Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kanda enfeksiyon

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80811
Tarih: 07 Eyl 2025 Saat 21:23

Konu: Kanda enfeksiyon
Mesajı Yazan: İkraazra
Konu: Kanda enfeksiyon
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 18:13
İyi akşamlar dün kusma şikayeti ile 2 yaşındaki oğlumu acile götürdük wbc25 neu 15 çıktı bilgisi olan varmı içimd kuşku düştü 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 18:19
2 günden beri anlatıyorum!! 
Kusması olan çocuklarda, sıvı kaybı sonucu kan koyulaşır ve WBC değeri yüksek çıkar. Biraz su içirin, ertesi
 gün düzelir. 
Bu günden geriye giderek yazılarımı okuyun. 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 18:21
Çok teşekkür ederim cevabınız için neu değeride yüksek çıkınca çok korktum ben

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 18:56
Hocam peki neu ve ldh neden yüksek çıkar 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 22:46
Basit bir "Boğaz iltihabı" bile bu değerleri yükseltir.
Günümüz doktorlarının ne kadar cahil ve bilgisiz oldukları: bu söyledikleri laf ile belli oluyor! Tipik bir Türk
 çocuk doktoru bilgisizliği olan; enfeksiyonlara "Kanında enfeksiyon var" veya "Kanında mikrop var" demek,
Enfeksiyon ile Sepsis arasındaki farkı bilmiyorlar demektir.
Bir doktor hiç mi ağızından çıkan lafın manasını bilmez??  "Kanında enfeksiyon varmış"!! Laf mı yani!
Enfeksiyon ne? Sepsis ne? 
Vücuda bir mikrop(Bakteri veya Virüs) ilk bulaştığında, vücut satıhlarında enfeksiyon yaparlar.
Boğaz enfeksiyonları, ishaller ve Zatürre, de mikroplar vucut satıhlarında olup, kanda bulunmazlar.
Eğer; vucut zayıf düşmüş ise, kortizon kullanılmış ise, ve bakteri "invasive" tip ise, dokulara nüfuz eder ve
2. safha olan; Flegmon veya abse oluşur.  Bu durumda dahi kanda mikrop yoktur.
3, safha: mikropların damarları istila etmesi kan dolaşımına dahil olmalarıdır. İşte bu duruma; "kanında 
mikrop veya enfeksiyonvar" denilebilir. Bunun da Tıbbi adı; Sepsis'dir. 
4- Bu safhada iken, vucut zayıflığı yanında, beyin zarlarına istila oluşursa; Menenjit oluşur! 
Yani; menenjitler solunum yolu ile bulaştıklarında, önce boğaz enfeksiyonu yaparlar, tedavi edilmezlerse,
Menenjit, Osteomiyelit, ve erkeklerde İdrar yolu enfeksiyonu bu şekilde oluşur. 
Her Sepsis'de menenjit olur diye de bir kaide yoktur. 
HER "Bakteriel" enfeksiyonda, WBC yükselir, Viral enfeksiyonlarda "düşer".. 
Sedimantasyon, CRP gibi göstergeler ile "Bakteriel" yani antibiyotik gereken durum olup olmadığı asla 
SÖYLENEMEZ! Bunlar her türlü enfeksiyon ve doku yıkımı olan durumlarda yükeselir. 
Nefrit ve Akut eklem Romatizması, Kalp Romatiznasını mikroplar YAPMAZLAR! 
Bu mikroplara karşı vucudun ürettiği antikorlar (bağışıklık maddeleri) yaparlar!
Bu mekanizmalarla bazı laboratuvar değerleri de yükselir: Bunlardan en güvenilir olanı, WBC dir. 
Bakteriel enfeksiyonlarda: WBC ve Nötrofiller artar.
Viral enfeksiyonlarda: WBC değeri ve Nötrofiller düşer, Lenfositler yükselirler. 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 23:04
Haklısınız hocam peki lösemide bu değerlerden mi anlaşılıyor acaba çok dahamı yüksek çıkıyor

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 23:08
Lösemilerde; 
1- WBC değeri: 20,000-30,000 lere çıkar!! Çocuk doktorlarının sandığı gibi WBC değeri DÜŞMEZ!!
2- PLT (Trombosit sayısı) SIFIR olur!!
3- Ayrıca; Löseminin tipine göre farklı "blast" formunda Lökositler görülür. 

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 23:12
Bizim wbcde 24,40 çıkmıştı hocam

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 23:20
Yirmi bin: 20,000 şeklinde yazılır.
Yirmi dört buçuk yazarsanız: 20.5 şeklinde yazılır. 
Türkiye hariç, bütün dünyada, "binler" arasına virgül, kesirleri yazılırken "nokta" kullanılır! 

Türkiye'de ise, tam tersi yapılır! Zaten, bu rakamlar arasındaki "nokta", "virgül" ne zaman kullanılır bilen
 kaç kişi vardır??

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 23:23
Yani sonuç 24.40 dimi hocam 24bin değil inanın çok korkmuştum ben yanlış anladım o zaman

Mesaj Tarihi: 01 Haz 2024 Saat 23:45
Yirmi dört bin olsa; 24,000 şeklinde yazılır. Binlerde daima 3 tane sıfır vardır! iki tane değil!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat