Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tekrar Beta

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80939
Tarih: 17 Eyl 2025 Saat 14:47

Konu: Tekrar Beta
Mesajı Yazan: mmeryemakkaya
Konu: Tekrar Beta
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 13:26
Kadir bey merhabalar,
Kızım 7 yaşında bu seneye kadar çok defa boğaz kızarıklığı ve ateş oldu ama hep kendi kendine atlattı bu sene Ocak ayından itibaren 3 defa Beta pozitif oldu 2 ay ara ile ve yine boğaz kızarık ciğer gibi hafif arıyor diyor ateş en fazla 38 oldu genelde 37.5-37.7 civarında genel hali iyi hareketli dilde pas lekesi yada ağızda koku yok. Bugün doktora götürdük kulaklar ve ciğer temiz ama boğazı çok fena kızarık dedi (doğru küçük dili dahi kıpkırmızı) test yaptırdık stres-A için ben kültür testi de istedim ne olur ne olmaz diye ve biraz önce konuştuk doktor ile stres A sonucu “şüpheli Beta enfeksiyonu” çıkmış antibiyotik başlayacağız eğer kültür sonucu negatif çıkarsa antibiyotiği keseriz dedi. Bu seneye kadar çok defa boğazı kızardı hiç strepA testi yapılmadı antibiyotik kullanmadı neden bu sene böyle oldu anlamıyorum. Bu virüsten korumak için ne yapmak lazım? Kızım öyle birinin bardağını kaşığını da kullanmaz ki sınıfta şuan sadece kızım hasta neden diğer çocuklara bulaşmıyor da sadece tüm sene benim kızım bu virüsü alıyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2024 Saat 20:10
Yüzbinlerce kere anlattım! 
Streptokok olduğunda; Ateş (hem de yüksek ateş) + Ağızda pis koku + Dili kaplayan pas tabakası olur. 
Sıklıkla da, bulantı ve kusmalar da vardır.
Bunlar yoksa, kesinlikle bir dolap dönüyor demektir. Sakın inanmayın. 
Siz bu sahtekarların 7 seneden beri hiç Grip teşhis ettiklerini gördünüz mü?*

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat