Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Rota aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80695
Tarih: 21 Ağu 2025 Saat 18:51

Konu: Rota aşısı
Mesajı Yazan: Aydeya
Konu: Rota aşısı
Mesaj Tarihi: 23 May 2024 Saat 01:03
Hocam merhaba. Kızım 1 mart doğumlu. 2 mayısta 2 aylık karma aşısını oldu. 22 mayısta da rota yaptırdık. Doktor bir ay geçmesi gerektiği konusunda hiçbir şey söylemedi. Herhangi bir şey olur mu? Bunun olumsuzluğu nedir? Çok endişelendim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 May 2024 Saat 08:38
Bağışıklığı düşük olur.. Türk doktorlarının aşılar hakkında HİÇBİR bilgileri yoktur. 
Hangi Rotavirüs aşısını oldu?? 
Rotarix; 2 doz yapılır , hiç olmazsa bu aşı düzgün yapılsın.
RotaTeq; 3 doz yapılır, bunları düzgün yaptırın.
Her iki aşı yapı olarak birbirinden ÇOK FARKLIDIR!!! Sakın farklı aşı yaptırmayın.Türk doktorları bunları da
 bilmezler.
"Rota aşıları" ile ilgili makalemi okuyun.. Türkiye'de bunları bilen bir Allahın kulunu bulamazsınız. 

Mesaj Tarihi: 23 May 2024 Saat 12:04
Ahaha inanılmaz gerçekten. Aslında 3 gün sonra yapacaktı ama olmadı. Bir doktor bunu nasıl bilmez!? 3 doz olanından yaptığını daha iyi olduğunu söyledi ama tabiki güvenmiyorum. Belki daha çok para almak için öyle söylüyordur. Kendi özel muayenehanesi sonuçta. Bir de daha iyi olur diye o kadar para veriyoruz. 
Hocam peki sadece rotanın mı bağışıklığı düşük olur 2 mayısta olduğu karma aşının da bağışıklığını düşürür mü? İnanamıyorum ya

Mesaj Tarihi: 23 May 2024 Saat 17:34
Daima ikinci aşıya reaksiyon az olur. 

Mesaj Tarihi: 23 May 2024 Saat 19:05
Çok teşekkür ederim hocam cevaplarınız için. 
Peki hocam rotanın ilk dozu 22 mayısta oldu. Doktor bir ay arayla yapalım dedi. 3.doz temmuzun sonuna denk geliyor. Ağustosun başında da sağlık ocağında aşısı var. Nasıl yapacağız bu durumda? Aradan bir ay geçmemiş olacak. Öneriniz nedir?

Mesaj Tarihi: 24 May 2024 Saat 10:02
Bütün aşılarda, aranın EN AZ 1 ay olması şart, bu sürenin aşılmasında hiçbir mahsur YOK! 
Bu sebeple, diğer aşılarla beraber olabilmesi için bu süreyi uzatmanızda hiçbir sakınca yok.
Erken yaptırmayın!! Geç yaptırabilirsiniz.. 

Mesaj Tarihi: 24 May 2024 Saat 16:10
Anladım hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Çok soru sordum ama güvendiğimiz için size sormak mecburiyetindeyim. Peki diğer aşılarla tam aynı anda mı olması gerek yoksa aynı gün içinde olsa da olur mu mesela iki saat arayla? Yani sağlık ocağında aşılarını yaptırıp doktora geçip rotayı yaptırsak olur mu? Sağlık ocağındakiler 5’li karma ve kpa imiş. Temmuzun başındaymış. 

Mesaj Tarihi: 24 May 2024 Saat 22:44
Aynı gün olacak, bir tek Verem aşısı hariç, zira Verem antikor yapmaz, "Hücresel bağışıklık" yapar. 
Verem aşısı ile öbür aşıların arası önemli değildir. 
Gün içersinde saat farkı önemli değildir.

Mesaj Tarihi: 24 May 2024 Saat 23:08
Anladım hocam. Çok çok teşekkür ederim cevaplarınız için. İyi çalışmalar diliyorum. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat