Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Submükozal damak ve geniz eti

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80404
Tarih: 11 Eyl 2025 Saat 22:56

Konu: Submükozal damak ve geniz eti
Mesajı Yazan: Sedasel
Konu: Submükozal damak ve geniz eti
Mesaj Tarihi: 01 May 2024 Saat 18:45
Hocam merhaba benim kızım 3 yıldır kulağında sıvı problemi var duyması azaldığı dönemlerde iliadin kullandım ve sürekli takip edildi..medikal tedavi uygulanmadı alerji ilaçları antibiyotik..en son duymasının azaldığı bi dönem prof a götürmeye karar verdik çünkü geniz eti büyük ve o baskı yapıyor kulağa denildi ve hep geniz eti ameliyatı yapmak istediler ben de hep kaçtım..gittiğimiz prof selinde çok hafif bi damak yarığı olduğunu küçük dilin olduğu bölgede belli belirsiz yumuşak damak yapısını geniz etinin destekledğini o sebeple hepsini almak yerine alt kısmını alıp kulağa da tüp takıp bademciklerinin de bi kısmını almamız gerekli dedi..çünkü işitme testinde bi kulak 25db diğeri 30db duyma kaybı çıkmış eğer ameliyat olmazsa bu sekel kalıcak hatta belki kalmıştır bile dedi…ameliyat olursa da geniz etinin bi kısmını almasıyla ya damak boşa düşerse dedim o da ihtimal ama kulak daha mühim dedi..çok çaresizim hocam…kızımı daha önce bi sürü prof a götürdüm bu damaktan bahsetmediler görmediler bile konuşma bozukluğu yok yutma zorluğu yok açınca ağzında herşey normal..ama 3 yıldır bu sıvıyla nasıl gezdi bu çocuk umarım sıvı kaynaklıdır belki de kalıcı sekel olarak bu yüzde otuz işitme kaybı vardır diyor..mekanik bi sorun bu hiç bi ilaç çözmez diyor..tüp hemen takılmalı diyor geniz eti riskli ama birazı alınmalı diyor..hatta hiç bademcikten sorun yaşamayan kızıma onları da küçültelim dedi..kızım senede 2 kere hasta olan genel durumu sağlıklı bi çocuk..kulakta ağrı hiç yok ateş yok..ne olur yardım edin hocam bana

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 09:41
Siz de butun bu uc kagitlari yediniz ha!!
1- Kulaginda sivi olan bir cocuk agridan duramaz.. Eger, birisi, agrisi olmayan bir cocuga; "-Kulaginda sivi 
var!" derse hemen oradan KACIN! Kesin dolandiricidir. "O sivi" hic bitmez!! Taaa ki, siz ameliyata razi 
olana kadar!
2- Bu tip doktorlar sizlere KASTEN, bir cuval hicbir ise yaramayan ilaclar vererek sizleri zamanla biktirmaya
 ve ameliyatlara razi hale getirmeye calisirlar! Sakin bu tuzaklara dusmeyin. 
3- Kulak agrisi olan bir cocuga, tek basina; Iliadin damla yeterlidir. Hadise, Gripler sonucunda Oztaki'deki
odem ile borunun kapanmasidir. ASLA allerji ile hicbir alakasi yoktur, ASLA Antibiyotiklerle iyilesmezler!
5 gun; gunde :2x2'ser damla, sirt ustu yatar durumda burun deliklerine damlatilir ve her bir tarafa damla
yapildiktan , bas o tarafa cevrilip, 1-2 dakika bekletilir.
Geniz eti ve bademcikler, birer LENF bezleri olup, cocuklarda bu yaslarda henuz antikorlar gelismedigi icin
hastaliklarla bu Lenf bezleri mucadele ederler ve buyurler. Antikorlar gelisince de kuculurler!
Hic merak etmediniz mi??? NIYE hic fakir fukara cocuklarinda bu problemler yoktur ve bu ameliyatlar
 yapilmazlar!! Hep; zengin veya Sigortali hastalarda bu ameliyatlar yapilirlar!

Ilk sayfada; yazarlar kisminda: "Kulaginda sivi var" makalemi okuyun..
Nasil bir tezgaha dusmek uzere idiniz anlarsiniz. 

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 10:16
Hep okudum hocam size çok güveniyorum Allah razı olsun o yüzden içim rahattı ta ki işitme testi yaptılar ve kulaklar 30 db işitme kaybı var siz nasıl bu çocuğu bu sıvıyla gezdirirsiniz aylarca dediler işitme unutulan bişey belki sekel kalmış olabilir dediler bu sefer çok korktum..Ağrı yok hocam hiç bi zamanda olmadı çok şükür..ama ağrı olmadığını söyleyince de konuyu submükoz damakta ağrı olmaz dediler..hocam ben bu ameliyatları yaptırmıcam sadece şunu merak ediyorum dedikleri gibi sıvıyla aylarca durduğu için sekel kaldı 30 db ciddi demeleri de doğru değildir di mi tek orda çok vicdan yaptım yoksa benim size güvenim sonsuz sadece submükoz damak var belli belirsiz bu çocuklarda olay mekanik falan bunları ayrı değerlendirmek lazım diye içime o kuşkuyu soktular..ben size minnettarım sizin yazdıklarınız sayesinde ilaçsız büyüttüm ben çocuğumu 

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 10:28
Sivi filan YOK!!! Soylenenlerin tamami zirvalik! Sizi korkutup ameliyata razi olmanizi istiyorlar!
Orta kulak baslugfunda SIVI devamli yapilir ve Oztaki borusundan atilir!! Hadise, Oztaki borusu kapandiginda!
O zaman da siddetli agri olur! Yazilarimi okuyun. 

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 12:58
Çok sağolun hocam tek tek cevap veriyorsunuz hepimize yol gösteriyorsunuz içim o kadar rahatladı ki Allah razı olsun sizden hep sağlıklı güzel günler görün siz de çok çok teşekkür ederim..

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 13:38
Bunlar o kadar sahtekar ve yalanci doktorla ki, utanmadan, "-Geniz eti kulaga baski yapiyor!" diyebiliyorlar!!
Allahin dangalagi, daha geniz eti nerde, Oztaki borusu nerde ondan bile haberi yok!
Hadise; Oztaki borusundaki ODEM!! Geniz eti ile en ufak bir baglantisi bile yok.
Boyle rezil doktorlardan uzak durun. 
Hele; "submokozal damak" ne demek??  "Submukozal damak yarigi" demek istedi zahir!!!
Damak yarigi olanlarda, yemek yerken, yemekler burundan gelir. Oyle bir durum mu var!

Mesaj Tarihi: 02 May 2024 Saat 22:25
Hayır hocam gayet sağlıklı bir çocuk bebekliğinden beri tüm kontrolleri yapıldı daha önce başka kbb doktorları da baktı kimse bize böyle bişey söylemedi gözle görmekte zorlanırsınız incecik bi çizgi var dedi biz göremedik hakkaten…işitme testindeki doktor da 30db biri 25 db biri ama bu geçici sıvıdan kaynaklı düzelir derken bu hekim bize uzun zamandır böyle sıvı varsa sekel kaldı kulak duymayı unutur gibi şeylerle bizi korkuttu..bende bi çare size yazdım çok çok teşekkür ederim hocam Allah sizi başımızdan eksik etmesin bugün sayenizde bi anne huzurla uyucak..

Mesaj Tarihi: 03 May 2024 Saat 09:10
SAKIN Turk doktorlarina inanmayin. 

Mesaj Tarihi: 03 May 2024 Saat 15:26
🙏🏼çok sağolun hocam Allah razı olsun tekrar

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat