriyor her ateslendiginde de bademcikeri beyaz noktalarla doluyor normalde yok ve boğazını gören her doktor antibiyotik verdi bu zamana kadar siz diyorsunuz ya bu bademciklerde ki beyazlıklar sadece öpücük hastaliginda olur diye ozaman neden kızım her ateslendiginde bademcikleri böyle oluyor Hocam tek güvendiğim sizsiniz lütfen bana yol gösterin

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 10:17
Ates+Agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi olursa, Antibiyotik verin. Gerisi palavradir! Turk doktorlarina inanmayin.
Onlar her atesi olana Antibiyotik dayarlar. Hicbir sey bulamazlarsa; "Kulaginda sivi var!" derler, gene verirler.
Siz hic bunlarin Grip teshis ettiklerini gordunuz mu?

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 21:09
Hocam igne verdi demiştim ya iğneleri yaptırdık çünkü çarem yoktu bu sonuçlara göre hocam iğneleri bitti ama bugün kan testi yaptırdık
wbc yine yüksek çıktı 16.23
Lym# 6.31
Crp 2.6
Plt 514
Sedim 20
Hocam wbc neden düşmemiş önceki tahlilleri yukarıda

Mesaj Tarihi: 03 May 2024 Saat 08:52
Ben size NE DEDIM!!! Ayni Hastane icinde doktor ve Laboratuvar olan muesseselere kanmayin.
NIYE benim dediklerimi uygulamiyorsunuz???
   " Ates+Agizda pis koku+dili kaplayan pas tabakasi olursa, Antibiyotik verin. Gerisi palavradir! Turk
 doktorlarina inanmayin."
DEMEDIM MI?? 
Siz hic bu doktorlarin; Grip teshis ettiklerini gordunuz mu?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat