Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Verem aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80927
Tarih: 15 Ağu 2025 Saat 22:32

Konu: Verem aşısı
Mesajı Yazan: _papatyam1_
Konu: Verem aşısı
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2024 Saat 22:13
Hocam 2 aylıkken yapılan verem aşısının yanlış yapıldığını söyleyip 2. Defa arka arkaya aşı yapıldı.şu an 5 aylık kolu şişti kızardı..ne yapmalıyız sanki iltihap topluyor.1 tane normal nokta şeklihde aşı yeri var 1 tane de şiş kızarık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2024 Saat 23:37
Kolu mu şişti? Aşı yeri mişişti??
Bir resim gönderin! 

Mesaj Tarihi: 09 Haz 2024 Saat 23:50
https://www.google.com/collections/s/list/C7avUMJSXzMY98r3VcenTIo-pvxF3w/0Nt3RTVQ1cc" rel="nofollow - https://www.google.com/collections/s/list/C7avUMJSXzMY98r3VcenTIo-pvxF3w/0Nt3RTVQ1cc
İnşaallah gönderebilmişimdir pek bilmiyorum
Aşı yeri şişti  dr bey aşıdan 3 ay sonra

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 08:04
Hatalı aşı yapımı!! 
İkinci aşı NİYE yapıldı??
BCG aşısı çok özel bir aşıdır!  Mutlaka deri İÇİNE 0.1ml miktarında yapılma mecburiyeti vardır.
Aşı şişesinin tamamı asla yapılmaz... Hele hele deri altı veya adeleye ASLA yapılmamalıdır.
Bunlar ne HALT ettilerse, aşırı reaksiyon oluşmuş! Ceremesini sizler çekeceksiniz. Haftalar hatta aylarca
 sürecek. İnşallah abseleşip, açılmaz.
1- Antibiyotikler HİÇBİR işe yaramazlar! 
2- Sakın "abse oluştu" diye Cerrahi yöntem ile açtırmayın!! Açıldığında iyileşmesi çok uzun süre alır. Yara
devamlı akar.
Reaksiyonun 3 ay sonra olması da; aşının özelliğidir.. Sakın size "iyi bakmadınız, siz yaptınız" derlerse
 inanmayın.

Şişliğin üzerine günde:2x1 Batticon sürün, açılmasını önlemek için gerekirse uygun genişlikte yara bandı
 ile kapatın. Yapabileceğiniz pek fazla bir şey yok. 
3- Verem mikrobu (ve aşısı), antikor YAPMAZ!! Hücresel bağışıklık ile çalışır. Boşuna Kan tahlilleri ile de
 uğraşmayın.

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 10:00
Hocam bir tanıdığımızın boyundaki lenfleri şişti sürecin devamında hastanede yattı ve verem tedavisi görüyor şu anda..ben de çok korkuyorum..akmaması için uğraşacağım ama akarsa nasıl bir yol izleyelim

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 12:09
Verem mikrobunun boyundaki "Lenf bezlerini" tutmasına; sıraca denir! 
Bunun özelliği, lenf bezlerinin yukardan aşağı doğru sıralanmış olmalarıdır. 
Kolye gibi boynu saranlar Verem değildir. 

Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 14:11
Hocam merhaba, lenf bezlerinin veremle bağlantısını ilk defa okudum. Sıralı halde durmalariyla beraber ne gibi belirtileri olur ki veremin? Çocuklarda?

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 20:23
Bu bezeler, enfeksiyon bezelerinden farklı olarak deri altında hareket etmezler!!! DERİYE YAPIŞIKTIRLAR!
Tedavi edilmezlerse, abseleşir ve dışarı açılırlar!
Çocuk yaşlı farketmez. 

Mesajı Yazan: şeymaemir
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 22:29
merhabalar
yanlış yapıldığını nasıl anladınız? ya da anladılar? hemen mi fark edildi?

Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 22:51
Merhaba evet ebe yapar yapmaz olmadı ilaç az geldi tekrar yepavağım gibi bişey söyledi..hatta ben dedim bu defa da fazla gelmez mi çocuğa dedim bişey olmaz dedi..vi aşıyı tekrar yaptı..aradan 3 ay geçti ve çocuğun kolu bu hale geldi bir anda..hangisi tutan aşı hangisi yanlış yapıldığı söylenen aşı bilmiyorum..şu an dokunduğumda çocuğun canı yanmıyor fakat görüntüsü korkutuyor..inşaallah sorunsuz atlatırız

Mesajı Yazan: şeymaemir
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2024 Saat 00:11
İnşallah sıkıntı yaşamazsınız. Bizimde çarşamba günü aşımız olacak. Yeni nesil sağlıkçılarla Allaha emanet yaşıyoruz yani.

Mesajı Yazan: Zey_nep
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2024 Saat 00:26
Yegeniminde öyle oldu. Maalesef aynen ona da olmadı deyip tekrar yaptılar. Bir kaç ay sonra acayip şişti morardı iltihap topladı. Yavaş yavaş kuruyacaktir 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat