Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İnatçı ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=80960
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 17:01

Konu: İnatçı ateş
Mesajı Yazan: mmeryemakkaya
Konu: İnatçı ateş
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2024 Saat 19:18
Kadir bey merhabalar,bu defa küçük kızım için sizi rahatsız eden kusura kusura bakmayın. 12 aylık kızım 10.500 kg 74 cm. Dün sabah 12 ay aşılarını yaptırdık 3 aşı oldu ve aşının ardından ateş başladı 39 a kadar çıkıyor. Bugün 24 saat sonra ateş hala düşmedi ve hala 39'lara çıkıyor. Beni endişelendiren çarpık 5 mg dolven ve 5 mg calpol veriyorum dönüşümlü olarak ateş en fazla 37.5’e düşüyor ve 2 saat sonra ateş tekrar yükseliyor. Normal mi? Aşı böyle ateş yapar mı? Ve neden tam olarak ateş düşmüyor da 2 saat sonra tekrar çıkıyor en az 4 saat olması gerekmiyor mu? Bir de değerlerine bakmak için kontrol amaçlı kan tahlili yaptırmıştık;
Lökosit wbc: 5.76
Hct: %30.9
Mcv: 71.7
Rdw-cv: %18.2
Monosit:18.6
Lenfosit:56.3
Nötrofil:23.2
Saat:23.4

Bu sonuçlar kırmızı olarak ortaya çıkanlar, bu duruma göre ateşinin sebebi enfeksiyon durumu olabilir mi? Bir de internette baktığımda kemik iliği sorunlarında, kansızlıkta da bu sonuçlar ortaya çıkıyormuş doğru mudur?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Haz 2024 Saat 20:39
Antibiyotik gerekmiyor. 
Monositler çok yüksek!!! Enfeksiyöz Mononükleoz geçiriyor.
1 hafta kadar ateş yapar. 
Ateş düşürmeyin.
Türk doktorların bu hastalık hakkında doğru dürüst bilgileri yoktur, sakın dedikleri hiçbir şeye inanmayın. 
SAKIN internetteki sağlık ile ilgili Türkçe siteleri okumayın. 
Hiçbiri dogru dürüst bilgi vermez. 
Nadiren hastalarda hayal görmeler olabilir. Anlamsız gülmeler veya korkmalar olabilir. Tamamı kendiliğinden geçer. 
"Alice in Wanderland Sendromu" yazımı yazarlar kısmından okuyun.

Mesaj Tarihi: 11 Haz 2024 Saat 22:47
Kadir bey cevabınız için çok teşekkür ederim,sizden cevap gelmeden önce kızım ateşten çok halsizleşince acile götürdük doktor tahlil sonuçlarına baktı ve crp’sine bakmak için kan tahlili istedi ve biraz rahatlaması için serum taktı. Sizden cevap gelince kendisine de bilgi verdim. Lenf bezlerinde şişlik yok o yüzden öpücük hastalığı olduğunu düşünmüyorum viral bir enfeksiyon olabilir dedi daha sonra tahlil sonucu çıktı crp si biraz yüksek ama bu antibiyotik gerekiyor demek değil viral bir enfeksiyon o yüzden birşey kullanmayın ateşi takip edin 3. Gün yada 5.gün ateş düşmez ise tekrar gelin bakalım dedi

Mesaj Tarihi: 12 Haz 2024 Saat 07:52
Kadir bey cevabımı okudunuz mu emin olamadım ama doktorun cevabına yorumunuzu merak etmekteyim tedirgin oldum biraz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2024 Saat 09:13
Salağın teki!! Zaten Türk doktorları bu hastalığı tanımaktan acizler, nerde kalmış yorum yapmak! 
Monositlerin %18.6 olmasını başka nasıl izah edecek acaba!! 
Türkiye'de, bunlar gibi yaratıklar doktorluk yapıyorlar! 
Sakın o salağa kanıp da bir şey yapmayın.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat