Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Reye ? Kızamık ?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80512
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 22:48

Konu: Reye ? Kızamık ?
Mesajı Yazan: TubaKısa
Konu: Reye ? Kızamık ?
Mesaj Tarihi: 11 May 2024 Saat 19:53
Hocam 31 yaşında kadınım. 2 gün yüksek ateş ve dayanılmaz vücut ağrıları yaşadım. Sanırım gribim dedim ateş dusurmedim . İkinci gün akşam kalbim de çok fazla ağrımaya başladı bende bir tane coraspirin aldım nerden geldiyse aklıma bende anlamadım .  Bugün ateş hiç yok  kendim de iyiyim. Ateşli dönemde ne de sonrasında hapsuruk boğaz ağrısı dilde pas ve hicbir belirtim yoktu. 3. Gün vücudumda döküntü var ve kaşınıyor. Alt ekstremitelerde yok gibi. Önce ön gövdede sonra sırta geçti sanırım. Fotoda görünmüyor ama benzer foto atacağım hocam. Bolu'da ikamet ediyorum. Burada kızamık vakası çok arttı. Herkesi yeniden asiliyorlar. Maske zorunluluğu var hastanelerde. Kızamık mi geçirdim hocam acaba ya da ne bileyim coraspirin reye sendromuna mi sebep oldu

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 May 2024 Saat 19:56
https://hizliresim.com/itskg5f" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 11 May 2024 Saat 19:57
Hocam vücudum böyle görünüyor döküntüler kabarık değil gibi bastirdigimda soluyor 

Mesaj Tarihi: 11 May 2024 Saat 21:14
Hocam ya da kızıl mi oldum ki ? Yüzümde hiç döküntü yok

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 May 2024 Saat 21:38
Kizil degil. Kizamik olabilir. 
Kizamik da,  dokuntulerden 3-4 gun evvel yuksek ates baslar ve dokuntuden sonra da 2-3 gun devam eder.
Ates bu sekilde oldu ise, kesin Kizamiktir.

Mesaj Tarihi: 11 May 2024 Saat 22:01
Hocam peki kizamiksa hastaneye gidip kesin teşhis koydurmama gerek var mı kan tahlili vs?
Evde 2 çocuğum var 4 ve 2 buçuk yaşında ikisinin de sadece 1 doz aşısı var sıkıntılı olur mu bu durum bizim için? 1 yaş 3 aylık oldular aşılarını 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 May 2024 Saat 08:56
Sakin ha! Teshisi sizin koymaniza asla tahammulleri yoktur, olmadik eziyetleri yaparlar!
Asili cocuklara Kizamik bulasmasi; sanki ikinci asi yapilmis gibi etki yapar. Bir sey yapmaniz gerekmez.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat